Zuzuli rozmaryn to zvládá, mám severozápad, včera jsem ho zalivala. Osvědčily se mi taky různě barevné dlužichy, bohyska, yzop, mateřídouška. 
Kytičky aneb zelené prsty...
Když to pověsís na balkonové zábradlí, je to vlastně nejhorší místo, co se mrazu týče. Vymrznou často i věci, které by v zemi přežili.
levandule mi na balkoně skomírá vždy a to tam ani nemrzne. Zkouším to jen kvůli muži, ale už bych se na to i vykašlala. Rozmarýn, jak který, jsou i mrazuvzdorné variety, tymián je lepší. Naše bylinky - šalvěj, mateřídouška, pažitka, máta, jsou na tom líp. Někdy přezimuje vřes, ale další rok už není nikdy tak hezký.
Co mi vydrží jsou azalky a zelené keře - buxus a pod. ale mám je na okně, které moc netěsní, takže ty mrazy jsou tam takové mírnější. Z kvetoucích ta alpská sedmikráska. Je to fialová kytka, vypadá jak sedmikráska.
Musíš taky vyzkoušet jak tam bude v létě, u nás je na jihozápadním balkoně příšerný pařák. To taky hodně věcí ovlivní.
Ale celkově se ty truhlíky chovají tak, že 2-5 let to nějak jde s menšími obměnami a pak to vyhazim a jedu nanovo.
Mha Rádo se stalo. Tráva je šáchor, ano, jsem jim říkala, že to je nejlepší kytka, páč nejde přelít. :)
Zuzuli v návaznosti na continuity bych dodala, že tyhle truhlíky na zimu sundávám a nechávám je na balkoně na zemi obalené bublinkovou fólií. Tyhle jely svou třetí sezónu a po včerejší obhlidce letos určitě pojedou další.
letolet to je dobrý tip. Právě jsem přemýšlela, jak to děláš, že ti to nevymrzne.
Vonku strašný ficak, do prace idem za par hodin, tak aspoň trochu radosti. Stačí zamotať pár vetvičiek pavinicu a mininarcisky.

Janulik03 Krásné, ta žlutá je tak krásně žlutá.
Kan ano ja ich mam veľmi rada
Janulik03 to je moc hezky. Ty narcisky jsou uvnitr v kvetinaci?
moora nie v sáčku a posadené v hniezde z pavinicu a take drevené mikrohobliny ešte
eM Jako že se o to nepochybně pokusí :))
Jaro jede.
U nás růžové kočičky.

Pinot Noir Jé, ty jsou roztomilé! :-)
Pinot Noir děkuji. Od té doby, co jsem přešla na trvalky, jsem moc spokojená. Mým cílem je teda v těchto truhlicich mít rostliny, co jdou hlavně do výšky, kvůli odstineni místa ke kafi :). Takže jsem pořád ve fázi hledání a zkoušení a bavi mě to.
Zuzuliještě břečťan mě napadl. Ten vydrží asi všechno a některé variety jsou barevně moc hezké.
u nás už to taky leze...

Pinot Noir minuly rok som podľahla tvojim fotkam a kúpila ružovú vŕbu. Aj dcére do záhrady. Moja je chudera polamana ma iba jeden vyhonok ale u dcery sa krásne rozbehla.
Fakt je to krásne v tomto nečase.

Janulik03tak ta je krásná! ![]()
Ale věřím, že se vzpamatuje i ta tvoje. Mám dvě, jedna byla taky taková chudinka, ani ty kočičky dva roky neměla ale letos už vypadá líp a myslím, že to bude už jen lepší.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my