Tak ale když přišlápneš znenadání stopovačku, může se stát úplně to samý.
Chlpáči a iné
barbucha Nie, pretože stopovačku prišľapávaš zospodu, niekde som čítala, že je to pre krk/chrbticu psa neporovnateľne menej náročné, než keď mykneš vodítkom/stopneš flexi zvrchu. Ono ja tú stopovačku nechávam celú dobu aby sa ťahala po zemia a keď vidím, že pes mi odbehol/odišiel ďaleko a ona by sa napla, tak jednoducho šnúru pristúpim, resp. pristupujem a postupne namotávam. Aj ten pes na stopovačke tak nejak vie, že pokiaľ mu to nedovolím, nemá sa rozbehnúť, to na flexi nefungovalo ani omylom. Ono pokiaľ to neskúsiš, tak ten rozdiel neuvidíš. Pokiaľ tebe a Poppy flexi vyhovuje, tak ju používaj, ja som na stopovačku a klasické vodítko prešla najmä kvôli tomu ťahaniu a tam to fungovalo veľmi dobre. Inak ten náš tĺk roztrhol práve flexi s tým širším pásom, nie s tou tenkou šnúrkou, predchádzajúci pes roztrhol aj jeden aj druhý typ a roztrhol aj flexi n ťažšie psi ako bol on.
Tak Poppy má kšíry, ne obojek... a je schopná se rozběhnout a nezastavit, co jí jen šňůra dovolí - to bych tu stopovačku přišlapávala a namotávala furt! Možná si ji někdy půjčím a vyzkouším, ale pro malýho pejska s těma kšírama se mi zdá že flexi stačí a mně je to pohodlnější.
barbucha to je to, že na tej stopovačke Riki pochopil, že ťahať nemá,na flexi mu to nedošlo. My postroj nepoužívame mimo behania alebo bežkovania, lebo aj postroj psa "núti" ťahať viac, ale neviem ako je to s buldočkami, či te nemusia mať práve postroj a nie obojok. Ale ako vravím, ak ti to vyhovuje, používaj flexi, ak chceš skúsiť niečo aby neťahala ak ťahá, odporúčam stopovačku (a každopádne z vlastnej skúsenosti neodporúčam mať na nohách vtedy žabky
).
Já tady v našich temných uličkách jezdím krokem a s očima na šťopkách - a když teď o tom přemýšlím, mnohem víc infarktových situací jsem zažila ne kvůli psíkům na volno, ale kvůli psíkům na navijáku.
Sweet Potato tady soused psa na flexine přejel autem, pani držela vodítko v ruce...a nic
Ja jsem pro cele to rozruseni s pocasim uplne zapomnela, ze Chico ma dneska narozeniny ![]()

MP Marge Tak to velká gratulace! ![]()
![]()
Dadoo Dekujeme ![]()
MP Marge gratulace!
dostane k narozkám nějakou novou VS? ![]()
prďola Ha, to by se mu urcite zamlouvalo, nestydovi
Ale dostane "jen" dortik vymodelovanej z mletyho hoveziho!
MP Marge Tak gratulace :-)
andulka01 Dekujeme ![]()
MP Marge gratulácia a myslela som si že má na obojku motýlika, akože slávnostne. ![]()
Každý si asi musí nájsť to svoje.. nám pes na postroji funguje omnoho lepšie, ale máme tento typ, nie športový. Na obojku to teda bola občas sila... má 30 kilo, ale na tom postroji sa ovláda omnoho jednoduchšie. Flexi teda nemáme skúsenosť, to sa bojím, že by roztrhol hneď. Stopovačka ma štve (to večné namotávanie, špina), ale beriem to ako nutné zlo.

MP Marge Všechno nejlepší! (Netopýrka měla v sobotu)
MP Marge vše nejlepší :-) to je fešák ![]()
MP Marge Gratuluji, on je prostě skvělý...! ![]()
MP Marge gratulácia a myslela som si že má na obojku motýlika, akože slávnostne.
Ne ne, to neni motylik, to je zapinani toho obojku, se kterym se uz Chico vyporadal (fotka je starsi) - nahlodal ho natolik, ze ho potom venku na poli ze sebe serval, a ztratili jsme ho tam ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje