Ronna ok, díky za info. Tak já pro jistotu dám i nějaké do země a s květináči budu pokusničit.
Kytičky aneb zelené prsty...
Pinot Noir Janulik03 A vy motylovnik nezastrihujete?
Tak Bettystriham motýlovník až na jaře , úplně brutálně a stejně naroste tak tři metry a výš.
Tak Betty na jaře, po mrazech se odřezává kousek nad zemí.
Vím, že na jaře, ale já ho vždycky zastřihnu o jednu třetinu před zimou.
Tak Betty nic nestriham pred zimou, okrem rezu na ružiach a levandule. Všetko az na jar
Tak Betty tak já se snažím, pokud mi to kapacitní, časové a prostorové možnosti dovolují, zacházet s rostlinami tak, jak se správně má. Všude se o komuli píše řezat brzo na jaře, tak to tak dělám. Zrovna tohle je teda jak plevel a snese asi všechno, i to rozlomení v mrazu, snad.
Tak Betty Já seřezávám taky na podzim, protože množím z řízků a mám zkušenost, že se mi toho víc ujme právě po podzimním řezu. Nevím proč, ale všichni chtějí bílou barvu, přítom po odkvětu jde do rezava a není nic moc, už bych si ji nedala.
Pinot Noir no to je pravda, je to nezmar.
Mnd sa zas páčia v zime rastliny ked je na nich srieň, kvety s kopcekmi snehu. Vyzerá to krásne a trochu neusporiadane, čo je v mojom pripade cieľom. Divoká zmes.
Děkuji za inspiraci ![]()
Napiš, až budeš na jaře vysevat, abych nezaspala![]()
A teď jdu zahradnicky lenošit a kochat se zimními zasnezenymi zahradami (a péct vánoční dinosaury)
Janulik03 Co je to za růžovou růži?
Rajčata seju vždy 11.3. Je to rituál, seju do vaničky po zmrzlině Carte d'or, takže se musí koupit a sníst. :-)
Pěstujete někdo podražec velkolistý? Chtěla bych ho dát na severní stranu. Moc se mi líbí. Viděla jsem ho v jedné zahradě ve stínu, ale na Spomyšlu píšou slunné stanoviště.
Pinot Noir To jsem zvědavá na ten květináč.
Ronna taka drobnokveta tahava ruža. Dostala som kytičku od znamej a skusila zakorenit. A ona sa rozhodla ze bude veľká. ![]()

Janulik03 Možná je to Fairy.
Ronna veri asi máš pravdu
ty růže zachráněný zpod sněhu se mi takhle krásně odměnily

RoSa
To je krása.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my