Tenhle byl úplně zmrzlej, začal kvést taky až teď.
Kytičky aneb zelené prsty...
vanilka My máme dva ibišky před domem na slunném místě, jsou od sebe 3 metry, a zatímco jeden teď začíná kvést, druhý už je skoro odkvetlý. Nevím, co je to za variety, nesázela jsem je, ale na to, že jsou stejně staré a mají stejné podmínky, každý rok každý z nich prosperuje jinak.
Věděly jste, že fík není plod?

Sweet Potato Ty seš úplnej Mendel :)) Představuju si, jak chodíš se stětečkem po zahradě a křížíš
eM Haha, moc hezká představa. Ale to se samo.
Nemate, prosim, nejaky tip, co by slo nasazet mezi kosatce? Dost me irituje, jak krome kratkeho obdobi, kdy kvetou, je to jen nevzhledne listi+plevel.![]()
Karlicka zatím jsem nic nevymyslela, ony se hodně roztahují a nenechají mezi sebou dost půdy pro jinou rostlinu. Asi to vyřeším zrušením kosatců. ![]()
Zkoušela jsem leccos a všechno ty kosatce odstrčily a nenechaly růst. Ani pivonka se neprosadila.
A máš pravdu, že od léta jsou ty listy ošklivé. Podle pohledu zepředu před ně dávám aksamitniky, aby je trochu zakryly.
Kosatce jsem zrušila, ani by mi nevadilo, že kvetou jen chvíli, ale každý rok mi ty listy pak ožraly housenky. ![]()
Nemate tip, kde koupit vres zasazeny v zemine?
Ja si koupila jeden v Hornbachu a jeden v zahradnictvi u Chladka, pri presazovani jsem zjistila, ze oba jsou zasazeny do neceho, co vypadalo jako myci houba nahusto prorostla koreny, zemina zadna. Hlavne, ze jsem si do truhliku koupila pytel zeminy na vresy... no uz jsou oba uplne uschly. Takze bych rada nejaky, co bude opravdu trvalka, a ne hydroponicky ve skleniky vyhnana dekorace na jeden podzim.
Prosím, máte zkušenosti s řízkováním zamiokulkasu?
Já tedy řízkuju všechny rostlinky, co mi přijdou pod ruku (úspěšně), ale právě u zamia se mi opakovaně stává, že se kořínky na řízku ne a ne objevit.
Zuzuli se pridavam. Tuhle diskuzi jsme vedly nedavno a me az asi na tri ctyri vsechny chciply taky. Ty zbyle jsou ty uplne obycejne, nepestene a dari se jim na relativne slunnych mistech. Ale touzim po dalsich a nejlip po vresovci. Ten kvete na jare spis a je ❤️❤️. Podle obrazku mam u tchyne tento a je z nej obri koberec, kam se hrabou vresy. Ale z netu jsem objednavala jednou, i ze zde zminovaneho eshopu, ale nelibilo se konco prislo a prezily dlouhodobe tri kytky z deseti.
Jinak mam v planu ty na dekoraci koupit v Polsku, jedeme kolem velikeho zahradnictvi a lonske nakupy se osvedcily. At slo o velkou pivonku z vyprodeje nebo hortensie latnate. Na tu bidu, co mame za pudu se jim celkem i dari. Ale uz jsem si zvykla, ze vetsina tech vresu a listopadek jsou jen na tu sezonu. Max dve tri kdyz ty chrysantemy poradne orezete a zasadite do pekne hliny.
Jos pokud chceš chryzantémy trvale v záhoně, kup si na jaře normálně v zahradnictví vytrvalé chryzantémy, obvykle jsou vysoké přes půl metru, ale jsou i nižší kultivary. Ty rychlené, které se prodávají už koncem léta kvetoucí, většinou zimu nepřežijí, nebo jen pár sezón a obvykle začnou trpět chorobami.
Jos ja si na tebe vzpomnela, kdyz jsem ten vres vytahla z kvetinace. Ze fakt nevim, jak ho z te houby vypreparovat, aby se mohl dal rozrust a prezil. A ze se teda nedivim, ze sezonu nepreziji. Tak ja je ted asi budu vytahovat z kvetinacu uz v zahradnictvi, abych videla, v cem jsou.
Samantha zamiokulkas si dava na cas, trva klidne mesice, nez vypusti korinky a zacne se tvorit hliza. Rychleji to jde jen ze samotneho listu, nez kdyz se nachava zakorenit cela vetvicka. Ale i tak to je klidne rok, nez zakoreni a vypusti novy vyhonek.
Pinot Noir dekuju. Asi jo, jednu jsem mela tu jarni ale zasla taky. A na podzim nikdy neodolam, mame takovy vchod k domu se schody a zidkami a ty okrasne kvetinace na podzim jsou nutnost. A pak to lituju a nekam zakopu a nic ![]()
Karlicka A co nějaké bylinky? Skupinky netřesků? Musí to kvést?

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my