Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. května 2018 08:25

paktofonika približne 5cm a cca 6-7cm, má 2, keďže mu rezali aj bruško. Ale on sa už správa ako keby bol úplne fit, dokonca aj na golier si celko zvykol (aj keď hrať sa s ním veľmi nechce).

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. května 2018 08:31

DrowRanger No Percymu semenníky nakoniec zostupili takže asi bude mať len jednu jazvu a nebude to také bolestivé asi. A to že sa nechce hrať z golierom plne chápem :D

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 14. května 2018 08:39

DrowRanger Sice neporadím, s kastrací psa nemám zkušenosti, ale jsem ráda, že je "marod" v pořádku a zase plný sil 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. května 2018 10:33

paktofonika Já taky nejsem vystavovací typ, ale slíbila jsem, že když bude Cid povedený, že budeme chodit, tak se občas necháme vytáhnout. Z chovatelského hlediska to chápu a i mají můj obdiv lidi, co s nimi všechny ty výstavy absolvují, je to náročné z časového i finančního hlediska. Že jsou tam ambice a někde i řevnivost, je jasné, ale zase bez ambicí to nejde, ostatně těm chovatelům s ambicemi vděčíme za naše psy.

Co mě na to teď trochu víc nastavilo, bylo, že Cidovi se tam očividně líbilo, byl smutný, když jsme odjeli. Každopádně na tom postoji a chvání na výstavě bysme měli fakt zamakat, říkala jsem si, že by mi bylo patřilo, abych si ho předváděla sama :-).

Jiná Realita Myslím, že na Pupíkovi budete mít tak 10x míň chlupů, Cid před výstavou hodně vylínal... kdy jindy taky :-D.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. května 2018 10:58

Percy bude mať zajtra 10 mesiacov. Ten čas tak rýchlo beží, zaujímalo by ma kedy vám psy tak psychicky dospeli. Pretože u nás posun žiaden, furt mam doma 3 mesačné šteniatko  Tak len ci mam byť rada alebo sa začať strachovať. Mam pocit že ani puberta neprebehla. Sme si to asi všetko vybrali u Amy(klop, klop) 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. května 2018 11:12

paktofonika už je zrejme aj problém s vyprázdňovaním zazžehnaný, zajtra pôjde golier konečne po 5tich dňoch dole, tak dúfam, že si nebude chodiť do stehov (ak áno, príde na radu detské oblečenie :D ).

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. května 2018 11:13

paktofonika Flati psychicky dospívají ve 3 letech, oni jsou takoví "opoždění". Z takové té jankovité puberty jsme myslím už teď venku, ale zase teď nadešlo období, kdy se Cid sám začal považovat za PSA, takže bych řekla, že je ještě hodně legrace před námi :-)).
Třeba měl Percy pubertu nenápadnou a to štěńátko už mu zůstane, jak jsou na tom ostatní kluci bostonci?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. května 2018 11:26

Zina No čo som si tak písala s pár ľudmi aj s chovateľom tak v podstate už by to u neho malo byť tak okolo 7 -9 tak nejako začala Amy vystrájať a vydržalo jej to dodnes.  Ako v marci bol taký neposlušný(to mal 8mesiacov) že nepočúval a trajdal si po vonku ako sa mu chcelo tak som si aj myslela že už je to tu ale znovu začal počúvať. Ani feny ho nezaujímajú, bála som sa že bude utekať preč a nič. A chovateľ mi hovoril že to môže prísť kľudne aj neskôr že na tom nič nieje a že ak aj nie mám byť rada(čo aj som) ale je to vôbec možné že pes nemá pubertu?. On je taký zlatý, najradšej by bol aby som ho celý deň škrabala na chrbáte a tvári sa pri tom slastne.

A pre pobavenie, Amy začala žobrať pri sušičke teplé prádlo  

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. května 2018 11:37

paktofonika Riki je tiež dušou šteňa, ale také odrastenejšie. Extra prítulný nebol nikdy, má počas dňa etapy, kedy príde a chce sa škrabkať, ale žeby si na mňa ľahol keď som na gauči, to nie. Ale u neho už to dospievanie vidno, minimálne v tom ako si nenapádne testuje, či sa náhodou nezmenilo postavenie vo svorke, či by teda nemohol byť alfa on a nie my . Inak u neho prišla puberta fakt zo dňa na den, cca niekde okolo tých 8 mesiacov a trvalo veľmi dlho, kým som ho vôbec na sídlisku mohla pustiť z vodítka (neviem či nie cca 6 mesiacov?) a teda privolanie medzi panelákmi nezvláda 100% ani teraz, takže 90% času na sídlisku je na vodítku/stopovačke. Do tej fázy pred pubertou, ekdy poslúchal na slovo sa už nevrátil, nabral viac odvahy aj drzosti a začala sa u neho prejavovať tvrdohlavá teriérska povaha. A čo teda neviem odbúrať vôbec je nadšenie z ľudí, to ale nejde odbúrať pri tomto plemene asi úplne, všetci Cairni, ktorých som stretla sú schopní a ochotní ísť s cudzincom hockam len za poškrabkanie a prihovorenie sa.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. května 2018 11:48

paktofonika pupík někdy až v roce a něco začal jevit výrazný zájem o sex  což ho někdy po pár měsících díkybohu zase asi z 80% přešlo. brzy bude slavit třetí rok () a konečně začíná být trochu rozumější. trochu  

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. května 2018 11:51

Jiná Realita Třetí? Já myslela, že je o něco mladší než Cid, a ten měl teď dva roky.

Online Potrefenáhusa
38910 příspěvků moje polička 14. května 2018 11:52

Jiná Realita šmarjá, už tři roky!

Já si Rufíka jako malý štěňátko vůbec neumim představit, podle mě on musel vypadnout už rozumnej

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 14. května 2018 12:20

My měli Bonnie v pátek na hlídání, brali jsme si ji až v sobotu ráno, a vůbec nevím, co tam ti tři psi dělali, když byla Vendy v práci, protože jinak prý byli hodní, i na procházce, ale Boňule celou sobotu prospala, jen měnila polohy a dvakrát se byla vyvenčit. Úplně mrtvý pejsek, i ocáskem plácla vždy tak dvakrát a jen konečkem

Ale včera už to byl zase náš starý pejsek, tak jsme vyrazili na zříceninu

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. května 2018 12:24

Zina  druhý. jsem se nějak upsala. zas tak starý není  

nějak jsem si spojila dohromady to, že ve třetím roce, jak jste psala, dospěje asi i on. ale předchozí how byl takový štěněcí až do smrti.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. května 2018 12:25

Jiná Realita No uz som aj ja išla písať lebo Ron je mladší od Amy a tá mala dva roky teraz. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. května 2018 12:32

dzizisketa Možná ani nemusela nijak moc řádit, ale už sám fakt že tam byla bez vás a s dalšíma dvěma psy ji mohl unavit, když je jinak zvyklá být "sama". My jsem teď měli na hlídání Terka, hlídali nám ho sousedi, kteří mají toho mladýho tollerka, a první den prý dřív odpadl tollerek (asi z toho, jak byl vyjevenej, že tam má návštěvu).

Jiná Realita V pohodě, my vám to tu pohlídáme :-)).

Potrefenáhusa Rufík ale musel být megaroztomilý štěně!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. května 2018 13:00
Reakce na DrowRanger:

paktofonika Riki je tiež dušou šteňa, ale také odrastenejšie. Extra prítulný nebol nikdy, má počas dňa etapy, kedy príde a chce sa škrabkať, ale žeby si na mňa ľahol keď som na gauči, to nie. Ale u neho už to dospievanie vidno, minimálne v tom ako si nenapádne testuje, či sa náhodou nezmenilo postavenie vo svorke, či by teda nemohol byť alfa on a nie my . Inak u neho prišla puberta fakt zo dňa na den, cca niekde okolo tých 8 mesiacov a trvalo veľmi dlho, kým som ho vôbec na sídlisku mohla pustiť z vodítka (neviem či nie cca 6 mesiacov?) a teda privolanie medzi panelákmi nezvláda 100% ani teraz, takže 90% času na sídlisku je na vodítku/stopovačke. Do tej fázy pred pubertou, ekdy poslúchal na slovo sa už nevrátil, nabral viac odvahy aj drzosti a začala sa u neho prejavovať tvrdohlavá teriérska povaha. A čo teda neviem odbúrať vôbec je nadšenie z ľudí, to ale nejde odbúrať pri tomto plemene asi úplne, všetci Cairni, ktorých som stretla sú schopní a ochotní ísť s cudzincom hockam len za poškrabkanie a prihovorenie sa.

​Odrastene šteňa je Amy. Ta sa z toho ešte nepamätala a to už má viac ako dva roky. No keď som stretla jeden pár ktorý majú 9 ročného Bostona tak vraveli ze ešte stále čakajú kedy dospeje a trochu sa skludní Skúša nás takisto denno denne ale počúva. Včera som s nou bola prvýkrát na korčuliach a išlo jej to skvelo len sme nevychytali čas, bolo veľmi horúco. Percy zabehol ešte menej než ona, dýcha sa mu v horúčave trochu horšie ako Amy. No a jeho feny nezaujímajú vôbec on len sedieť pri mne, hrať sa a tak. Ináč keď si sadnem niekam tak hneď som obložená na to si fakt sťažovať nemôžem. Už ani nepamätám kedy som doma sedela niekde sama okrem spálne a záchodu :D A vôbec neodbieha chodí okolo mňa a ani raz som u neho nepoužila stopovačku a to na nej bola Amy prvý rok stále. No fakt zlatíčko ale to je aj Amy samozrejme. 

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 14. května 2018 13:13

Zina 

Ona je právě na pobyt ve větším počtu psu zvyklá, i na hlídání bez nás. Ale tohle byla asi hodně výživná kombinace, nicméně dlužno říct, že na videu z vycházky a na fotkách vypadala šťastná, a to je důležité

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. května 2018 17:08

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 15. května 2018 18:14

Otík měl snad epileptickej záchvat  Já v práci... tak po telefonátu jsem se vším praštila a hnala domů. Prej se motal na kraji postele, z který se svalil... pak se s všema čtyřma nahoru celej třás a měl pěnu u huby. A počůral se  a pak byl kapku zmatenej.

Přilítla jsem domů, kde měl přivítal úplně normální pes. No vzala jsem ho na veterinu, proběhla celková prohlídka a odběry - nikde nic, hodnoty po všech stránkách ukázkový. 

Trochu se mu teda podle výtěru zas zhoršily ty uši... tak těžko říct, moh to bejt údajně jen pseudozáchvat kvůli nějaký tý nezjištěný (a patrně nezjistitelný) alergii. Navíc ho máme od podzimu a na epilepsii doteď nevzniklo podezření, proč taky...  Mno, vyfásla jsem nový kapky do ucha a za tejden kontrola.

Příště ho mám přitom prej natočit   Doufám, že žádný příště nebude.