Ale no tak prostě ![]()
https://www.facebook.com/DwayneJohnson/videos/362668750999907/
Ale no tak prostě ![]()
https://www.facebook.com/DwayneJohnson/videos/362668750999907/
barbucha ![]()
to je tak sweet!
barbucha Hele ja nemam vybec zadny zkusenosti s nejakym extra vychovavanim a trenovanim psu mimo sednia cekej, ale meli jsme dva buldocky a Arnold (ten prvni) pred nama prosel x majiteli a byl celej rozharanej a ne vzdycky poslech tak dostal jednou ci dvakrat lepanec na zadek a zabralo to. Ale asi to zadna vychovna metoda neni a mistni znalci se pohorsi no. On byl hroznej vykuk, dneska uz se smejem, ale kdyz jsem prisla ze skoly a zjistili jsme s brachou, ze jsme rano nezavreli do obyvaku a ta spoust co tam byla, systematicky zniceny komplet vsechny " "dekorace" a umelecky dila... no madr radost nemela. Nebo kdyz se nevimjak vysapal na jidelni stul (zidle odstraneny, stul ve bysi pasu) a sezral vsechno cuktovi a pak mel alergie etd. Muzu poskytnout historky, fakt pako. Ale zlatej byl, spolecenskej a uzasnej. Musim vystrachat fotku nekde.
0zero7 já jsem někde četla, že pokud potřebujeme psa potrestat (a ne, že by to třeba nebylo, protože i ve smečce se navzájem nějak vyhovávají, tj. i "trestají"), tak bychom to měli udělat tak, aby se to co nejvíc podobalo právě tomu "psímu výchovnýmu trestáni". nemělo by to psa ponižovat, jen usměrňovat.
takže když jsem potřebovala na začátku toho svýho nevycválanýho suveréna trochu ťafnout, tak jsem ho drapla za kůži na krku a trochu s ním zatřásla. při důraznějším varování jsem ho jednou rukou drapla za kůži na krku, druhou chytila čumák, nasměrovala ho ke mě (jakože oko-v-oko
) a velmi důraznými slovy ho kárala... a on tohle fakt nemá rád!
musel při tom být na nás pohled pro bohy... ![]()
barbucha nemyslím, že bys udělala chybu. nějak tomu zabránit asi musíš. příště třeba bude to přísnější napomenutí stačit a bude mít efekt podložený právě tím lupancem
ale tak mě napadá otázka do pléna - jak vy trestáte, když opravdu trestat musíte? ...protože na některý extrémní situace nemusí být pozitivka vždy efektivní
Já jsem zase četla, že drapnout za kůži na krku se u psa rovná = teď jsem tě ulovil a teď tě zabiju. Takže to asi spíš nee.
Pro upoutání pozornosti používám zatahání za srst (to jde ale jen u chlupáčů), za ocas a dloubance a šťouchance tak různě - do boku, do zad, do stehna. Prostě tam, kde jsou svaly. Jako trestání se snažím používat silnější zacukání a pak rozzlobeně hovořím a "vyčítám". A když přestanu "číst levity", tak ignoruju.
Edit: jenže mám pocit, že je mu to dost jedno ![]()
Noo, to bych netvrdila, že jenom zrzci (já sem teda nepřispívám, ale teď mi to nedalo
).
To je krásná fotka.
barbucha Já bych se toho lepance nebála, znovu mě napadá paralela s malým dítětem - jedna dobře míněná na zadek je účinnější než hodina domluv.
Samozřejmě nejde o kruté bití, tomu snad tady všichni rozumí.
barbucha Rufíka někdo bil, stačí zařvat a už mhouří oči, plazí se po zemi, ze začátku se při nandavání kšírů dvakrát počůral...já nepotřebuju, aby se mě pes bál, krčil se, uhybal, počůrával a -jak ty píšeš- servilně na mě zahlížel. Pamlskem nepodplácím, pamlsek nebo pochvalu má za žádoucí chování.

Vidím to tak nějak podobně.
Tak každej pes je jinej, s jinou minulostí, že jo. Poppy se teda rozhodně nekrčí a jakoukoliv manipulaci snáší od začátku bez hnutí brvou. S lidma cajk, ty vyhledává - to jest žádný špatný zkušenosti. Jen ty psi... já taky nepožaduju, aby na mě servilně zahlížela, resp. to není kýženej výsledek přece. Potřebuju, aby přestala žrát psy!
Potrefenáhusa drobek malej!
úplně mě ta představa, jak se Rufík bojí, bolí...
barbucha nevim, no, mně přijde, že trest v tomhle případě nic neřeší, protože ji to neučí, že se dá se psama komunikovat i jinak - podle mě by fakt bylo nejlepší najít nějakou psí školu, kde by ji naučili tyhle situace zvládat bez stresu. Nebo že když ji někdo fakt sere, nemusí ho zabít, ale může odejít (těžký dost :-))
Jsi asi na to teď dost citlivá (a já se nedivím) a Poppy cítí, že nejsi ve své kůži. Jde potenciální cíl a možná už třeba ty dopředu jsi napjatá, jak to dopadne.
Poradit ti, aby ses uvolnila, to je naprd, protože to asi člověk na povel sám nezvládne.
Ale zkusit to "neřešit" můžeš. Prostě jen zabránit vodítkem ublížení napadeného psa, ale jinak si toho nevšímat.
Oni i ostatní psi se musejí socializovat a asi to zní blbě, ale já jsem i ráda, když na mého psa občas nějaký vystartuje. Ať se naučí, že se nemusí líbit všem. Takže nám ostatním vlastně prokazuješ službu :)
To sice neučí, ale z toho amoku kterej vždycky dostane, ji prostě jinak nevyrušíš.
Já se spíš snažim ji motivovat když je v klidu, jako z toho by si měla vzít víc! Když potkáme jediný ty dva smetáky pekiňácký který snese... nebo výjimečně jinýho, na kterýho se (čirou náhodou) nesápe už z dvaceti metrů... to je pochval a pamlsků že by normální čokl puknul pýchou!
Psí školu vyfásne na jaře, to je jednou jistý.
Jak, že granulky došly???!!!

Ty to snad musíš upravovat ve photoshopu.
Samantha voni ale vopravdu došly ![]()
Tak to máš velkej, ale VELKEJ, problém... ![]()
Tak já z toho nejsem moc rozhozená páč vim že ji vždycky udržim... ale leze mi to na nervy, to jo. A ostatní se teda taky moc netvářej, že jim prokazuju službu
Světlý výjimky se posupně pochechtávaj, když viděj jak ta miniaturní věc metá na vodítku kozelce... ale většinu to dost sere - ty jejich psi se občas taky chytěj a začnou zuřit... a každej chce mít vycházku v klidu, že jo.
Luxusní fotka ![]()
Kokoska Když já si myslím, že tyhle razantní opravy můžou zafungovat, když pes je v tý situaci nějakým způsobem nově a teprve se ji učí. Za sebe mám dva případy, kdy to k něčemu bylo. Jednou když Terk uviděl poprvé kočku a tvrdě po ní vystartoval, když to udělal podruhé, muž vystřelil, popadnul ho za kožich a odhodil ho asi 2 metry. Pak jsme se samozřejmě pohádali, ale zpětně musím uznat, že od toho dne si Terk kocour nevšímal a s dalšíma kočkama se pak naopak do intenzivně spřátelil.
Podruhý jsem to udělala já, když Terk přesně v Cidových 6 měsísích usoudil, že Cid už není štěně, mně něco upadlo na zem z linky, oba se k tomu rozběhli a Terk Cida štípnul. V tom okamžku jsme vystartovala já, chytla ho zespodu za obojek a chvíli tu na něj hulákala. Ještě ten den se celá situace zopakovala, a od té doby už nikdy. Do tý dobyse to nestalo nikdy a od tý doby, což už je přes dva roky taky ne, prostě jsme si hned vysvětlili, že tkahle se to řešit nebude. Výsledek je, že tu teď můžu klidně oba nechat samotný s hovězí syrovou kostí, hračkama a nevím čím a vím, že na sebe nevystartují, myslím, že kdybych tenkrát hned nezasáhla, tak je zaděláno na problém.
Akorát že v obou těch případech to byly nějak nový situace, který si čokl nějak zkoušel, a ve kterých navíc nijak nefiguroval strach. Ten lepanec může bejt platnej, když by fakt ten jeden stačil, když se to bude opakovat, tak si pes podle mě vytvoří spojení "vidím cizího čokla -> dostanu sekec", což bude ještě větší důvod k běsnění.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.