Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Zuzuli
3737 příspěvků moje polička 12. srpna 2024 21:10

Sweet Potato netusim. Ale dneska v hornbachu je meli ve vsech moznych barvach a velikostech

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. srpna 2024 16:25

Vysvětlete mi to. 

Dám letnit X pokojovek. Oddělám obaly na květináče a podmisky, stále X.

Když je vracím zpátky do bytu, musím dokoupit další květináče a podmisky, asi 2X. Co tam na  té zahradě dělaly? 

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 21:35

Mha

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 21:37

Zas sme striekali buxus. Prestáva ma baviť bojovat stále dokola. Nebyť ten plot tak dlhy a veľký, už je davno zrezany. Len čo miesto neho? 

Offline Pinot Noir
29772 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 21:41

Janulik03 hodně se teď místo buxusů vysazuje cesmína vroubkovaná. Vypadá skoro stejně jako buxus, ale housenky ji nežerou, kdyby ses chtěla držet stejného vzhledu.

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 21:59

Pinot Noir keď ono je to 11m a akosi neviem, či mám trpezlivosť čakať na niečo iné kým narastie. Alebo ma nenapadá nič, co by mohlo byť popri schodoch. Možno len nemam predstavivosť ako to vyriešiť. Budem zatiaľ striekať 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. srpna 2024 22:30

Zuzuli ty budes mit listopadky a me zacaly (no jeste nezacaly) cervenat jahody . Jsem zvedava na pokus, zasadila jsem sazenice ja jare. Jahody z Vranan a k nim par mesicjich jahod. Ty taky zacinaji plodit. 
Ba ne, klidne tam ty chrysantemy a vresy dej, ale nepocitej ze preziji sezonu. Z tech vsech se mi povedlo zasadit do zahonu asi tri vresy, co jeste porad ziji a chrysantemy daly max dve sezony a uz uhynuly i posledni. Nejak mi je kazdy rok tech podzimnich lito, ale ty kultivary jsou asi preslechtene, prilis ranne...

A nemate nekdo tip, kde sehnat vresovec, co prezimuje, ten obycejny ruzovy? Pred tak 15 lety jsem jeden maly zasadila u tchyne a ted ma asi metr a pul krat metr a pul, kvete dvakrat rocne a uz nikdy jsem podobny nesehnala. Tchyne taky porad hleda a kazdorocne acha, kde sezene podobny. Vsechny ostatni chciply, vresy taky. 

Offline Zuzuli
3737 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 23:06

Jos jahody budou v truhliku hned vedle mame mesicni a ted maji dalsi varku kvetu. Stejne jako kvetouci bylinky, slunecnice, petunie, levandule, pokojovky na letneni...

Ony i ty rajcata jeste tak tyden dva v truhliku zustanou, jeste je dootrhame, jak je postupne bereme na jidlo, ale uz tam skoro zadne zelene nejsou. Tady to je hodne rychle, asi tim slunecnym rozpalenym balkonem (a nebo tim, ze jsem je vysevala uz v unoru a v dubnu uz kvetly na balkone, byly to seminka, co jsem nasla pri baleni a chtela se jich brzo zbavit). Predchozi roky nam stejne odrudy dozravaly jeste v zari.

Takze ja si zatim planuju, co tam na tom dam. Jak mame na balkon velkou prosklenou stenu a vidim na nej dobre z bytu, tak mam potrebu ho mit zaplneny a barevny i na podzim.

Ale ta vydrz vresu me prekvapuje. Ja mela vresy jako vyzdobu na svatbe v listopadu 2017. S mamou jsme cely podzim kupovali rostlinky vsemozne v supermarketech v akci, po svatbe je mama dala na zahradu a rostou tam doted.

Offline Lenka22
2623 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 09:38

Ostříhala jsem odkvetle floxy, zbylo tam nevzhledné olysalé místo. Při okraji jsem dala tři voskovky z vyprodeje, ale moc to nevylepšily a nevím, jak moc ještě porostou. Jak to řešíte vy - v tomto období a s tim ,že na místě zůstává nadzemním část toho floxu, mám to odstřiženo tak na 5- 10 cm.

Offline Pinot Noir
29772 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 16:36

Lenka22 mně letos chytly padlí, tak jsou hnusně oplesnivělé, ale jinak obecně u všech kytek odstraňuju maximálně to odkvetlé květenství a kytka většinou kvete alespoň v menší míře znovu, nebo tam prostě zůstane jen zeleň. Ustřihnout veškerou zelenou část v srpnu je podle mě chyba, rostlina potřebuje prostřednictvím listů nabrat energii na překonání zimy. 

Offline Kokoska
34652 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 17:51

Janulik03 prijela jsem v cervnu po deseti dnech z dovolene a buxus (mam jen 1 kerik) byl uplne sezranej. Urizla jsem ho tesne u zeme, ze ten koren pak vykopu, a nez jsem se k tomu dostala, zacal obrustat. Zatim na nem skudce nevidim.

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 17:54

Kokoska tak ono to obrastie časom. Len tie hnusoby sa stále točia dokola.

Offline Kokoska
34652 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 17:58

Janulik03 no tak potom holt pujde, no.

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 18:12

Kokoska https://www.instagram.com/reel/C-xu_XlqDUG/?igsh=bGp1YzJha2d0cWg1

Nechce sa mi to nechať zožrať.  Ta strana ktoru vidime bola celá preč pred dvomi rokmi, doteraz ešte dorastá, stále nevyzerá dobre. 

Offline Kokoska
34652 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 18:41

Janulik03 kdybych toho mela metry, taky by mi to bylo lito. Ja uz jsem ten muj jednou zachranila, on je moc hezky, takovy zlatozeleny, ale porad kazdy rok kolem dokola me to asi bavit nebude.

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 18:48

Kokoska jasne, jeden krík si viem predstaviť čím nahradiť, aj keď je to ľúto 

Offline Kokoska
34652 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 18:52

Janulik03 to verim, to je i mne. Byl uz vzrostly za tech 15 let.

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 19:06

Kokoska my sme pred tými dvomi rokmi zvažovali vyrezať, ale potom sme len poriadne vsetko suché odstránili, vyzeralo to hrozne, konečne trochu dorástol. Ma 12m.

Offline Kokoska
34652 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 19:29

Janulik03 to je uctyhodne!

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 09:15

Janulik03 mam taky z buxusu plot, asi 10 m, piplam si ho skoro 20 let a vcera jsem na nem znovu ty housenky objevila, jsem nastvana, nebavi me to strikat, ale pak prevladne litost, ze bych o nej prisla a zase s tema potvorama bojuju .....