dynda kudy zdrha?zabezpecit lip plot nejde?
Chlpáči a iné
dynda Ten nečekaný proud vody není příjemný ani vodním psům, ale fakt spíš až bude teplo a s citem. Jinak spíš než polínko (u kterýho si ty negativa asi nemusíme vypisovat, i když chápu, že je po ruce) je lepší něco, co dělá randál. Ideální je na to řetízkovej obojek, ten dokáže divy. No a ideálně zajistit ten plot, no, narozdíl od koček to u psů většinou jde.
Zina zásah hadici nemá rada ani Trnka, kterou jinak od vody taky odradí jen tlustá vrstva ledu
Náš živý plot... Musí vyrůst a zhoustnout. Podle mě by měl hlavně majitel zařídit, že pes bude tam, kde má být. Asi je jen otázka času, kdy se něco stane, protože my nejsme blízcí sousedé, zvíře prostě chodí po širokém okolí, může ho něco srazit na silnici, potká se s jiným psem na vodítku, počíhá si na něj myslivec. Když je majitel debil, je to těžký no. Ale teda dobře, hadici přichystám a případně se poohlédnu po něčem, co rachotí.
dynda a dat tam nejakej provizorní plot než ten zivej zhoustne?
Pes je na zahradě a zdrhá asi nějak přes plot. Je to starý dům s malým dvorkem, kvalitu plotu x ubytované psy tam asi nikdy nikdo neřešil. Dřive odtamtud zdrhal rotweiller, teď tohle. Vlastně vůbec nevím, co se stalo s tím minulým psem.
dynda já to chápu, ze to defacto není tvůj problém a měl by to řešit primárně majitel - ale tam to k nápravě asi moc neuspěje, takže bych se snazila svůj pozemek zabezpečit já
No to bysme museli natáhnout víc než 100 metrů pletiva, prostě blbý. Vždycky se stávalo, že sem sem tam přiběhla nějaká hyena při venčení, ale tam je vždycky blízko majitel, který si zjedná pořádek. Já tu z toho nechci dělat nedobytnou pevnost, máme kolem sebe ze 3 stran volný prostor a je nám to příjemný. Bohužel tu pes jednou vyčmuchal jídlo, který jsem dala ven vystydnout a teď si asi myslí, že je tu sámoška. A chodí ve dne i v noci. Nejsou to úplně ojedinělý události, zdrhá několikrát do týdne. Respektive, to jsme ho viděli, pak jsou asi i případy, kdy jsme ho neviděli.
dynda napadlo mě co zkusit něco takového? https://www.forstagro.cz/elektricky-ohradnik/site/elektricka-sit-pro-ovce-90cm-x-50-m-pro-elektricky-ohradnik.html?gclid=CjwKCAiAnsnjBRB6EiwATkM1Xhkwml9paWhG_UXh9qmbQUm_mYPK3QKTZPzDjqfNrw86DNP9bquQ8RoC610QAvD_BwE je mi jasný že chytrej pes si s tím poradí, ale pokud k vám zas tak nutně nepotřebuje, mohlo by ho to odradit? a ty ostatní taky:-)
Já kvůli němu fakt nehodlám stavět ploty a už vůbec ne elektrický, aby mi to pak pálilo do koček nebo do dítěte... Mně bohatě stačí zdejší doporučení. Dostane lekci a uvidíme, podle mě je to chytrý zvíře, tak by mu to mohlo dojít. Ona jedna věc je, že nechci psa na zahradě, další věc je, že ho tak i tak můžeme kdykoliv potkat na ulici, protože utíká fakt často. Ten pes předtím nějak rychle zmizel a staře nevypadal. Asi se pozeptám, co se vlastně stalo.
Když jste velká mic, ale ne úplně moc statečná

Potrefenáhusa Copak ho vyděsilo?
já mám dnes boží, ale nechutnou historku o statečnosti pupka.
kdo nechce, dál nečtěte.
on totiž má potřebu vykonávat potřebu na kopeček. i kdyby na totální rovině byl jeden kámen, on musí tam. nebo prostě na kupku sněhu, na vyšší trávu...nevím proč. a logicky se to pak různě kutálí všude kolem. prostě je to magor. a dnes se zase kutálelo...a on se toho tak strašně lekl, že skoro omdlel. jako takhle napsané to asi nevynikne, ale já před sebou pořád vidím, jak nadskočil, a jeho výraz, a od rána se tomu pořád směju.
Jiná Realita moje Sára, předchozí Rhodesian Ridgeback, zase vykonávala velkou potřebu zásadně z kopce, prdelí dolu (aby s tim nepřišla do kontaktu) - jsem se dycky smála, že v Holandsku by s tim třeba měla problém ![]()
ale teď Ronny to má naopak - jako tvuj pupek... kadí prdelí do kopce... že by to chlapi měli opačně? a proč? ![]()
Jiná Realita tak tady na to konto měla kdysi dobrou historku moje kamarádka s francouzským buldočkem, jak někde kopáči kopali něco vedle chodníku, buldoček se vysápal na vysokou hromadu vykopaný hlíny a tam se vysral....prej nadávky se za nima pak nesly několik ulic...
RoSa Jiná Realita podle mě maj psi tendence to umisťovat co nejvejš, jako kdo vejš, ten je větší borec
Sweet Potato venkovní kočky u misky na plotě, zasvítilo sluníčko, tak vylezly ze sklepa :-)
Potrefenáhusa bojisek...❤️
Jo, maj to opačně. Mnohokrát jsem se pobavila, když se Otík snažil položit to co nejvejš, stál prakticky jen na předních a div se nesvalil. Takovej vyšší pařez, to byla výzva! ![]()
Ač velká kočka, stále vypadá jak odrostlé kotě. A furt by dělala blbinky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje