Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline notna
9383 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 14:02

bublifuk Wow! To je krása!

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 09. zaří 2024 14:17

notna ale není to moje. Vedle je ještě stejný záhon, kde jsou vysoké Jiřiny a za zídkou jsou další. A krása to teda je!

Offline chia
příspěvků moje polička 09. zaří 2024 14:59

Stará existence Ja ju mám druhým rokom, je vonku v záhone. Nerobila som s ňou nič, neprikrývala som ju a zimu zvládla, len zhora trošku omrzla. Ale vyhnala zospodu a krásne kvitla. Ale mám ju medzi inými rastlinami trvalkami, ktoré na zimu nestrihám, tak ju trošku chránili.

Offline Stará existence
286 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 20:32

Magda Díky za informaci, snad rostlinka moji péči přežije!

Online Janulik03
20157 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 07:28

Stará existence tak suseda ju ma prvu zimu az teraz a ze bude mulcovat a bielou textiliou zakrývať. Tak uvidí. 

Offline Magda
255 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 08:33

Stará existence 

Určitě!

Offline Stará existence
286 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 08:59

chia Janulik03Jak jsem vyčetla, vyžaduje místo na plném slunci, což mám, akorát tam zároveň docela fouká. Ale přikrytá snad zimu zvládne. 

Díky za rady a podněty!

Offline olte
744 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 09:14
Reakce na bublifuk:

​krása, mě teda ještě fascinuje ten dokonale vypletý záhon

Offline Karja
44465 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 09:24
Reakce na olte:

​krása, mě teda ještě fascinuje ten dokonale vypletý záhon

​No tak to mě po těch letošku teda taky:-D

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 11. zaří 2024 12:59

olte myslím, že bylo zrovna po výstavě a tyhle záhony určitě mají oficiálního zahradníka :)

Offline Pinot Noir
29772 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 13:15

Byly u nás už dvě firmy okouknout terén, aby nám sestavily nabídku na ten bazén a ten dnešní pán mi pochválil zahradu a řekl mi, že až začnou, mám odjet na dva týdny na dovolenou, jinak mě z toho bagru mezi těma kytkama trefí šlak. Začínám se bát.

Offline Myrtila
5269 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 16:24

Pinot Noir No jako... nevím, jak to máte prostorově, kde ten bazén bude třeba vůči záhonům, plotu, přístupu bagru z ulice, ale když ho dělali tchánům, opravdu hodně prostoru okolo doslova zničili nejen tou manipulací s technikou, ale třeba i hromadami hlíny z výkopu a tak. Tchýně měla vymazlenou zahrádku s chodníčky, trvalkami a keři a pak začínala prakticky nanovo. Je teda pravda, že u nich se ten bagr musel vyhnout asi zásadnějším věcem než vegetaci (sítě, opěrné zídky, co drží terén, zachovat přístup do pobočky firmy a tak).

Offline olte
744 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 18:20
Reakce na bublifuk:

olte myslím, že bylo zrovna po výstavě a tyhle záhony určitě mají oficiálního zahradníka :)

​tak to jo, toho bych teda taky potřebovala

Offline Pinot Noir
29772 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 23:50

Dnes to bude cizí peří. Tohle je záhon na střeše budovy, kde je synova škola. Záhon je obrovský, z fotky to není úplně vidět. A celý den tam pere slunce. Je to krásné.

Offline Pinot Noir
29772 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 23:55

A veliký záhon jiřin před školou. Je to v takovém hnusném průmyslovém areálu, který se pomalu přestavuje na novou čtvrť. Zatím je tam jen pár obchodů, ta škola, staveniště, výrobní haly a filmové ateliéry. Ty jiřiny jsou tam každoročně uprostřed toho hnusu, musí se o to starat někdo z některé z těch firem, ale to jsou samé součástky do letadel, motory, žárovky a takové výroby v takových těch echt průmyslových halách, žádné návštěvnické centrum nebo něco pro klienty. Vůbec to nechápu. Ale připadá mi to až takové dojemné, když uvážím, kolik je s jiřinami crcání. Fotky nic moc, to se musí vidět na vlastní oči.

Offline Garfie
28430 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 23:57

Pinot Noir Wau, oboje super. Miluju kytky na místech, kde by to nikdo nečekal....

Offline EDITH4B
2128 příspěvků moje polička 19. zaří 2024 00:21

Pinot Noir to je taková nádhera!Jak střecha,tak jiřiny.Ale ty jiřiny!!!

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 19. zaří 2024 07:26

Pinot Noir to je nádhera

Offline Makara
3614 příspěvků moje polička 19. zaří 2024 07:44

Pinot Noir "crcání s jiřinami" si dost dobře pamatuju za základky, takže na mé zahradě pro ně "bohužel" není místo. Stejně jako pro mečíky. A begónie do truhlíků jsou většinou jen na jednu sezónu. No, bez mučení přiznávám, že jsem líny zahradník.

Offline Pinot Noir
29772 příspěvků moje polička 19. zaří 2024 08:40

Makara já právě jiřiny taky ne, nejen to crcání, ale ani to nemám kde uskladnit, nemáme žádnou chladnou místnost, sklep, spíž, nic takového. Takže jiřiny a mečíky občas zasadím, ale nevytahuju je, jsou na jednu sezónu. Fuchsie a muškáty taky kupuju každý rok nové.