Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Online Pinot Noir
29761 příspěvků moje polička 27. května 2024 09:26

černá káva to zahrabávání je taky taková urban legend, která vůbec neplatí všeobecně. Mnohé kočky se vyserou klidně shora na trs okrasné trávy, doprostřed trávníku, do prázdného záhonu na uhrabanou plochu a zahrabané není nic. Možná, že dobře, že tak, protože jsem viděla, co to jejich zahrabávání dokáže třeba v záhonku s čerstvě zasazenými sazeničkami - všechno zničené. Ostatně i sestřina výhradně bytová kočka zahrábává v kočičím záchodě tak, že půlka steliva vyletí ven, ale hovno dál trůní na povrchu uprostřed. Připadá mi, že u většiny koček už je to jen takový dávný reflex, dvakrát hrábnout, bez reálného efektu. 

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 28. května 2024 14:46

včera jsem si smontovala tenhle oblouk a doufám,  že se mi tam popne vistárie,  která zatím nesměle vykukuje za zídkou

Online viktorka_od splavu
49185 příspěvků moje polička 28. května 2024 14:54

Vilemina vypada to moc hezky, ale az vistarie ztrati ostych, tak ti tyhle klaciky hbite zborti - ma velkou silu a potrebuje pevnou oporu

Offline RoSa
10094 příspěvků moje polička 28. května 2024 15:00

Vilemina já bych tam asi dala spíš růže nebo tak něco - taky mi ta konstrukce pro vistárii připadá titerná...

Online Pinot Noir
29761 příspěvků moje polička 28. května 2024 15:06

Vilemina souhlasím s ostatními, tuhle oporu mám na hrachory, vilec a povíjnice, ještě tak clematisy to zvládne. Ale už popínavá růže to ohnula, natož vistárie. Navíc to víc než pár let nevydrží, v zemi to zrezne a úplně uhnije. Já je na zimu uklízím, tak doufám, že mi vydrží déle.

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 28. května 2024 15:09

Pinot Noir a ostatní, myslím, že máte pravdu, dám tam něco subtilnejsiho a vistarii nechám u zídky, ono je to opravdu dosti fórový...

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 29. května 2024 00:37

Moje růže po tajfunu Naštěstí se nezlomila. Květináče všechny popřevrácený, poházený...a to nás jen tak líže, žádná hrůza!

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 29. května 2024 08:20

Garfie tajfún, bože, ešte že vás len lízol, ale aj tak narobil mierne škody. Rastliny sa z toho spamätajú, budeš ich musieť vyrovnať. Zažila si aj poriadny tajfún? 

Online Sweet Potato
40130 příspěvků moje polička 29. května 2024 08:52

černá káva Na domácí taky. Na jakoukoli, která se zkypřená, suchá a je na ní prázdno.

Edit: dominantní nezahrabávají. A ono teda, ehm,je lepší to vidět, než na to narazit při pletí.

Naši teda naštěstí obvykle volí pohodlí domova.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 29. května 2024 09:48

Budeme noví

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. května 2024 10:24

milacka Změnila jsi bydliště? A vidím bambus!

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 29. května 2024 10:42

milacka Zažila, nejhorší si pamatuju asi před 16 lety, dokonce 2x, ale o jednom jsem naštěstí nevěděla. Odlétala jsem tehdy domů, sama, muž mě jel vyprovodit a strašně lilo, ale netušili jsme tehdy, že se blíží tajfun. Když jsme se rozloučili, uzavřeli letiště i s lidmi, přestaly jezdit vlaky a muž tam uvízl asi na tři hodiny. Moje letadlo bylo poslední, co opustilo Tokyo, naštěstí jsem byla v blažené nevědomosti.

Druhý přišel ten samý rok, jela jsem zrovna naprosti tchánům, bydleli jsme na severu, 400 kilometrů daleko od letiště. Kvůli vichru jsem málem nedošla na nádraží, nakonec po cestě i zastavil šinkansen, naštěstí jsem měla velkou rezervu, protože jsem si chtěla užít den v Toyku. Na letišti jsem pak jen sledovala, jak odklání jedno letadlo za druhým na jiná letiště, do Osaky a Kobe...zhruba 600 kilometrů daleko (a tisíc kilometrů od našeho tehdejšího bydliště). Podotýkám, že to bylo v době, kdy nebyly chytré telefony, navíc v Japonsku nefungovala naše síť, takže nebylo jak se spojit, do toho tcháni nemluví anglicky. No musím říct, že to jsem teda měla nervy v kýblu....naštěstí jejich letadlo bylo mezi prvními, které nechali přistát, ale mělo víc než dvě hodiny zpoždění, tím pádem nám ujel poslední vlak....no bylo to veselé.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 29. května 2024 12:54

Kan nezmenila, len revitalizujeme, odstraňujeme napadnuté tuje, malý trávnik a štrk. Chcem tam kvitnúce kvety a konečne aj listnáč, je to judášovec.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 29. května 2024 13:39

Garfie toto sú zážitky na celý život. Našťastie so šťastným koncom.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 29. května 2024 19:38

Kontrola množstva rastlín, vraj to sedí

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. května 2024 19:55

Zdaleka to neni jeste dokonale. Ale jedine misto co mi nezdupou psi ani pes. Orientace na sever. Spatna hlina. Ale...mak je jedina rostlina co prezila vymwnu fasady a totalni zdupani. Kosatce a hosty jsou zachranene, posledni rostliny po babicce. A 4 roky tu oprasuju drevitou pivonku a vypada to, ze uz to da! A ja si konecne muzu se sklenickou vina sednout na litinoviu lavicku a pozorovat okoli...

Offline Janulik03
20154 příspěvků moje polička 29. května 2024 20:19

Jos už to pôjde len k lepšiemu

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. května 2024 20:26

milacka Prosim, co je ta pudokryvna rostlina pod temi drevinami? Vypada, ze nepropusti plevel

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 30. května 2024 15:53

Jos to keby som vedela, kvitne dlho do neskorej jesene na modro. Už som sa tu na jej názov pýtala, bolo mi aj odpovedané, zabudla som. Úžasne sa rozrastá, má jemné listy. Ak by niekto vedel jej názov, poprosím ešte raz. Ďakujem.

Offline Janulik03
20154 příspěvků moje polička 30. května 2024 15:57

milacka Jos kakost, geranium