MP Marge a jak se ze spaní kulišácky usmívá ![]()
Chlpáči a iné
Vodítko nemusí táhnout, vono to jde vysunovat (na flexi) hodně lehce. Prostě jde, a vono se to povoluje... dokud se mně to líbí. Navíc ta flexina se dá zabrzdit trvale a máš z toho pevný vodítko, když chceš.
Já to študovala asi hodinu právě kvůli tomu, a myslim/doufám! že jsem trefila tu celopáskovou.
Si piš že se nedám. Von je taky rozdíl venčit v Praze v zástavbě, a někde po polích, že jo. Tady jí chci vobčas dát volnost bez toho aby mi zdrhla a nevlítla pod auto... a ovládá se mi to dobře.
Rozhodně se se psem (ani bez něj) nevydávám na žádný cyklo/a jiný stezky. Co bych tam s ním dělala? A že vodítko neuvidí blbec, kterej si to drandí po chodníku (ačkoliv hned vedle na vozovce má svůj pruh), tak ten ať si tu hubu rozbije pořádně, je mu přáno (je tady takovejch dost)!
Já kolikrát taky koukám už do dálky, jestli je ten kterej pes na vodítku (abychom se kdyžtak vyhnuly) a večer potmě to není moc vidět většinou - ale už jsem se naučila nekoukat po vodítku, ale po ruce toho člověka - na ní je vždycky vidět, jestli drží vodítko nebo ne.
Hele když k tobě pes nejde sám, tak si ho prostě přitáhneš, ať je na flexině nebo na vodítku, dyk je to to samý. A neposlušnýho na volno stejně nepustíš, tak vo co de? ![]()
barbucha no já třeba v Praze bydlela v místě, kde je stezka pro cyklisty normálně dohromady s cestou pro chodce, není tam ani namalovanej oddelenej pruh, jen jedna značka.
Pro mě je flexina naopak prave do těch poli, ne do hustyho provozu, kde s tim potrebuju neustále pracovat.
barbucha proto jsem tam, byť v závorce, tu flexinu připustila
neposlušný pes neposlouchá stejně na vodítku jako na flexině ![]()
když si vzpomenu na svoje začátky soužití s úplně prvním psem a jaký jsem byla nešikovný pako na cvičáku, když mi trenér vysvětloval jak si mám to vodrostlý štěně nasměrovat vodítkem k noze... tak musím říct, že ani z dnešního pohledu si vůbec neumím představit, že bych byla schopná to samé provést s flexinou.
jasně, že asi nebudeš chtít po Poppy perfektně provedené příkazy, jak se to chce po služebních psech, a chápu určité výhody flexiny při volnějším režimu venčení, ale při nácviku alespoň základů poslušnosti bych se fakt přimlouvala za klasické vodítko (3 - 4m?)
Tak u nás je to jinak, jsem zvyklá na místní podmínky
Do těch polí bych já naopak jedině vzala tu stopovačku... fakt mi to přijde takový nevohrabaný když potřebuju rychle zakročit.
No nic, já myslela že má ještě jiný výhody, vo kterejch nevím.
Já klasický mám, ale fakt nevidim rozdíl mezi ním a napevno zašprajcnutou flexinou. Tak ji používám když se vydáme tady třeba před obchody, kde se motá víc lidí... normálně chůze u nohy, hezky nakrátko a žádný pobíhání... akorát že má tu výhodu, že pak za barákama ji můžu povolit, na rozdíl od vodítka. Tak nemusím tahat víc krámů s sebou.
barbucha hele vlastně, nepřijde Poppy na sraz? ![]()
No nevim. S lidma problém nemá, tam socializovat nepotřebuje
Já se s ní bojim hlavně do mhd! Kdyby tam jel jinej pes
Ale uvidim... že bych to vzala jako zkoušku ohněm, na chvilku? ![]()
(ani nevim kde tentokrát sraz bude! musim to nějak zjistit jak v tý Plachtě - bejvalý - nebo zas v Coloseu??)
barbucha ANOOOOO! ![]()
![]()
![]()
úplně klidně vám půjdu někam v mhd naproti, ať nemusíš mít obavu z nějaké případné kolize
No spíš nás z tý tramvaje vyhoděj
Kolize jako takový se nebojím, je fakt miniaturní a vždycky ji udržím. Tak teď jsi mě nalomila... eště to promyslím a doladím! (na výkop ji zkusím vzít aspoň na jednu stanici do tý tramvaje - ještě nevyzkoušeno!)
barbucha já se tedy silně přimlouvám!
ostatně, když jí budeš mít naučenou na cestování hmd a na společenský pobyt v restauraci, tak bude skoro dokonalá!
![]()
barbucha Nepsala jsem to adresně na tebe, jen mám dost zkušeností s provozem v Praze. Ony jsou často cyklostezky vedený současně s chodeckou stezkou - Náplavka až Vrané n. Vlt., Smíchov až Černošice. Nebo Folimanka. A taky hromadě pejskařů je úplně jedno kde venčej, takže je člověk dost často potká i na vyhrazené cyklostezce. A právě docela často se mi stává, že člověk jde v pěším pruhu (nebo po straně cyklostezky) ale jeho pes je na flexine na druhé straně stezky, takže je přes cyklopruh natažená past. A sorry, já zase na cyklostezce nechci sledovat jak kdo drží ruku a zda tam nemá náhodou vodítko a kde je tada ten pes. Teda sleduju, protože to budu v každém případě já, kdo si šeredně rozbuje hubu...
Pokušitelko ![]()
No jo, mě by ale ve snu nenapadlo někomu takhle křížit cestu, ani chodcům na chodníku ne. Dyk vidim že přes šňůru nikdo přeskakovat nebude/nemůže... Tady u nás se pejskaři dost vyhejbaj právě, a já se eště vomlouvám když někdo musí udělat krok stranou - sama to nesnášim, tak se snažim nepřekážet. Von člověk musí předvídat i za toho čokla, že jo.
barbucha myslím to vážně...
i s tím, že vám půjdu naproti většinu cesty, ať vás z tý tramvaje nevyklopí
rozmysli se a dej vědět.
ok, nikdy by mě nenapadlo, že to budu muset řešit, ale stalo se to neúsnosným.
přistěhovali se sousedi. pořídili si štěně. novofundlanďana. nevím proč, nikam s ním nechodí, nechodí ho venčit. jen ho prostě mají na dvoře.
štěně má tak...necelý rok, netuším přesně. a začalo štěkat. dnes začalo před šestou, štěkalo v sedm, v osm, v devět, v deset, když jsem odjížděla. když jsem se před hodinou vrátila, štěkalo a štěká pořád. zřejmě štěkalo celý den. sousedům to očividně nevadí, jsou doma.
brzo se z toho zblázním, nedá se to vydržet.
sousedi očividně o chovu psa ví prd. pokud by byli naklonění řešení (vůbec je neznám), jakou radu jim, krom toho, že ten pes potřebuje denně aspoň hodinu intenzivní péče, mám dát? nikdy jsme uštěkaného psa neměli.
Seš zlato
Tak se eště domluvíme ![]()
Jiná Realita poslat je na cvičák? ![]()
RoSa to vůbec nehrozí, to tu děláme jen my a jsme považováni za blázny. spíš jim asi řeknu, že jstli nechtějí, aby jim ho někdo z méně útlocitných sousedů otrávil, ať s tím něco dělají.
barbucha mam porovnanie s flexi, stopovackou aj obycajnym voditkom. Nas pes taha a to tak, ze dost, navyse startuje po vacsich paoch. Flexi v tomto bolo nanic, skutocne na nej tahal viac, nestihala som si ho pritiahnut ak nieco zbadal a hlavne, pocuval ma nej menej ako na inych typoch voditka. Ako bonus ju ako 8 mesacny roztrhol. So stopovackou sa mi robi skvele, pes na nej netaha (vyhovuje mu vzdialenost tak tri, styri metre od cloveka), viem mu ukorigovat pristupenim snury rychlost ak nereaguje na povel, rovnako tak ho upozornit, ak si ma prestava vsomat, jednoznacne nas pes je na stopovacke najpozornejsi a vyhovuje mu najviac. Nevyhodou je to namotavanie a samozrejme to, ze sa stopovacka spini (ale tak pravidelne ju periem). Kratke voditko je v obladatelnosti asi majrychlejsie, ale nas na nom na zaciatku taha ako blby, určitý cas sme kvoli tomu pouzivali halti ohlavku, ale to sa zas nechcel velmi vencit plus teda pri haltine clovek musi byy velmi opatrny a necukat psom aby mu neublizil. Co sa tyka flexi a stopovacky, porovnat sa to neda, ani trochu, stopovacka je pri mladom, temperamntnom psovi, co nema dobru vychovu jednoznacne lepsou volbou (muz inak raz na flexi psa nepekne zranil, on chcel flexi stopnut, do toho pes za niecim vyskocil, spravil salto a dost hnusne si narazil a vyhodil zadnu.nohu, bacha pri startujucom psovi aj na toto).
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje