andulka01 mala verze motyliho kere je orechoplodec / orechokridlec
Kytičky aneb zelené prsty...
andulka01 motýlí keře jsou i zakrslé
https://www.jukka.cz/motyli-ker-zakrsly-candy-r-little-ruby.htm
andulka01 já bych ještě doporučila do zadní vyšší linie mavuň, třapatku trojlaločnou, monardu, janebu a jako hmyzolákadlo rozrazilovec.
Pinot Noir teba sa chcem spýtať, tu mavun si predpestovala alebo môže ísť priamo do záhonov?
moora Pinot Noir moc děkuji, píšu si
a blbý dotaz - mám risknout i trvalky spíše preferující vápenitější půdu a do zeminy jim přidávat vápník? Je jich dost, o které bych moc stála (levandule, veronica, komule).
Půda je tam spíše kyselejší, před sázením ještě prolehčíme pískem.
Janulik03 vysela jsem ji přímo do záhonu. Ona se i dost sama šíří, třeba jako krásenky nebo orlíčky, tak radši varuju před její invazivností. Ale na rozdíl od orlíčků jde snadno vytrhnout, tak se to s ní dá. ![]()
jak já se těším na zahradu letos![]()
Mha mám ![]()
Ronna žlutý řebříček jsem sadila vloni, ještě nekvetl, tak letos doufam
A ceny u Spomyšle ti přijdou moc? No v porovnání s Brozanama a Winterovou mi to přijde ok. U Spomyšle zatím co dodali, tak ok.
No tak třeba bohyšky za 400,-, když Lukon má i za 50,-. Ok možná bude rozdíl ve velikosti rostliny.
Poradily byste mi prosím nějaký menší keřík, ideálně kvetoucí, tak do 75 cm, ne moc široký, co by šel dát vedle plotu na místo, kam se nám sklání větve sousedovic třešně, takže jaro a podzim tam svítí sluníčko, ale v létě bude zastíněný těmi větvemi, co vždycky klesnou dolů? Něco, kolem čeho by se dobře poskakovalo při trhání těch třešní, takže bez trnů. Je to tam takové hluché místo, kde roste plevel, chtěla bych tam dát něco na vyplnění.
edit: nebo klidně i nějaké trvalky, co nebudou moc expandovat.
Ronna no, ty bohyšky za 400 jsou hodně, ale je to třílitrový kontejner, který snadno přesadíš a skoro stoprocentně poroste, a myslím, že ty 50 - 70 budou takové ty pytlíčky s rašelinou a v tom zdánlivě suché klacíky-kořínly. Jednou jsem si takových objednala asi 10, a trochu jsem se lekla, protože jsem měla celkem problém určit, jakým směrem vlastně patří do země a některé jsem možná netrefila správně, nebo to byly mrtvolky, protože asi tři, čtyři se neuchytily. A to se považuju za celkem zkušeného zahrádkáře.
Ronna ono asi záleží na velikosti a životnosti, případně odrůdě? Jsou tam od 119, to mi nepřijde moc. A třeba bohyšky se mi strašně nelíbí, ty u mě nebudou ani kdyby to bylo to jediný co by tu rostlo :-)
Ale mám u Spomyšle vouchery, takže budu vybírat hlavně tam, pak dokoupím i mimo.
Z Brozan z loňska jsem vysloveně zklamaná, nechytlo se 2/3 objednávky (nic náročného - topolovky, zvonky... vlastně kromě sasanek skoro všechny hlízy) nebo to, co mělo být barevným mixem se ukázalo jako jednobarevné (mečíky, vše fialové, z 10 se chytly 3 a kvetly dva).
andulka01 brozany mam stejnou zkusenost, tam uz nenakoupim
Vilemina zdravime!

moora moc doufám, že letos už to klapne líp, takový trpělivosti zas nemám, abych tam zahrabala hlízy za dva litry a pak koukala na prázdnou hlínu :-) a chci si tu chalupu a kytky chvíli užít než se to prodá. Od Spomyšle mám zatím růže a čemeřice, obojí se tvářilo celkem živě.
Vilemina divoká rajčata jsou u nás veliký hit! Synovec (3,5) je jedl jak bonbony. Si tradiční zahradníci v rodině klepali na čelo, když jsme je předpěstovávali (jakože proč radši nechceme ty "ověřený" Tornáda a Starty) a nakonec to byly jediná, která nám na chalupě normálně dozrála. Letos dostanou lepší místo a a těším se i na další od Permasemínek.
moora mochyně vypadají moc zajímavě, napiš pak prosím, jak se jim zadařilo.
Pro mě nejsou vhodné, škoda, máme moc zimu, moc větru, málo světla i tepla na naklíčení.
andulka01 já je měla loni ve velkých květináčích a byly i hezký a hlavně dobry![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my