Teď jsem viděla na FB hezký citát, nechce se mi stahovat fotku a beztak to bylo anglicky: "Jeden z nejzdravějších druhů hazardu se provádí s lopatkou v ruce a sáčkem semínek."
Kytičky aneb zelené prsty...
Mha rozhodně vykopat, než se ti to rozleze po celý zahradě, vlastní zkušenost!
Jitka77 Jo!
Zjížďka asi 100 km na chalupu se vyplatila, včera se udělalo nádherné odpoledne. Je to furt dost punková zahrada, ale už něco kvete. Pardon, to tu trochu zaplevelim.

andulka01 Super, to kamenné koryto je moc pěkné, jezdím kolem jednoho statku a tam je těch koryt několik.

Potřebovala bych poradit, potřebujeme osázet jednu stěnu zahradní boudy, je to 10m délka a výška 2 metry, nějakou popínavkou, ta stěna není moc pekná, aby se ukazovala, takže když to bude na husto, tím lépe.
Zatím u toho máme chycené vrbové proutky a že po tom by se mohl táhnout břečtan, to jsme viděli tady u sousedu, ale nějak nejsme o tom přesvědčeni. Nejlépe stálezelené, ale může to být nějaký mix i, aby to bylo ruznorodé, když toho část chvíli kousek pokvete, tak ještě lépe. Já jsem uplně marná, poznám ruži od kopretiny a sambo prostě jen ovoce a zeleninu dělá, tomuhle vůbec vůbec nerozumíme. Slíbila jsem, že tady seženu plán osázení. Jak moc se to bude muset udržovat, je jedno, to muže baví.
Karja cokoladove vino , čiže akebie . Rychlo rastie, ma voňavé kvety a dá sa dobre regulovať. Stačí jeden koreň.

Karja břečťan si urychleně vyškrtni ze seznamu, ani nejhoršímu nepříteli bych ho neradila ![]()
Karja tak ako píše Pinot Noir . To nechceš
Karja taky hlasují pro akébii, případně zimolez.
Pinot Noir ale je věčně zelenej! ![]()
Karja nebo přísavník trojlaločný, ten je obzvlášť na podzim krásnej ![]()
Janulik03 Pinot Noir A proč vám vadí, my jsme ho u rodičů měli a přišel mi v pohodě (asi se mu moc nedařilo:-D)
Děkuji! A ty tři výše zmíněné asi nejsou stálezelené co? Ono by to chtělo aspon něco at tam je i přes tu zimu...
RoSa já jsem teda zaujatá i proti těm přísavníkům, docela s ním bojujeme, zničil nám kus plotu, už bych si to do zahrady nedala. Zlikvidovala jsem ho, byla to příšerná práce, bohužel ho má sousedka, takže si s ním užívám nedobrovolně dál.
Karja Tříprsťák je krásnej, mně se líbí i opadaný v zimě, ty cestičky.
Pinot Noir jj, my tady máme z části tu boudu z nějakých desek, to nebude škoda když se to zničí, druhá část je z docela pěkných prken, to by mi nevadilo přiznat, ale muž to nechce nechat vidět. Myslíte že můžu část toho břečtanu skombinovat s něčím tím hezkým opadaným? Jakože na pulku to a na pulku to? Nebo mi to ten břečtan nějak zahubí. Naši to měli a střihali to jendou ročně, ale myslím, že se tomu prostě nedařilo, bylo to v takové mezeře v blbé hlíně, slunko na to nesvítilo, podlě mě tam ani nepršelo, tak možná proto se to drželo tak zkrátka.
Sweet Potato Dobře píšu si, podklad je teda hnědý, tak ty cestičky nebudou tak moc vidět;-)
Karja no my sme ho mali pri dome na takej konštrukcii. Nakoniec sme to musrli dať preč a bol to hrozný týždeň čo nam to trvalo. Tie prisavky boli neodstranitelne. Ešte niekde ho mame, sle tam kde sa dá dobre regulovať. Nízke múriky obrasta v pohode.
Prisavnik máme na domčeku. Tam je krásny, ale opadá.

Na rych murikoxh vyzerá dobre.
To čo by chcelo ísť dalej pokosim.

Kvitne posledny rododendron a zblaznili sa paprade.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my