Chlpáči a iné
Janulik03 hele, když jsme měli na návštěvě mimino, tak Trnka byla vyloženě nadšená, strašně si to užila!!! A Rufíček, ten si tam šel fakt sednout jenom z povinnosti a koukal, jestli ho u toho vidim
(Goliáše samozřejmě nikdo celej den ani nezahlíd :-))

Potrefenáhusa jezis ten pohled:D "koukas se?!"
Potrefenáhusa ehm jako bych videla prte:D az na to ze v lete jeste nebyla takhle vlasata:D
Potrefenáhusa já mám pocit, že goliáše vidím
ale možná je to třeba rohlík, kdoví ![]()

MP Marge mäso mu mlieť netreba, môže dostať aj klasickú hovädzinu nakrájanú na menšie kusy (ono pokiaľ má pes v poriadku zuby, mäso sa mu krájať nemusí). Kosti mu môžeš dávať kuracie aj hovädzie, ja dávam psovi od cca 5 mesiacov každé ráno surový kurací chrbát, občas striedam s krídlami alebo stehnami, nikdy nemal žiaden problém, hovädzie a bravčové kosti má ako zábavku za odmenu a ver tomu, že aj takú hovädziu harfu alebo veľkú kĺbovú bravčovú kosť vie dobre ohlodať :) Vnútornosti sú dôležité, mal by dostávať cca 1 porciu týždenne, je jedno či srdiečka, pečienky, žalúdky, výhodou je ak sa dostaneš k nepraným hovädzím držkám, to im chutí najviac + ako bonus psi potom väčšinou prestanú žrať exkrementy. K mäsu potom už len pridáš zeleninu/ovocie podľa chuti, občas môžeš spestriť miesto mäsovej dávky dávkou ovocno zeleninovou, mliečnou (tvaroh, jogurt, zákys...nie mlieko). Z mäsa dávaj kľudne všetko - hovädzie, bravčové, ryby, divinu, hydinu...uvidíš, čo mu nebude chutiť (môj nežerie králika, netuším prečo, nechce ho ani po hladovke). Pokiaľ nemá zdravotné problémy, mäso vynechávať žiadne nemusíš. A inak, psovi nevadí, ak žerie 1 druh mäsa dlhodobo, ja teraz striedam hovädzinu, divinu a kuracinu, ryby dávam pomenej, keď trafím na akciu normálne v ľudskom obchode.
Ak nevieš koľko čoho, tu na stránke http://www.manwe.eu/index.php/vypoet-krmne-davky nájdeš tabuľku, kde si podľa váhy psa upravíš dávku a potom sleduješ, ako vyzerá bobok - ak je biely a suchý, treba znížiť prídel kostí, ak riedky, treba kostí pridať. Ovocie a zeleninu dávam psovi podľa toho ako mu chutí, kľudne aj počas dňa dostane kus jablka, v sezóne dostane hockedy jahody/maliny/marhule alebo broskyňu keď ich jem ja a večer mu dávam kľudne aj 70g zeleniny (uhorky, mrkva, šalát, špenát, petržlen...čo mám po ruke), lebo je pažravý a zelenina ho zasýti bez toho, aby z nej pribral. K chudému mäsu alebo po väčšom výkone (napr. ak s mužom odbehne 10+ km na bežkách) dostane na zeleninu aj trochu oleja alebo masla.
BARF ozaj nie je veda a má kopec benefitov - zredukuje sa u psa počet vyprázdnení za deň, zmenšia sa bobky a vymizne prdenie, zlepšia sa zuby aj srsť...
MOC dekuju
Mam aspon takovou lepsi predstavu. Jinak pro upresneni, ja mu hovezi nemelu, tady se snad ani neda koupit strojek na mleti masa, proste se to doma nedela. Tak kupuju uz namlete (castecne kvuli tomu, ze je to casto jedine hovezi, ktere sezenu v bio kvalite).
Jako takhle to vypada jednoduse, no, ale stejne porad vidim spoustu otazniku. Za prve musim sehnat ty kosti, v obchodech se prodava vse vykostene a naporcovane, to vis, Americani! Za druhe, aby ale taky neco jineho nez to hovezi vubec zral!? Syrove kure zatim odmita, syrovou rybu taky. Vnitrnosti sezenu v Rockfordu, ale drzky urcite ne, to bych snad musela nekam na jatka! A trochu se bojim tech mlecnych vyrobku - po syru ma prujem, tvaroh se tady (bohuzel!) vubec neprodava, tak zbyva jen ten kefir/jogurt, pripadne kysana smetana, ale jestli se potom taky posere, tak uz fakt nevim.
Hele a ted se zeptam jako uplnej blbec: Tu zeleninu vecer mu davas taky syrovou?
Jiná Realita to byl suchej rohlik, co spadnul z topení
Goliáše ještě nikdy žádná návštěva neviděla, ne dobrovolně, jenom když byl násilím odněkud vytažen a předveden :-)))
A dnes rano po probuzeni jsem psa nemohla najit - normalne se rozvaluje na mem polstari, ale dnes nic, tak jsem se musela rozhlednout kolem, a vida, nasla jsem (jednu) zadni nohu:

MP Marge jestli má to po tom průjem, tak mu to nedávej. Taky můžeš zamíchat syrový vajíčko. a zeleninu syrovou. žádnej velkej stres.
Jezis, a tech chlupu na ty prikryvce ![]()
Jiná Realita tak super!!
MP Marge pacinka ![]()
MP Marge jestli má to po tom průjem, tak mu to nedávej. Taky můžeš zamíchat syrový vajíčko. a zeleninu syrovou. žádnej velkej stres.
No, ale co vapnik? Aby jeste nedostal krivici!!!
MP Marge chlupy jsou prostě všude! ale my jsme zvyklý tak co :-)
MP Marge Ten je v těch kostech :-).
Potrefenáhusa LOL, fakt je to rohlík
já se picnu. ono to není na mém malém prostoru moc vidět.
dzizisketa pupek se dětí bojí ![]()
MP Marge mliecne vyrobky davaj, len ak s nimi nema problem, mozes skusit trosku kefiru, co to urobi. Zeleninu mozes tepelne upravit (lahsie stravitelna) alebo dat surovu, kazdopadne ju treba nastruhat/ nakrajat na drobno, aby ju stravil. Ak nezozenies drzky, nic sa nedeje, to su vnutornosti, nahradis inymi vnutornostami. A tie kosti treba, inak by ti ho prehanalo, mal by riedku stolicu, myslim teraz tie kosti, co budes davat denne (kuracie trupy alebo kridla sa u vas daju zohnat? Ak ano, skus dat Chicovi kridlo, ci ho zozerie, kludne mu ho nasekaj na mensie kusy na zaciatku). Dako zacat treba, vychytas to postupne :)
MP Marge vapnik je v kostiach :)
Jiná Realita to byl suchej rohlik, co spadnul z topení
Goliáše ještě nikdy žádná návštěva neviděla, ne dobrovolně, jenom když byl násilím odněkud vytažen a předveden :-)))
Ja taky myslela, ze to je ocasek ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje