Lahšie to zakorení, keď z toho urobíš dva řízky.
Kytičky aneb zelené prsty...
Rozkvetly mi na zahrade takovehle zlute kytky. Nevi nekdo, co to je? 
Friga Solidágo, zlatobýl, bylina v sušené formě, klouby, přechod, obranyschopnost. Ale opatrně a s přestávkou.
Kan diky!
Friga I do vázy můžeš!
Mha Já s tím pracuji, teda hlavně do kytic v sezoně a nic na sobě nepozoruji. :D Možná tak pyl na stole z kytky, ale to snad má každá, ne?
Víš co, možná si to s něčím pletu. Vzhledově to bylo podobný tomu, co jsme kvůli alergenům likvidovali u dětského hřiště.
Frigazlatobýl je hodně rozpínavý, umí obsadit celé louky, a zahrady samozřejmě taky. Tak radím nenechat ho vymknout kontrole.
MhaJo takhe, dětičky. No já vím jen o tom, že hygiena si hlídá a důsledně kontroluje výsadbu kolem škol a školek, takže nic jedovatého v okruhu 2km (ironie) od těchto ústavů, nedejbože přímo na pozemku být nesmí, jarní cibuloviny všechny, konvalinky, zimolez, tis, ptačí zob atd, atd.
Ještě doplním předřečnice, že je to celík/zlatobýl kanadský, nepůvodní, invazivní rostlina, na rozdíl od toho zlatobýlu, co běžně foste v našich lesích.
Takže pokud máš zahradu někde, kde by mohl expandovat do přírody, drž ho pod krkem.
Friga zlatobýl miluju, je úžasný na pankejtovky (tj. pugét z toho, co naškubu v příkopu)

berush to je nádherná kytica. Škoda ze to dlho nevydrží a ten peľ
Janulik03 tu ve váze mám čtvrtý den, ten napadaný binec na stole není pyl, ale lístky z takových jakoby droboučkých kopretinek. No uznávám, kvůli fotce jsme to mohla uklidit, ale za chvíli by to tam bylo zas :-) zas už vím, co tam příště nedávat.
berush krásná kytice
Diky vsem! Budu ho hlidat, aby se nerozpinal moc. Nepripada mi, ze by se od lonska nejak rozrostl, ale taky jsem si nemusela vsimnout. Nejvic se mi tu rozlejzaji konvalinky, ty bez milosti likviduju az na jeden kout.
berush krasna kytice!
berush nie nešlo mi o to na stole, len že akonahle dám zlatobyl do kytice, mam do rana na stole peľ a vadi mi to.
Taku kyticu ako máš by som ani nevedela uviazať
Take male čriepky zo záhrady.

Janulik03 Krása! Ty bobule a Olověnec!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my