No ale ted potrebuju ruzovou vrbu
Kytičky aneb zelené prsty...
moora potrebuješ ![]()
moora ty ji ještě nemáš? ![]()
Růžová vrba
akorát u mě by se jí nelíbilo, v Praze hluboký les, na chalupě mrazíky do května. Je krásná, tak akorát na hranici kýče, ale na jaře je to ok.
andulka01 mrazíky vůbec nevadí, ona kvete leden - březen, mrazuvzdorná do -30° ![]()
Já se včera tak zahradně a jarně naladila, šla na zahradu, že si prohlédnu, co kam přijde a místo krokusů tam byl cizí pes a cizí paní, které se nelíbilo, že mě se to nelíbí, a že ona tam chodí se psem už celou zimu a nikdo ji nic neřekl ....
Takže i tak to může vypadat u komunitních zahrad. Štve mě tenhle přístup lidi, co mají na všechno právo.
Děkuji za odložení.
Mha asi mela za zimu pocit zauzivaneho prava
Mha co přesně znemená komunitní zahrada?
Já to užívám z nedostatku jiného názvu
. Je tu takový vnitroblok, kde je malý sad a zahrádky a chodí sem lidé z přilehlých domu. Vstup je skrz domy a různé branky, takže máme takový pocit, že je to trochu naše (není), ale všichni se známe a nářadí máme společné, kompost a dešťovku taky.
Tahle paní tam nebydlí, ale získala dojem, že když to není zamčené, tak to může využít jako cvičák a WC v jednom.
Asi jo, zima byla dlouhá... Já tam byla naposled v listopadu nebo prosinci.
Mha Baba blbá, ale jinak určitě báječné místo.

bublifuk u nás je taky komunitní zahrada - v místním ekocentru je pole plné vyvýšených záhonů, buď venku, nebo v obřím foliáku, můžeš si záhon/y pronajmout a pěstovat si tam. Voda, nářadí i zdroj zeminy jsou společné. Mají tam i komunitní slepice, můžeš si předplatit určitou frekvenci sběru vajec, třeba 1x týdně, jednou za 14 dní... Oplátkou za to v určený den u slepic poklidíš. Ekocentrum je volně přístupné, jsou tam různé naučné stezky, aktivity, zookoutek, takže tam chodí i lidi "zvenčí". Komunitní zahrada není oplocená, ale všude jsou cedule s označením, pravidly pro zahradničení atd. a přesto mají někteří dojem, že je v pořádku cokoliv z těch záhonů utrhnout a sežrat, nechat je obechcávat psy, lézt do toho skleníku a tak. Někteří lidi jsou hrozní tupci.
Když jsme u těch truhlíků, mám každoročně truhlíky na oknech (žádný balkon), okna na jih, jihozápad, kde to odpoledne prazi, takze porad zalejvam. Každoročně na jaře osazuji velkým množstvím petrklicu a fialek, to funguje nez nastanou vedra, a jakmile odejdou, tak následuje kombinace muškátu a lobelek. Hrozně se s tím vždy piplam a přijde mi smutný pohled, ze v celé naší zizkovske ulici jsou jediná moje okna plná kytek.
Nicméně ráda bych to letos trochu ozvláštnila, nemáte nějaké tipy, jaké rostliny (nic moc masivního, aby to truhliky unesly) bych do těch truhlíků ještě (ci namisto toho tradicniho) mohla dát? Jde mi hlavně o to přežití na slunci a potřebuji květy...
Nám asi chybí ty cedule, ale domlouváme se, že tomu dáme nějaká pravidla, zatím jsme pořád sazeli na ta nepsaná.
Slepice tiše závidím!
Je to báječné místo. Teď můj známý přišel s tím, že tam původně byl hromadný hrob padlých švédských vojáků. Myslím, že tady chce mít taky záhon a zrovna nejsou volný parcely.
U nás se zakládají živé ploty. Už patnáct let, furt to někdo poslape, psí poch... A místní skupina plná příspěvků proč to psi musí dělat.
Mha věřím, že si to paní nechá vysvětlit..
Pinot Noir jo, takhle znám komunitní zahrady. Všechno je to o lidech...
Muslik v knížce Další kvitka v bytě doporučují na jižní balkon např. jiriny, zvonky, třapatky, levanduli, šalvěj hajní, mateřídoušku, ozdobné trávy, rozchodníky
Nám už pomalu začíná jaro! ![]()

Garfie ach ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my