Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 19. června 2018 23:12

paktofonika jako by byli local 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. června 2018 08:43

dynda No mne sa to okolie celkom páčilo ale šance zohnať tam byt vidím ako minimálne až žiadne.

Vrhať sa na nich nikto nevrhal ale napríklad Percymu stačí že sa niekto prihovorí a už je šťastím bez seba. Amy ma lepšiu sebakontrolu ale aj tak je to bieda. Ako som písala, musíme na tom viac pracovať, dávam si za úlohu toto zlepšiť. U Percyho je to ťažké, on by mojkal ( 999) všetko čo vidí. :D 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. června 2018 08:44

nolita Že? :D

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. června 2018 08:47

Ináč ak by niekoho zaujímala cesta vlakom tak Regiojet v pohode(boli v taškách). Akurát cestou späť bola Amy nevyspatá a dosť mrzutá takže na sprievodkyňu zaštekala ale ta to prešla s úsmevom. Zvyšok cesty bol v pohode akurát doporučujem vziať deku alebo mikinu pre zimomrivejšie psy, bola tam dosť zima. 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 20. června 2018 08:51

paktofonika Těm to v Praze bude slušet...:-).

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 20. června 2018 09:07

Jako s tím šaháním na psy to je fakt hrozný. Když byl Josef ještě takovej plyšovej a štěněcí tak na něj při cestě centrem opravdu sáhlo za dvě hodiny i 50 lidí. Turisti se s ním fotili, padali mu kolem krku, stánkaři...jako fakt to bylo velmi zdržující nehledě na to, že jak mám psa pak naučit, že na lidi se neskáče. Teď když už vzbuzuje respekt, tak se mi stalo jen jednou, že ze zahrady vyběhla ženská a vrhla se na něj. Jo zeptala se jestli může, ale než jsem stihla reagovat už se s nim objímala, a že se nedokáže ovládnout, že miluje psy. Jinak už ho lidi obdivují z uctivé vzdálenosti a je to úleva, když nechci, vůbec na to nemusím reagovat pokud se mě na něco neptají. Jo a holčičky cca 13 letý, ty se vždy ptají jestli kouše, tak říkám, že jo a je klid.

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 20. června 2018 09:11

ice na to odpovida jeden mistni clovek silnym narecim: jasné, že kúše, jak by sa jinak nažral? :)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. června 2018 09:38
Reakce na baltik:

ice na to odpovida jeden mistni clovek silnym narecim: jasné, že kúše, jak by sa jinak nažral? :)

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 20. června 2018 09:39
Reakce na baltik:

, že ty si ma niekedy počula to povedať?

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 20. června 2018 10:33

Mutziputzi To já si právě o vás myslím, ale nejde mi to dohromady s tím udržením odstupu, navíc bez použití slov. Mně by se to každopádně hodilo, protože to neumím. A občas se nějaký sebevrah nahrne i k nám a začne mi psy roztleskávat, což oni se bohužel dají, a pak toho mám trochu plný kecky.

Jako jo, moje chyba, čokli by měli na jeden můj pohled vydržet sedět jak zařezaný (fakt si to myslím), ale nejsem dost důsledná a ani tomu nejsem vystavovaná tak často, aby mě to donutilo je to učit. Takže nějake zamrazovací pohled na voprsklý dvojnožce by se mi hodil :-).

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 20. června 2018 10:37

paktofonika A jak se jim líbilo v Praze? Jako mylsím to vážně, moji psi totiž, hlavně Terk teda, město fakt nenávidí. Přitom jsem si ho pořizovala do Prahy a první roky tam s ním bydlela, les jsme navíc měli za zadkem, ale on jak vidí asfalt a beton, tak má po náladě.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 20. června 2018 10:43

Zina 

Já Terka chápu, já když se vracím z výletu, z dovolené nebo i z pracovní cesty a vidím ceduli PRAHA, hned mne přejde nálada. A Bonnie je taky pes do outdooru, ne do kavárny.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. června 2018 10:54

Zina Amy bola trochu mrzutá, vyhodilo ju to z jej komfortnej zóny. Hlavne cudzie prostredie,to znáša horšie, no a ľudí tiež nemá príliš v láske. Za to Percy bol celý čas veselý a radostný (no ale šteňa že áno), davy mu nevadili, skôr si myslím že si to užíval. My sme ale nechodili celé dni po centre. V Riegrovych sadoch sa im páčilo,a to aj mne, sú tam miesta kde sa dajú psy pustiť na voľno, len ma prekvapil nočný hluk ktorý sa nesie z tých krčiem uprostred, v sobotu sme boli na jednej akcii pre psy v pesoparku, samozrejme sme sa zastavili v Sušienkove, boli sme pri vode no a 2 noci si užili spánok v posteli takže si myslím že to až tak hrozne nebolo. Ako viem že to nieje ideálne a keď už budeme v Prahe natrvalo tak ich po meste vláčiť nebudem. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 20. června 2018 11:05

dzizisketa Terk měl tak nějak od štěněte jasno, když jsme byli na víkend v jižních Čechách u mamky na statku, tak v neděli odpoledne odmítal nastoupit do auta, a když jsme dorazili do Prahy, tak z něj zas odmítal vystoupit .
Já sama mám Prahu ráda, Vltavu, divadla, samo starý části, a nevadí mi ani sídliště, ale postupem času mi začal vadit ten agresivní provoz a stále se zvětšující množství lidí na mých oblíbených místech. A začala jsem k životu potřebovat takový ten pocit, že jsem v přírodě, jak si tu z toho onehdy někdo utahoval, tak u mě to tak fakt je, a ten mi městskej park ani lesopark nedá. Takže jsem se od Terka asi nakazila :-).

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 20. června 2018 11:16

Zina 

No přesně! Já neumím plynule přecházet z módu venkov do módu město, ty první hodiny jsou vždycky náročné, i když oboje mám ráda a oboje má své výhody i mouchy. Jako já bych asi klidně mohla žít na venkově, ale se vším všudy, tedy makat na pozemcích, případně být místní učitelka nebo prodavačka v jednotě; denní dojíždění do města a přelaďování se na jiný rytmus by mne umořilo. V Praze je taky skvěle a zvykla jsem si tu, teda ne zvykla, mám ji ráda, ale centrum je pro mne teď v létě moc intenzivní - hluk a počet lidí, provoz a prach, budovy nacucané teplem... hele jako já se asi odstěhuju na Šumavu, pes by to určitě uvítal.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. června 2018 11:19

Zina dzizisketa Ja by som bola niekde na dedine pripadne niekde na okraji mesta (akože v prírode) veľmi veľmi nešťastná. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 20. června 2018 11:28

dzizisketa Na Šumavě je přeplněno a pořád prší, doporučuju Novohradky . Akorát já bych ten život tam fakt nedala.

paktofonika Na vesnici jsme nidky nežila, tak nemůžu říct, asi bych se tam taky trápila, v období od 15 do cca 32 rozhodně. Ale cíleně jsem si vybrala dvacetitisícový (vyrostla jsem v 5x větším) město s krásnou přírodou okolo, a aktuálně mi vyhovuje ze všeho nejvíc, asi jako mi ve dvaceti vyhovovala Praha. No když nebude, tak se zase posunu :-).

A tobě myslím ta Praha bude svědčit, tak doufám, že brzy najdete nějaký rozumný nájem.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 20. června 2018 13:38
Reakce na paktofonika:

Vrhať sa na nich nikto nevrhal ale napríklad Percymu stačí že sa niekto prihovorí a už je šťastím bez seba. Amy ma lepšiu sebakontrolu ale aj tak je to bieda. Ako som písala, musíme na tom viac pracovať, dávam si za úlohu toto zlepšiť. U Percyho je to ťažké, on by mojkal ( 999) všetko čo vidí. :D 

​A já to ti docela závidím... pořád si říkám, jaká škoda že Otík není vstřícnější. Já se mu na jednu stranu nedivím, asi nemá nejlepší zkušenosti, ale stejně by se mi líbilo, kdyby dal najevo aspoň minimální potěšení z toho, že ho někdo podrbe za uchem. Dost lidí, dětí i rodičů, se mě ptá jestli si ho můžou pohladit - no můžou, a Otík se netváří odmítavě - ale ani radostně, prostě to jen strpí...

Přitom doma si to podrbání dokáže sakra vyžádat! Jak není úderem šestý večer dlouhá pořádná masáž, je schopnej se mi vydrápat až na hlavu. Takže to rád, ne že ne... 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 20. června 2018 13:47

paktofonika 

Tak kdybyste byli už ve velké nouzi, já se přestěhuju do té přírody a přenechám byt vaší smečce

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 20. června 2018 13:48

barbucha já myslim, že dost psům je nepříjemný, když na ně sahá někdo jinej mimo okruh jejich smečky. Rufík je vyloženě klínovej gaučák, hlazení a drbání by vydržel hodiny a hodiny, jakmile si člověk chvíli sedne, už se mu pod ruku šroubuje psí hlava, ale k cizím lidem nejde a o jejich hlazení nestojí.