Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. června 2018 10:41

paktofonika ja sa skôr hýbem v spoločnosti, kde pes je vnímaný nie ako spoločník, ale vec k búde alebo potom medzi ľuďmi, čo psi radi nemajú. Nevadilo by mi, ak by toho môjho ignorovali, ale neznášam, ak ho niekto zhodí z gauča alebo lavice, lebo si tam dovolil vyskočiť (a nie, nie je to u dotyčného doma, takže neporušuje jeho príkaz) alebo potom prípadne keď nerešpektujú moje upozornenie, aby psa nekŕmili a nadávajú. že chodí okolo nich keď jedia a žobre. 

V tomto smere som obmedzila návštevy u nás doma - ak ti vadí pes, stretneme sa v meste, ale nenechám si doma terorizovať psa, ktorý je člen domácnosti - aj keď viem, že pre neiktorých je to možno extrémny prístup (a celkom sa mi uľavilo, že nemusím každý druhý víkend pratať celý byt po nejakej akcii).

Mám okruh pár kamarátov, ktorý síce zo psa tiež nie sú úplne nadšení, ale rešpektujú ho a nerobia mu zle, s tými sa kľudne stretávame aj u nás.

Pritom je ale zábavné vidieť, ako sa ten pes snaží získať pozornosť ľudí, ktorí ho ignorujú alebo výslovne nemajú radi, pritom by stačil prístup aký má pár známych - prídu ku nám, sadnú si, pes si sadne ku nim, poškrabkajú ho, 2x mu hodia hračku a pes si ich následne celú návštevu nevšíma. Syndróm zakázaného ovocia asi funguje aj na Rikiho :)

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 22. června 2018 10:47

paktofonika Mám pocit, že tohle se týká spíš lidí co psy berou víc jako věc co se pořizuje za konkrétním účelem. Nebo potřebujou psa s konkrétními rysy. Člověka, co by neměl rád psy celkově znám jednoho a to na základě špatný zkušenosti. No tak lidi jsou různý, že.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 22. června 2018 10:51

ice já bych třeba pro sebe nechtěla psa moc velkýho/malýho/dlouhýho/zdeformovanýho nebo moc specializovanýho. Asi nemůžu říct, že bych nějakou rasu neměla ráda, ale je strašně moc ras, který bych si nikdy nepořídila (navrch radši ty jedinečný splácaniny)

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 22. června 2018 10:54

Mně na tom nepřijde nic zvláštního. Když se chci věnovat mushingu, nepořídím si leonbergera. Když chci psa jako nenáročného společníka, nepořídím si saňového psa. Tak co je tak divného na tom, že někteří neoblibujeme krátkolebá plemena? Psy jako celek mám ráda fakt moc, ale prostě si z nich vyberu to, co se mi líbí a sedí mi nejvíc.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 22. června 2018 11:04

Potrefenáhusa ale jo, já taky mám seznam psů co bych si nepořídila. Mezi nima bohužel i buldoky a spol. a mám k tomu  pádný důvody. Ale zase se nedá říct, že bych je neměla ráda nebo se jich štítila jak padlo vejš. Spíš je mi jich někdy líto...Když si můj pes hraje s jiným a chce se k nim přidat mopsík a vydrží to 10 minut a pak padá na čumák, nemůže dejchat...to mě přiznám se občas napadne otázka co vedlo lidi k tomu šlechtit takovou rasu.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 22. června 2018 11:05

dzizisketa No ale ten tvůj přístup právě divnej není vůbec, psy máš ráda jako celek a nadto máš ještě vlastní preference a podle nich si pořizuješ psa pro sebe, podle mě je řeč spíš o případu, kdy psy jako celek ráda nemáš, jen některý vybraný plemena a o jiných prohlašuješ, že jsou smrdutý a ošklivý. Já si třeba taky nejsem úplně jistá, že takovej buldoček by byl vhodnej pes pro mě, mám radši psiska co jsou mi aspoň po koleno a mají pořádnej kožich, ale že bych se proto buldočků štítila, to teda ani náhodou... 

Ale je fakt, že po cestě do práce často potkávám jednoho peruánského naháče co je takovej strašně zvláštně skvrnitej a má na té holé kůži i takový kožní výrůstky a tam už jako trochu jsem na hraně, jestli ještě tenhle pes jo nebo už ne, ale to je fakt jedinej případ co mě napadá. :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. června 2018 11:06

Karoleena Ďakujem, skvelo si to zhrnula akurát že ja som myslela ľudí čo majú radi psov. 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 22. června 2018 11:09

Karoleena 

No já se ale slintajících psů fakt trochu štítím. Ať rasy obecně, nebo konkrétního jedince, a od těch si udržuju prostorový odstup, hladím je na délku paže, i když třeba jednoho slintu mám moc ráda a vídám ho často. Tak se nedivím lidem, kteří mají k psům vztah lhostejný, že některá plemena jsou jim falt vysloveně nepříjemná.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. června 2018 11:10

DrowRanger Rešpektujem že niekto psy nemá rád, mam v okolí viac osôb a prispôsobujem sa väčšinou im tzn. stretávame sa mimo byt a chodím bez psa/psov. Ale keď príde návšteva to by som hrubé zaobchádzanie so psom nerešpektovala. Môj dom moje pravidlá a väčšinou návšteva vie dopredu že máme doma psov. Nepáči sa, môžme sa stretnúť niekde mimo ale žeby som počúvala blbé kecy to nie. Ešte sa mi to teda nestalo ale som na túto variantu pripravená. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 22. června 2018 11:21

paktofonika Mně se to právě stalo už dvakrát, že někdo reptal na psy u mě doma - že bude zachlupenej - a jednou prý jestli by nešli zavřít do sklepa... no, nešli.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 22. června 2018 11:35

U nás chudáci návštěvy většinou končí takto:

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 22. června 2018 11:46

Zina Zavřít do sklepa.  To je hrozný, mně to přijde asi podobně příčetný jako kdybych přišla k někomu na návštěvu a žádala aby přestěhovali sedačku, abych měla lepší výhled z okna nebo něco v tom smyslu, jak to vůbec někoho napadne? Já fakt chápu, že lidi jsou různí, nemusí mít vůbec rádi psy, můžou se jich bát, můžou být alergičtí, ale přijít k pejskařům na návštěvu a pak se dožadovat odklizení psisek do sklepa... šmarja.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 22. června 2018 11:55

Karoleena Mno, mně to taky rozum nebere. 

Ale jinak - hádejte, do dneska slaví 11. narozeniny!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 22. června 2018 11:58

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 22. června 2018 12:04

Zina  Blahopřejeme i s Boňulí!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. června 2018 12:08

Zina 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. června 2018 12:12

Zina Krásne fotky a Terk s Ikea potkanom  To majú vlastnú válendu? :D

Offline Karoleena