Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 23. února 2019 16:27

MP Marge Hele, my krmíme jednou denně (večer). Ale jak čtu tohle vlákno, tak jsme s našim přístupem k psici úplně mimo. Krmíme granulema (nějakýma lepšíma, ale stejně granulema), pes až na výjimky nemůže do baráku, o nějakém BARF, psích hlavovalemech a skypování se psem, aby mu nebylo smutno, jsem se dočetla až tady. Psice vypadá zdravě a spokojeně. Teda ještě spokojenější by byla, kdyby chodila častěji na špacír, ale to asi každý pes.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 23. února 2019 16:27
Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 23. února 2019 16:34
Reakce na brrr:

MP Marge Hele, my krmíme jednou denně (večer). Ale jak čtu tohle vlákno, tak jsme s našim přístupem k psici úplně mimo. Krmíme granulema (nějakýma lepšíma, ale stejně granulema), pes až na výjimky nemůže do baráku, o nějakém BARF, psích hlavovalemech a skypování se psem, aby mu nebylo smutno, jsem se dočetla až tady. Psice vypadá zdravě a spokojeně. Teda ještě spokojenější by byla, kdyby chodila častěji na špacír, ale to asi každý pes.

​No jo, uplne jinej zivotni styl 

Offline NAmofo
179 příspěvků moje polička 23. února 2019 17:04

Taky krmíme granulema, 2x 40kg živé váhy (bývalo to 3x ). Ale teda výhradně Orijen nebo TOTW, občas to míchnem Acanou, když nejsou peníze. Ty mrchy si žerou mnohem líp, než my, říkám to furt. Ale zase mají taky spoustu ořezků masa, kostí, jogurt/mléčné, atd. Skoro bych řekla 50-50. Hodně doma vaříme, venku nejíme vůbec, muž je kuchař, takže kupujeme vcelku co jde a kostíme/meleme si všechno sami. Takže slečny mají spoustu dobrot. Někdy dostanou maso vařené s rýží/těstovinama jako hlavní, někdy pečené kosti po granulích, domácí chleba s máslem po snídani...Zeleninu taky moc nemusejí, ale když je to od páníčka se stolu, po večeři a na vidličku (!), tak ani nemrknou a futrují brokolici, hrušky, kysané zelí i hlávkový salát jako největší odměnku.

Offline NAmofo
179 příspěvků moje polička 23. února 2019 17:07

A když jsme tuhle byli na veterině, tak slečna veterinářka byla úplně u vytržení z jejich srsti. Jsou to už "staré kozy" (budou mít 8), ale srst mají naprosto luxusní, takže asi krmíme dobře. Doktorka říkala, že kdyby jí zavázali oči, řekla by, že má pod rukama mladého králíčka jak mají ty chlupy hedvábné. Tak dmuli jsme se pýchou řádně, to zas jo 

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 23. února 2019 17:09

brrr vono to syrový maso se tráví mnohem rychleji než granule, proto by psi, krmeni syrovym, měli dostávat ve vic dávkách - aspoň dvou během dne.coz je taky důvod, proč by se to nemělo v jedny krmný dávce michat s tema granulema, ze se to tráví jinak dlouho

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 23. února 2019 17:24

MP Marge Jsem chtěla říct, že se ti psi dokáži přizpůsobitrůzným způsobům stravy i životnímu stylu A anbychom nebyli za necit, samozřejmě, že ji občas dáme vajíčko, olej z rybiček nebo jogurt, jako pamlsky většinou používáme sýr. Ovocem se obslouží na zahradě sama.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 23. února 2019 17:52

brrr Vidis, vajicko, jedna z potravin, kterou i muj anorekticky psik stale zere 

Offline Catherinne
10750 příspěvků moje polička 23. února 2019 17:59

Když přijdu ...  

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 23. února 2019 19:17

MP Marge hm, len aby to nebolo tak, že ti Chica potajomky kŕmi priateľ  a preto nechce žrať ostatné, prípadne či nemá veľké dávky? Mne sa jednu dobu podarilo psa tak prekrmovať (nechtiac), že mi odmietal zožrať celú dávku pri niektorých druhoch mäsa, bol 2 dni na hladovke, zmenšila som porcie a odvtedy zožerie všetko, čo pred neho položím. Jediná výnimka je teda králik, to odmieta aj po hladovke, tak mu to nedávam.

barbucha ono zas tie kŕmne dávky nie je odveci vážiť, predsa len o 20-30g vyššia dávka u človeka nezaváži, ale u psa je to už nábeh na priberanie. Psovi radšej vážim dávky aj po 2 rokoch, mám aspoň prehľad koľko toho dostáva a prípadne ak vidím že priberá, dávku znížim (a naopak ak sa mi zdá, že chudne, tak pridám).

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 23. února 2019 19:20

Ach jo 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 23. února 2019 19:36

Začal k nám chodit cizí kocour. Nám to nevadí, klidně ať se taky nají, nevadí nám to. Tedy nevadilo. Začal se rvát s Hubertem. Asi si hoši vyjasňují kompetence a revír. V noci občas strašný řev, Hubert je posekaný, samý šrám, až jsme se báli, jestli nepřijde o oko. Ale už se hojí, tak snad ok.

Dneska zase řev pod oknem a Hubert a Černoch naježení proti sobě, okolo chuchvalce chlupů.

tak jsem otevřela okno, čapla polínko, k tomu účelu pod oknem připravené a hodila jsem ho směrem k Černochovi. Jak jsem to dokázala nevím, ale jebla jsem ho tím polínkem rovnou do palice  Vyskočil, otočil se a hned utekl. Hubert se srdnatě vydal za ním, jak kdyby ho zahnal sám.

A já z toho mám ted trauma  Já ho fakt trefit nechtěla, jenom postrašit a zahnat. Snad jsem mu neublížila, nebylo to hozeno silou.

krucifix! 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 23. února 2019 19:38

MP Marge 

Krmíme dvakrát denně, ráno po vycházce nejen pár piškotů (co dostává po každý vycházce a nevim proč - za odměnu?? že nezadávila moc psů? ) ale i třeba tvaroh nebo dva tři kuřecí krky.

DrowRanger 

Já to zvážila jednou a nadále jedu od oka, podle zaplnění misky. Myslím že Poppy dostává trochu víc než je potřeba, když přišla tak byla droboučká a hubená, ale to je pořád... chtěla jsem ji trochu vykrmit no ale vypadá to že to stejně nepůjde, je to poděs šíleně pohyblivej. Kdyby mohla lítat na volno, tak se nám snad ztratí před očima.

Mno, a od partičky místních pejskařů jsme se dozvěděli, že Poppy si už vykoledovala přezdívku - všichni jí říkají piraňa 

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 23. února 2019 20:04

My vážíme každou porci, jak krmíme různými druhy masa, kostí i vnitřností, neumím to odhadnout.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 23. února 2019 21:21

dzizisketa ja takisto, skúsila som len tak zo srandy odvážiť to, čo som dala od oka a bolo tam toho o 30-50g viac, to pri porcii cca 130g urobí dosť. Akurát zeleninu teda nevážim.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 23. února 2019 21:22

Dadoo ja som takto pár ráz trafila môjho psa - keď on sa ako blbý rozbehne ešte pred tým, ako mu ten papek hodím .

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 23. února 2019 21:54

DrowRanger Jo, to se mi taky párkrát povedlo, ona byla Dadoo strašné vohráblo. Jenže pro ni byla i pecka jak štípnutí komára.  Ale tech chudák Černoch.. přesná pecka rovnou do čela. Já bych si ted nafackovala. 

Offline Ginevra
909 příspěvků moje polička 23. února 2019 23:38

Veget prostě

Offline Ginevra
909 příspěvků moje polička 23. února 2019 23:44

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. února 2019 23:49

Dadoo 

Stane se... Kolikrát člověk šlápne nebo nakopne vlastní kočku, která se blbě přimotá. Na oplátku to od nich taky někdy schytáme, ne? Já teď přemýšlím, jak se zbavit psa, který utíká sousedovi a chodí na průzkumy k nám až na terasu. Nepřeju si jeho interakci s dítětem nebo kočkama. Jako poleno taky mívám po ruce a byla to první věc, co mě minule napadla. Přemýšlím ještě o hadici s vodou, až přestanou mrazy, ale mám strach, že by se to mohlo hajzlíkovi líbit. Prostě potřebuju jenom zařídit, aby k nám nelez, když jim zdrhne. A on teda zdrhá asi tak několikrát do týdne. Asi je to ČSOV