Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline 711990
18291 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 13:49

barbucha Pokud to používáš takhle, tak jo. Ale většina lidí to nechává v tom navíjecím módu a pes furt táhne a táhne. Další věc je, že ta natahovací část je taková tenká šňůrečka, co ti spálí prsty, když se pokusíš psa odvlíct ze silnice. Protože typickej obrázek majitele psa s tímhle příšernym vodítkem je nemožnej majitel stojící na chodníku a pes vymotanej ideálně až do silnice. 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:08

dzizisketa 

Mně se ovládá líp. Ty stopovačky jsou dlouhý - a právě proto, že se samy nenavinou, tak ji právě narychlo nezkrátím třeba o dva metry, nejdřív bych musela o ty dva metry poskočit a chytit ji v žádoucím místě... flexinu zarazím vmžiku.

711990 

To právě nechápu. Prsty mi to nespálí, ovládám to tím držákem. Zmačknu (=zarazím), přitáhnu na kýženou dýlku a samo se to navine... hotovo dvacet.  Stopovačku naopak máš bez držáku jen s očkem na ruku, a musíš kvůli zkrácení po ní prakticky ručkovat - a eště si ji namotat kolem ruky pak.

Přijde mi to mnohem pracnější.

Offline Samantha
3282 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:12

barbucha 

Já mám takovej pocit, že flexi je pro psy, který téměř nikdy nejsou pouštěný a tak se páníčkové snaží jim to vynahradit "volným" pohybem. Jenže stejně je na konci vodítka pán, takže ta ovladatelnost na volno nikdy není ověřená.

Kromě toho jsou různé kvality (a ani podle dražší se to nedá odhadnout) a pes takovou klidně může přervat. Pak stojíš jak trubka s kotoučem motouzu v piskle a pes je v dáli ...

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:14

barbucha 

Však nemusíš mít stopovačku, stačí jen obyčejné vodítko. V porovnání s manipulací s ním je flexina prostě o hodně pomalejší a nepohodlnější, taky to napínání pevného vodítka je pozvolnější a zaražení na konci není tak drastické, jak u té flexiny, kdy to přijde zničehonic. Já třeba ale se psem nejdřív mluvím a dám mu šanci, aby zareagoval sám, než abych ho rovnou smýkala na jakékoli šňůře.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:16

Samantha 

Toho jedinýho se bojim! (asi koupím nějakou novou aktuálně)

Ale je to tak - flexi mám právě kvůli jakžtakž volnýmu pohybu páč Poppy nemůžu pouštět na volno... kdoví jestli to vůbec někdy půjde. Nicméně ovládá se mi to dobře.

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:18

barbucha 

Hele zrovna u Poppy by bylo určitě lepší pevné vodítko, než se naučí zvládat jiné pejsky.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:18

dzizisketa 

Obyčejný mám, ale to je pro moje účely zas krátký. Jak nemůže Poppy na volno, tak přece jen vobčas chce zalízt do křoví, na trávu kam si kvůli hovnům já netroufnu a tak podobně... to bych musela s obyčejným vodítkem furt s ní všude! Ta flexina poskytuje víc volnosti nám oběma 

Offline Samantha
3282 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:19

barbucha 

Pro všechny případy se vyplatí mít s sebou nějaké náhradní vodítko.  

Já jsem psa tenkrát jakž takž dosunula podél baráku domů, ale byla jsem zpocená až za ušima.

Ale ty si Poppy klidně vezmeš v nejhorším na ruku, to je takovej ňuňací drobek

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:19

dzizisketa 

Ale už jsem si taky říkala, že dokud bude zlobit, bude aspoň se mnou chodit na pevným. Málo platný, zločin a trest prostě!

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:20

Samantha 

Na ruku jo, když ji doženu  Vůbec nevim co by udělala, utrhnout se... samozřejmě s vidinou nějaký oběti před sebou! To bych ji spíš už nikdy nenašla.

Offline prďola
4441 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:21

barbucha kdyz uz flexina, tak radsi ten navijeci popruh nez snura. flexi vnimam taky jako peklo a flexi-snuru jako megapeklo... 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:23

barbucha já mám psa na asi osmimetrovém, které odmotávám a namotávám na ruku podle potřeby, takže pes může být až osm metrů (nebo možná pět, nejsem si vůbec jistá, ale prostě o dost dál než běžné vodítko na chození k noze) daleko. stačí se naučit s vodítkem pracovat a po zemi ho necourám, je čisté. ale musím mít nutně rukavice, bez nich nechodím ven ani v létě, protože si nechávám vodítko volně protékat mezi prsty a jen v případě potřeby zaseknu, druhou rukou pořád namotávám nebo uvolňuju smyčky. zní to strašně složitě, ale je to snadný, pes se tím dobře ovládá, může si počuchat dost daleko, aniž bych se s ním brodila potokem nebo lezla do podezřelého křoví.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:24

Jiná Realita 

To je přesně to co nechci - furt namotávat, vodmotávat, a eště rukavice i v létě 

prďola 

Hned se kouknu po navíjecim popruhu! 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:26
Reakce na Potrefenáhusa:

dzizisketa pro toho psa je to určitě strašně super, voni si fakt daj něco, co jim člověk dát nemůže, ale je to fakt o hodně větší masakr, než mít toho psa jenom jednoho.

​To jo, voni ze sebe navzájem vytáhnou to nejhorší. Druhej pes ukáže každou jednu chybu a nedotaženost toho prvního a ještě vyvolá z hlubin jeho nitra něco, o čem ani pes sám nevěděl, že tam má :-D.
Na druhou stranu je to přesně jak píšeš, dokážou si dát to, co my jim při nejlepší snaze nikdy neposkytneme. 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:27

prďola 

Co tohle? Nebo máš jinej tip?

Offline prďola
4441 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:30

barbucha jj, aspoň tohle, to je určitě lepší než flexi-šňůra 

Offline prďola
4441 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:30

barbucha jj, aspoň tohle, to je určitě lepší než flexi-šňůra 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:31

Jinak já jsem zastánce stopky, flexi mi přijde jako takovej krám do ruky, kterej psa učí jít do tahu, když se chce někam dostat (když je to na tom samonavíjení), což je opak toho, co po něm chci.  Ale pravda je, že na venčení na sídlišti a celkově ve městě mi to vodítko přišlo dost votravný, navíc to pes spolehlivě protáhnul každím jedním nesebraným bobkem.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:32

barbucha u poppy věřím, že můžeš mít skoro cokoli, já našeho slona na nic flexi dát nemůžu :) byla bych pak asi taky flexibilní.

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 29. ledna 2019 14:36

barbucha flexina mi přijde nepoužitelná do hustýho provozu, je strašně pomalá, pes na ní neovladatelnej. A fakt bacha na ty rvačky, dva psi zamotaný ve flexině jsou celkem lahůdka a většina flexinářů fakt vodí psy vytažený 10 metrů před sebou a místo přivolání je k sobě postupně přitahujou

taky bacha na ty úrazy, ta zamotaná flexina ti může klidně ufiknout prst (především ta šňůra, lepší je kdyžtak celopopruh) - kamarádka měla od cizí!!!! flexiny do masa spálenou nohu pod kolenem, fakt hlubokánskej zářez!!!

podle mě je to fakt vodítko do malýho provozu, do přírody nebo na noční venčení - stejně když je potřeba na tom psa efektivně držet, já i s Rufíkem to musim držet oběma rukama...v jedný ten plastovej konec, v druhý ten popruh jak normální vodítko