Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:38
Reakce na Samantha:

MP Marge 

Posílám pro inspiraci 

Je to/není to něco jako Chico?

​Cha cha  Jak znam Chica, tomu by se to urcite libilo! A "model" je mu podobnej, akorat ze Chico je chundelatejsi 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:39

prďola Jiná Realita 

Tak já jdu objednat tu páskovou. Poppy nemá ani 10 kilo, tak když vemu pro patnáctikilovýho, mělo by ji to udržet, co?

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:45

barbucha Ono ji to udrží, otázka je, jestli nebdue muset vyvinout už moc velkej tah, když je to nastavený na o polovinu těžšího psa. I když buldoček má asi dost fortel a nízko těžiště...

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:48

barbucha problém s flexi je ten, ze učí psa na vodítku tahat. Dává mu falesny pocit volnosti.  Přičemž pes na vodítku nemá co tahat. Vodítko my byt volné, provesene. navíc flexi je dlouhé a pes tím hůř ovladatelný.

Flexi jsem vyzkoušela kdysi taky a hned zavrhla.  Na foxteriera zcela nevhodné. na Dadoo  nepoužitelné. Tu by žádné flexi nepřežilo 

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:51

já se toho hrozně bojim, když nás obíhá nějakej jorkšírek na tý tenounký šňůrečce dokola, vždyť i ten pes z toho může mít fakt pěkně hnusnej úraz, když se to zařízne

Offline prďola
4441 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:58
Reakce na Potrefenáhusa:

... místo přivolání je k sobě postupně přitahujou

... od cizí!!!! flexiny do masa spálenou nohu pod kolenem, fakt hlubokánskej zářez!!!

ad přitahování: ​přesně! nevede to psa k poslušnosti

ad spálená noha: tak jizvy přesně po takovém zářezu od cizích flexin můžu ukazovat na obou nohách...  bolelo to jak čert a sakra blbě se to hojilo! 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 15:03
Reakce na Dadoo:

barbucha problém s flexi je ten, ze učí psa na vodítku tahat.

​Jak?!

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 15:13

barbucha aby se někam dostal, musí táhnout vodítko. S pevným vodítkem má jasně dané hranice. Tudíž úplně nejhorší je střídat pevné a flexi.

A jak je psáno výše,  úplně blbě je to stahování psa zpátky tím postupným cukanim. 

Já flexi fakt ráda nemam

A ještě mě napadlo.. čím dál od pana pes je,  tím míň se cítí před jinými psy v bezpečí. Tím víc je sám. Vodítkem 2-3m ho rychleji stahnes k sobě a ovládaná. Když je daleko, je na problém sám.

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 15:19

Dadoo hele, zas to bych neřekla, že střídání je blbý, Rufík chodil na flexině v noci skoro každej den v Praze na poslední venčení a velmi rychle pochopil, že na flexině si dělá, co chce a na pevným vodítku se netáhne

ale jako pro psa, kterej se chová nějak problematicky, si fakt myslim, že nejlepší je normální pevný vodítko a pracovat oběma rukama

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 15:27

Potrefenáhusa ruficek je ale výjimečný chytrouš  myslela jsem to spíš v obecně rovině. 

Jinak ale souhlasím. Jé bych se s Daduš ale na žádnou flexinu nikdy nespoléhá. Kdysi jsem viděla jednu rozpadnout se v ruce. leda snad na veleklidneho jorksira.  Já potřebovala bytelny provaz , na tu mou bambullu.

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 15:56

Dadoo Trnka má tu flexinu už asi třetí, teď taky snad na 40 kilovýho psa, ta už drží celkem dlouho - ona teda chodí většinou na klasickým vodítku, ale když je venčim oba sama, tak pro mě je to strašný peklení, mívám toho fakt plný brejle, tak ji taky vodim na flexině, ale když v dálce něco vidim, mám ji fakt nakrátko, kdyby zabrala vytažená 5 metrů přede mně, tak flexina asi poletí vzduchem.  Já s nima chodím fakt polema, kde hrozí maximálně pěší chodci, co jdou do sousední vsi na pivo, takže tam se to snese, ale v provozu bych to nedala, tam by skončila fakt na haltině (už jsem si ji na ni taky pořídila, fakt ty dva čoklové jsou trochu au :-))

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 16:02

Potrefenáhusa 

Bonnie na vodítku chodit neumí - resp. ona na něm chodí podle toho, jakou má náladu, jak moc se na něco těší. Takže když jdeme večer za kamarády, vypadá to tak, že když vyjdeme ze dveří, tak si radostně poskočí a zabere. Tak jí na to povídám, ať jde v klidu pomalu (co je to "pomalu" rozumí), tak ona se mi zařadí k noze a kus tak jde, pak jí doteče, že se jde za kamarády, povyskočí a zabere, tak jí povím, ať se uklidní a jde pomalu, ona se mi tedy zařadí po bok a za chvíli... Ale nemám jí to za zlé, já sama se totiž chovám úplně stejně, když se chystám někam, kam se fakt těším

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 16:32

barbucha ja myslim, ze to, co davate odkaz, ma popruh jen na te viditelne casti a uvnitr je namotana normalni snura, zadny navijeci popruh bohuzel neznam

Jinak se pridavam k uz recenu,pes na flexine je neovladatelnej a to rikam jako clovek, ktery u predchzich psu ani jiny typ voditka neznal

Offline prďola
4441 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 16:37

baltik navijeci popruh opravdu existuje a myslim, ze je to ono... i kdyz asi lip prostuduju popis

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 16:43

dzizisketa takhle chodí Dan, když ho venčím já. 

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 16:44

baltik existuje, my ho máme nějaký asi zrovna přesně tohle samý, jen je celý černý a má popruh po celý dýlce

Offline RoSa
10058 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 17:00

barbucha nedej se - jsem s tebou, taky Flexi-tým!

když jsem byla z nouze dočasně donucená používat stopovačku, motaly se mi z toho ručkování ruce i hlava - plus furt dávat bacha, aby se to necouralo po zemi...

nemám problém na flexině ovládat čtyřicetikilovýho psa, určitě ho k sobě netahám jak kapra na udici - stačí cuknout, zařvat a jde ke mně sám; jinak flexina se dá zamknout na určitou délku, takže ta teorie že je pes furt "v tahu" až tak úplně neplatí

hele, co já jsem kupovala flexiny, tak jsem vždycky brala na víc kg, než měl pes... i třeba na 60kg - bylo to pak bytelnější provedení

a jasně: jedině pásmo! provázek je k prdu, prošoupe se o ten otvor, z kterýho to leze ven z toho krytu... poptej se v eshopu na ten konkrétní výrobek, kterej si vybereš

taky koukej na gramáž!

např. tohle je k ničemu, ale jak vidíš, už to ukazujou na fotkách povytažený:

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 17:03

barbucha Z pohledu jiného než pejskařského: flexina není vidět a pokud s pejskem vyrazíte na kombinovanou stezku (cyklo/bruslo/běžecko atd) což třeba v Modřanech je běžné, tak jak mám jako cyklista poznat, že mezi člověkem a deset metrů vzdáleným psem je tenoučká šňůra přesně ve výšce kdy si já rozbiju hubu a málem zabiju psa? A to nejezdím rychle, respektuji ostatní, ale flexina prostě vidět není. Kamarád takhle zabil jorkšíra, kromě svých tří zlomených žeber.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 17:06

Chico rika, ze on do zadnyho blbyho Rockfordu rozhodne nepojede:

Offline prďola
4441 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 17:08

RoSa jenomže ty popisuješ chování vychovanýho, poslušnýho psa...  dám povel, maximálně trochu cuknu vodítkem (tak dobře, flexinou  ) a pes jde ke mě sám  jenomže kolik pejskařů to takhle má?

edit: a používat stopovačku na běžné venčení je podle mě úplně na prd! ta by měla být max. pro výcvik přivolání nebo trénink stopování, případně na nějaké sportovní aktivity. jinak je to snad ještě horší než ta flexina