černá káva děkuju. Občas si říkám, co s tím budu dělat, až nebudu moct... Asi jak teď rozšiřuju, tak budu zase zmenšovat. A sekačka bude mít zase co dělat. ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Pinot Noir máš tu zahradu nádhernú. Vždy sa poteším keď sem niečo dáš.
Pinot NoirKrásný to máš. Ale kromě toho, že je to krásný samo o sobě, tak na podzim je to právě taky dobře nasvícený, jak je to slunce níž. Proto jsou tak krásný večery...
Pinot Noir tvoji zahradu miluju ![]()
tv jak ty chilli papričky zpracováváš?
Vyrábím Sweet chilli omáčku, to mi chutná. Pokusila jsem se o srirachu, ale to se nepovedlo, je to příliš řídké. Navíc sambo se ukázal jako málo odolný a jak to teď hodně dozrává, tak to předávám kamarádovi. Lupne si třeba jednu na snídani, což je mimo mé chápání. Zkusím si najít ještě jiné recepty, jak to zpracovat. Máš nějaký tip?
tv tipy bych brala, nám se letos urodilo něco velmi, velmi ošklivě pálivého. Teda tvrdí muž, ale v tomto případě není, proč nevěřit. Stačí ho vidět při jezení.
Tak ja z chilli papricek navrhuju chilli olej, proste papricky nalozene v oleji. Davam si ho treba na turecke vejce, saksuku, hummus a tak. A nebo chilli pasta na jine vareni
Zuzuliprosím, dívám se na ten recept, je tam "na 2 l papriček přidejte"...jakože na dvě lžíce?
brrrnašla jsem nejake recepty v zavařovací skupině. Mám ti to poslat do SZ, až budu mít chvíli?
tv Je, dík. Jestli tě to nebude obtěžovat, tak jeden, dva by se šikly.
brrr budu se snažit zítra, pokud bych zapomněla, připomeň se, prosím.![]()
tv jasně. Dík moc
tv nemám tip, já je celé mrazím, pak je zmrzlé okrájím z té stopky a hodím zmrzlé do vaření. Šla jsem zatím vždycky tou nejméně pracnou cestou. ![]()
tv syn taky pestuje papricky a susi si je. Loni delal mangove catni s paprickou a bylo vyborne.
V tomhle vlákne se machruje nebo kde? Naše melouny. Letos jsou to takový prototypy, muž je nedal dl pořádného záhonu, ale prostě je tak píchnul mezi stromky do trávy. Ten první nenacnutej je i moc pěkná rostlina, ze sazenice je jakoby takový poměrně bohatý trs rostlin jak paprik, doporučuji někam na terasu..

Pinot Noir No krásný ta zahrada, krásný. My to asi nedáme, protože muže to nějak přestalo bavit, otročit na pozemku a už je nějakej vyhořelej po té stavbě, a furt někam zdrhá, hlavně k té vodě:-D...a jako trávník sama nezaložim a na zahradníka taky nemám. Tak to bude dlouhý proces, dlouhý!
Karja to je dost dobrý! Melouny bych ve vaem kraji teda nečekala.
Makara A jako to jsou fakt v podstate zanedbaný, jen jsme to zkoušeli, příští rok je dáme do normalniho záhonu, když z toho fakt neco je;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my