Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 12. května 2018 22:54

barbucha a když půjdete procházkou k vodě, třeba i nějaká chutná žába by se našla

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. května 2018 12:49

ach jo, už nikomu neradím, co na kocoura.

asi týden po aplikaci frontline má zase klíšťata. může se klíště prostě jen odtrhnout? s kocourem manipulaci s nějakými kleštičkami prostě nedám, nenechá se.

ale krk začíná mít rozdrápaný do masa :/ (nevím proč, ale klíšťata má zásadně jen dole pod bradou na krku. dřív je míval spíš na hlavě mezi okem a uchem).

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 13. května 2018 13:32

Jiná Realita Vytrháváme.

Kup místo frontline spot-on bravecto, je opravdu účinější.

A soucímím s vámi oběma.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. května 2018 14:15

Sweet Potato už začínám mít obavu, že mu tam chlupy ani nedorostou :/ pořád se drbe. člověk by mu nějak rád pomohl, ale jak  zkusím bravecto, ale s ohledem na to, že to bude během asi 5 týdnů asi třetí jed, asi bude otrávený  ale jestli se klíšťat nezbaví, tak bude muset nosit límec a já ho budu mazat nějakýma mastma.

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 13. května 2018 14:29

Jiná Realita Držím palce. Hlavně aby se mu do toho rozdrbaného nedostala ještě nějaká infekce.

Ty spot-on pipety ale nejsou repelentní, takže pokud se pohybuje v nějakých hodně zamořených místech, což jistě ano, takže já po Frontline na kocourovi nacházela přisáté takové ty polonapité chcíplotiny, fuj.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. května 2018 14:56

Sweet Potato máma mi dala úžasnou radu - mám kocourovi dávat pangamin, který působí repelentně a je neškodný. ovšem JAK dostat pangamin DO kocoura, na to radu nemá 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 13. května 2018 15:40

Jiná Realita Zkus to a uvidíš, jak bude kocour reagovat. Většina našich koček pangamin miluje, úžasně jim voní, takže stačí jim ho nasypat. Nebo Pangamin přimíchejt do granulí nebo na něj dej vitamínovou pastu nebo cokoli jiného, co má kocour rád.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. května 2018 17:48

Boli sme prvýkrát korčuľovať a všetkým zúčastneným sa to páčilo. 

Online Magráta
8133 příspěvků moje polička 13. května 2018 17:55

paktofonika já jsem si je představila na tenise - teď oba otočí hlavu na druhou stranu (pardon)

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 13. května 2018 18:39

Ten pocit, když ‘paničku’ vystrkáš z podnožky a máš ji komplet pro sebe..

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. května 2018 18:44

paktofonika To je úžasný zátiší a koukám, že už i Percy má hezký odložení :-).

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 13. května 2018 19:31

Zina byli jsme se rekreovat (a slavit nekolikery narozeniny) a helejte, kdo s nama oslavoval! Rufík ho teda trochu zmastil 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 13. května 2018 19:32

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. května 2018 19:58

Potrefenáhusa Ten je .

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. května 2018 20:08

Cida by Rufík taky zmastil, o tom si nedělám iluze :-D.

Jinak my jsme byli vystavovat a měli bysme na tom teda zamakat. Když jsme vytáhli Cida z auta, tak měl oči navrch hlavy a byl jak z divokých vajec, chtěl absolutně ke všem psům, z nichž asi tak 95 % už byla na výstavy zvyklá a spořádaně tam chodili na těch tenkých výstavních vodítkách, my jsme ho museli dát na haltinu :-D. Měli jsme domluvené předvedení, protože kdybych ho vedla já, tak jsme do minuty venku z kruhu, a zvlášť slečnu, co s ním běžela první den, jsem litovala . Druhý den už byl trochu lepší, už nebyl tak rozjařený a dostal i lepší hodnocení (ale byla teda taky jiná rozhodčí). 

Důkazní foto:

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. května 2018 21:12

Zina rozkošné! (jdu okamžitě kartáčovat pupka, stydím se za něj )

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. května 2018 21:17

Zina Hehe ďakujem. No odloženie ako tak má, nieje to 100% ale aspoň niečo. Len zatiaľ som sa nenaučila pohľad na mňa, akosi to nieje. Mám povel kuk a normálne za pochodu funguje ale akonáhle ich odložím a je im fajne tak nič moc teda. :D

A výstavný Cid je nádherný  Ináč ja asi vôbec niesom výstavný typ, aj keby som mala standardných psov tak asi by som na výstavy nechodila. Na jednej som sa bola pozrieť a mne to prišlo také dosť divné, skôr že je to o ľudských ambíciach než o psoch, ale je mi jasné že chovatelia tam musia no. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. května 2018 23:15

Tak marod je už 3. deň po kastrácii, resp. 3,5 dňa. Už na ňom takmer nepoznať, že mu čosi robili, opäť ťahá na vodítku, skáče na gauč keď sa nedívam, kradne jedlo ak sa podarí a dnes sa chcel aj pobiť  (na jeho obranu, prvý začal protiidúci pes). Ešte teda vidno, že to nie je ono, prechádzky dávame len max do 500m okolo domu.

Ale chcem sa opýtať, nemá tu niekto skúsenosť s kastráciou psa, ktorý nemal zostúpené obe vajíčka v miešku? Prípadne s kastráciou fenky, aj keď neviem, či to je podobné. Chodili Vám po kastrácii normálne na veľkú potrebu? Náš bol od kastrácie len 1x za viac než 3dni, dnes sa síce dal do polohy, ale mám pocit, že ho to bolí, lebo sa na to vykašľal.

Barfujeme, kosti teraz dávam menej aby ho to zbytočne nezapekalo, pridávam olej a viac zeleniny, ale jednoducho nechodí, pričom pri ňom (a barfe) som bola zvyknutá na 2-3 kôpky denne...Hľadala som to aj na fórach, tam všetci písali, že psi s týmto probém nemali.

Tiež by ma zaujímalo, za akú dlhú dobu po takejto kastrácii ste so psom začali normálne fungovať? (šport, dlhé vychádzky, aport, hry s inými psami a pod.).

Zajtra budem pre istotu volať aj veterinárovi, ale zaujíma ma osobná skúsenosť.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 14. května 2018 08:16

whiskas 

Tak jsem si přečetla zpětně několik stránek a důrazně tě žádám, abys Piškvorce ten domácí záchod nebrala

P.S. pro ty, které toto a před tím výše uvedené od whiskas nepochopily = je to vtip !!!

jinak teda koukám ... jak dojde na zviřátka, nějak vám selhává nadhled...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. května 2018 08:20

DrowRanger Skúsenosť s tým nemám ale prajem Rikimu skóre uzdravenie aj keď ako tak čítam už je skoro fit až na tú stolicu. Akú veľkú ma tu ranu?