bublifuk Wow! To je krása!
Kytičky aneb zelené prsty...
notna ale není to moje. Vedle je ještě stejný záhon, kde jsou vysoké Jiřiny a za zídkou jsou další. A krása to teda je!
Stará existence Ja ju mám druhým rokom, je vonku v záhone. Nerobila som s ňou nič, neprikrývala som ju a zimu zvládla, len zhora trošku omrzla. Ale vyhnala zospodu a krásne kvitla. Ale mám ju medzi inými rastlinami trvalkami, ktoré na zimu nestrihám, tak ju trošku chránili.
Magda Díky za informaci, snad rostlinka moji péči přežije!
Stará existence tak suseda ju ma prvu zimu az teraz a ze bude mulcovat a bielou textiliou zakrývať. Tak uvidí.
Určitě! ![]()
olte myslím, že bylo zrovna po výstavě a tyhle záhony určitě mají oficiálního zahradníka :)
Byly u nás už dvě firmy okouknout terén, aby nám sestavily nabídku na ten bazén a ten dnešní pán mi pochválil zahradu a řekl mi, že až začnou, mám odjet na dva týdny na dovolenou, jinak mě z toho bagru mezi těma kytkama trefí šlak. Začínám se bát. ![]()
Pinot Noir No jako... nevím, jak to máte prostorově, kde ten bazén bude třeba vůči záhonům, plotu, přístupu bagru z ulice, ale když ho dělali tchánům, opravdu hodně prostoru okolo doslova zničili
nejen tou manipulací s technikou, ale třeba i hromadami hlíny z výkopu a tak. Tchýně měla vymazlenou zahrádku s chodníčky, trvalkami a keři a pak začínala prakticky nanovo. Je teda pravda, že u nich se ten bagr musel vyhnout asi zásadnějším věcem než vegetaci (sítě, opěrné zídky, co drží terén, zachovat přístup do pobočky firmy a tak).
olte myslím, že bylo zrovna po výstavě a tyhle záhony určitě mají oficiálního zahradníka :)
tak to jo, toho bych teda taky potřebovala![]()
Dnes to bude cizí peří. Tohle je záhon na střeše budovy, kde je synova škola. Záhon je obrovský, z fotky to není úplně vidět. A celý den tam pere slunce. Je to krásné.

A veliký záhon jiřin před školou. Je to v takovém hnusném průmyslovém areálu, který se pomalu přestavuje na novou čtvrť. Zatím je tam jen pár obchodů, ta škola, staveniště, výrobní haly a filmové ateliéry. Ty jiřiny jsou tam každoročně uprostřed toho hnusu, musí se o to starat někdo z některé z těch firem, ale to jsou samé součástky do letadel, motory, žárovky a takové výroby v takových těch echt průmyslových halách, žádné návštěvnické centrum nebo něco pro klienty. Vůbec to nechápu. Ale připadá mi to až takové dojemné, když uvážím, kolik je s jiřinami crcání. Fotky nic moc, to se musí vidět na vlastní oči.

Pinot Noir Wau, oboje super. Miluju kytky na místech, kde by to nikdo nečekal....![]()
Pinot Noir to je taková nádhera!Jak střecha,tak jiřiny.Ale ty jiřiny!!!![]()
Pinot Noir to je nádhera ![]()
Pinot Noir "crcání s jiřinami" si dost dobře pamatuju za základky, takže na mé zahradě pro ně "bohužel" není místo
. Stejně jako pro mečíky. A begónie do truhlíků jsou většinou jen na jednu sezónu. No, bez mučení přiznávám, že jsem líny zahradník.
Makara já právě jiřiny taky ne, nejen to crcání, ale ani to nemám kde uskladnit, nemáme žádnou chladnou místnost, sklep, spíž, nic takového. Takže jiřiny a mečíky občas zasadím, ale nevytahuju je, jsou na jednu sezónu. Fuchsie a muškáty taky kupuju každý rok nové.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my