Nalepilo se na me cestou z prace

moorapotvory lepkavý! ![]()
moora Krásný! A muzou ven hned nebo se čeká až skončí zima (i když teda žádná není, vím...)?
@moora: Škoda, že zítra nejdu do práce a tím ztrácím naději, že se mi cestou z práce stane taky něco takového ... jsou nádherné
letolet U nás voněla. Mám květináč na chodbě za dveřma a cítit byla po celém domě. Naštěstí ohlasy od sousedů byly kladné. :)
eM necham je zatim doma a soupnu ven az na jare. Prece jen mame pulku unora, jeste muze fest mrznout
moora haha, lepia sa, potvory ![]()
moora To je hned!
Jsou krásný!
Mimochodem, možná si pamatujete, jak jsem si stěžovala na muškáty, že mi nekvetou? Tak tahle vypadají teď, v únoru!!!!
V létě tam byl tak jeden květ....(máte ho i s pánem parkujícím v podzemním parkovišti)

Mě zrovna tyhle přezimovaly od loňska v hlíně a začínají kvést. Vedle talovínů, takže jsou asi fakt odolné.
Když jsme u těch truhlíků, mám každoročně truhlíky na oknech (žádný balkon), okna na jih, jihozápad, kde to odpoledne prazi, takze porad zalejvam. Každoročně na jaře osazuji velkým množstvím petrklicu a fialek, to funguje nez nastanou vedra, a jakmile odejdou, tak následuje kombinace muškátu a lobelek. Hrozně se s tím vždy piplam a přijde mi smutný pohled, ze v celé naší zizkovske ulici jsou jediná moje okna plná kytek.
Nicméně ráda bych to letos trochu ozvláštnila, nemáte nějaké tipy, jaké rostliny (nic moc masivního, aby to truhliky unesly) bych do těch truhlíků ještě (ci namisto toho tradicniho) mohla dát? Jde mi hlavně o to přežití na slunci a potřebuji květy...
Co třeba afrikány? Levanduli? Hvozdíky (takový ty minikarafiáty, navíc nádherně voněj)?
Tyhle mi vždycky na balkóně, kam praží sluníčko celej den, vydržely a rostly... lobelku jsem tam dávala každoročně, ta je taky super.
Jinak souhlasím, ulice bez kvetoucích oken je smutná. U nás jsou balkóny osázený tak ze třetiny, to ještě jde (kromě těch co maj v plastovejch kýblech rajčata, to je strašný moc!), ale druhá, severní strana je úplně holá. Kromě mých dvou oken z ložnic
Tam zas sháním kytky co sluníčko nerady...
Archivářka to rada slysim!
barbucha no jo vlastně afrikany, děkuji za připomenutí, ty jsem tam v minulosti měla ve velkém a bylo super, jak se furt vysemenovaly, tak se průběžně obnovovali celou sezónu! To letos opět vyzkouším! Hvozdik pravda, to bych taky mohla. Levanduli jsem zkoušela a neosvedcilo se mi to, já to totiž opravdu hodně kvůli prazicimu slunci prolevam (a úspěšně kropim chodník pode mnou, tudíž to dělám zpravidla za tmy) a ty neustále "vlhké nohy" levanduli nesvědčí. Ale te já si užívám na zahradě na chatě opravdu ve velkém, tak mi ani nechybí, že nemám doma. Dekuji!
Není zač
Ať ti to kvete!
Muslik A co mini slaměnka? Prodává se jak semeno, tak rostlina.

Volám SOS!
Při stěhování nedostala oliva pravidelnou zálivku. Hrozně rychle oschla a ač jí pravidelně zavlažuju, vypadá jen hůř a navíc se objevily mušky (můžou to být ty smutnice?)
může to ještě "dát"?
Co dělat, pomůže, když koupím zeminu, oberu tu starou a přesadím? Ty ostatní kytky asi budu muset taky, když se objevily mušky, že?
mám pořídit ještě něco proti nim?
Ještě se mi to nestalo, ta oliva mě hrozně mrzí, piplám jí už pár let ![]()

Zu Já mám teď proti smutnicím lepící pásky. Musím je vyměnit, ať zjistím, jestli už jsou ty potvory pryč.
Zu Jestli toho máš hodně a na více květinách, tak snad jedině hlístice na smutnice. Stojí asi 160,-
Zu Taky bych ji ostříhala. Střihni větvičku, ať se podíváš na řezu, zda je ještě živá. Pokud jsou některé už suché, odstranila bych je. A koupila bych weiki.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.