Garfie no teda! To bych snad popsala, že i rychle. ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
continuity To je náhodou vtipný, vyfotila jsem ty švestky u nás v parku a říkám si, ty jo, to je nějak brzo, jak to bylo loni? Hledala jsem v telefonu a fotila jsem je na den přesně před rokem! ![]()
Garfiedřív než tady je to každopádně.
Jdu si pro rady, prosím.
Záhon 5 x 2,5 m na chalupě se podařilo loni vykopat z pýru, třikrát převrátit a obohatit spoustou kompostu, takže si myslím, že je připravený na výsadbu trvalek. Podmínky jsou trochu drsnější: 500 m.n.m., vítr, spíše na slunci, kyselejší a spíše jílovitá půda, zalévání jednou týdně. Ráda bych jej osadila pestřeji kvetoucími trvalkami středního vzrůstu, které doplním malými letničkami nebo cibulovinami. Zadní řada vyšší, postupně k nízkým. Ráda bych takovou nenáročnou, babičkovskou směs, hustěji u sebe, aby to trochu drželo vláhu.
Zatím mám vybrané třapatky, kopretiny, levandule, zvonky, řebříčky a floxy. U plotu se budu snažit (zase, loni ani jedna nevyrostla) o topolovky s tím, že je nechám pak vysemenit.
Na další část zahrady bych ráda něco hmyzového, existuje nějaká nízká verze motýlího keře?
Dostala jsem voucher za 3000 do zahradnictví Spomyšl, tak primárně chci nakupovat tam, ale beru jekékoli tipy. Spomyšl se čím dál víc profiluje do ovocnářství, takže nemají asi extra výběr trvalek, kus utratím i v růžích a malinách. MOC DĚKUJI!
continuity Tak to určitě! Tady není ve srovnání s námi žádná zima! Teď jak byla kvůli "sněhu" zavřená škola, druhý den mi kamarádka Thajka říkala, že na mě celý den vzpomínala, že jsem se asi musela smát....![]()
Toto ma dnes potešilo. Okrasný cesnak sa vylúpol z hliny. Jar je vo vzduchu![]()

andulka01 máme podmínky ještě o fous drsnější, výška 777, zalivani když se zadaří jednou za 2 až 3 týdny a krtek přeborník. Daří se tam trapatkam, měsíčnici, mochyni židovské, kopretinam, čechravě, hortenzii, bohyskam, orlíčkům, liliím. Tohle všechno spolehlivě žije a mnozí samo. A pak tady tomuhle, co nevím co je, ale je to nezmar 
Sweet Potato jé, děkuji. Mně se právě líbí v kombinaci s těmi stribritymi listy a stonky. O bílém jsem ani nevěděla.
Sweet Potato letolet k tomu kohutiku dodám, že je to jedna z mála rastlín, ktorá sa u mňa neuchytila, napriek snahe. ![]()
Sweet Potato a neni to ta kytka, co ji našli zamrzlou v sibiřskym ledu, z doby mamutí?
Janulik03 no vidíš, a u nás už je z něho plevel, ktereho se už asi nezbavime. V neděli jsem se dívala, že už má nasazeno v kamenném chodníku, vytlacuje pampelišky :).

letolet nádherný plevel.
Mhasadila som ich minulý rok, keď odkvitli, zrezala som ich a nechala v zemi. Oteplilo sa a hneď vykukli
.
Mha myslím, že se česnek sází na podzim jako ostatní cibuloviny. Nechat ho do podzimu bych se bála, že nějak vyschne. Zasadila bych ho teď, když to zvládne, jen vykvete později. A nezapomeň nás informovat o experimentu, ať víme. ![]()
Edit: nebo ty máš semínka? Já mluvím o cibulích.
Garfie to je paráda!
Jsem přesvědčena že v tom igelitovém sáčku s hlínou jsou i malé cibulky.
Byl to takový narychlo darovaný kůň, tak jsem nehleděla.
Půjdu najít lopatku a zítra to nasypu do jamky, eventuálně hrobečku.
Fotodokumentaci dodám.
Jak to vlastně kvete? Bílé? Růžově?
Můžou mít zmíněné barvy, fialovou, já mám česneky i žluté. A může to mít od 20 cm do 120 cm, ale od těch velkých bys ty cibulky nepřehlídla.
Poslyšte, jsou to vůbec česneky? ![]()
Jejda, možná nee. ![]()
Zatím jsou to takový bílý mini kousky velký jako poslední část malíčku. A smrdí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my