Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Online dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 18:37

Taky jsem minulý týden četla žádost o radu, jaké střední plemeno, vhodné na dvůr a hlavně hodné na děti a nenáročné, protože rodina nemá moc času na cvičení, si mají pořídit. Doporučila jsem sádrového. 

Online continuity
42342 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 18:48

dzizisketa nebyl by pro ty deti lepsi plysak? v nepravdepodobnem pripade ze preci jenom zacne konecne prset, ho muzou uklidit pod strisku.

Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 18:52

To jsou příběhy jak z Kdo zabil Snížka?

Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 18:54

Máme málo zvířátek, takže se pozítří stávám adoptivním rodičem těchto dvou fešáků.

Help! Budu vděčná za každou radu!

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 19:03

Sweet Potato sem zvědavá, kdo k nim tu hnatu zkusí strčit první-mám soukromej tip

Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 19:06
Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 20:57

dzizisketa Ony i když občas ty požadavky zní na první pohled rozumně, tak jsou proti sobě, nwdávno jsem četla třeba kombinaci - pes, co vydrží přes den sám na zahradě a nebude mu tam smutno, ale večer aby mohl a chtěl domů, měl by hlídat a umět zakročit sám proti vetřelcům, měl by se dobře cvičit a měl by být vhodný k dětem. Imo takový pes prostě neexistuje.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 20:58

Sweet Potato Potkánci, jo? Jak jsou staří?

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 21:00
Reakce na dzizisketa:

Doporučila jsem sádrového. 

​já říkám aru froté :-))

Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 21:01

Zina Já doufala, že se ozveš. Už jim jsou dva roky. A jsou vykrmení do kulata.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 21:04

Já teprv až teď na vlastní kůži vidim, co obnáší mladej střední energickej pes a někdy je to teda fakt na průstřel hlavy (vlastní).

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 21:19

Sweet Potato Sweet Potato A s čím můžu pomoct? Dva roky jsou už docela dost, tak asi měli dobrou péči? Ideální je klec, tu na fotce vidím a jsou to společenský zvířata a neměli by se chovat po jednom, to máte taky splněno :-). Teplota je vhodná pokojová, jen je třeba dát pozor, aby klec nestála někde v průvanu, já jsem ji většinou neměla přímo na zemi, ale na nějakým stolku nebo bedně, od země táhne.

Většinou mají v kleci rádi takový látkový houpačky (hamaky), tady pánům v letech bych je už nevázala moc vysoko, jako podestýlku jsem používala drť z kukuřičných vřeten, kvalitní hobliny, pro starší zvířata jsou hodně dobrý takový válečky z buničiny.

Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 21:36

Zina Klec mají asi dostatečně prostornou, třípatrovou. Zatím stála v chodbě na zemi, v létě v největších vedrech dostávali láhev kedu na chlazení. Podestýlka nevím, z čeho je, asi ta kukuřice, prý se dá dát spodní vrstva z kočkolitu? Čistit prý co 2 - 3 týdny?

Předchozí majitelka se jim úplně moc nevěnovala (rozmazlovala je hlavně krmením), tak bych ráda získala i víc tipů, než od ní. Hamaku měli, asi ji zlikvidovali. Potřebují/ocení nějaký domeček? Teď dostávají kusy triček a tak, do kterých se chumlají.

Na vodu mají pítko. Kolik jim tak dávat krmení, abych je nezakulatila ještě víc? Krmit jednou denně? Potřebují něco speciálního na broušení zubů?

Jeden čas měli spolubydlící s kočkami (ty se jich bály), tak snad nehrozí, že potkánci dostanou infarkt, až uvidí někoho z naší smečky.

Mám je vzít pro jistotu k veterináři?

A úplně zásadní otázka - vydrží přes víkend sami? 

Předem moc děkuju za odpovědi Spadla jsem do toho neplánovaně a chtěla bych se o ně postarat co nejlíp.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 21:49

Sweet Potato to bude možná kočkolit, co kupuju já? 

(jsou to takový jak hrubší piliny)

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 21:56

Sweet Potato Kočkolit se dá dát pod podestýlku, samotný ne, protože prý vysušuje. Klec čistíš, když ji cítíš, cca jednou za 14 dní (záleží i na tom, čím krmíš). Domeček ti moji vždycky ocenili, přece jenom i když se přizpůsobí, jsou to noční zvířata, mně se osvědčil dřevěný bez podlahy. Ta hamaka je taky dobrá, nemusíš nic kupovat, stačí rozstřihat starou fleecovou mikinu.

Na pití je dobrá napáječka s takovou kuličkou na konci, přes víkend sami vydrží v pohodě, já jsem pro jistotu při odjezdu dávala ještě druhou napáječku, kdyby si třeba jednu nějakým nedopatřením odstavili.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 22:17

Sweet Potato Krmení se dá pojmout jak hodně jednoduše, tak hodně složitě, takový střed je asi koupit nějakou kvalitní směsku a přilepšovat mu. Teorie říká, že v misce by měli mít tolik, co jim vydrží na jeden den, na ten víkend pochopitelně víc. K tomu můžou dostávat různý přilepšení - kousek vařeného masa, kousek vajíčka, těstovinu, psí granulku, ovoce, zeleninu atp.

V praxi dost záleží na tom, na co jsou naučení, pokud byli celý život na piškotech, sladkostech, jogurtu a vařené stravě, tak na ně speciální obilovinovo-semínkovo-luštěninový mix moc dojem neudělá :-). Na broušení zubů se hodí starý chleba, nebo se dá koupit takový minerální kámen - někteří ho ale hlodají a někteří ne. Zuby se obrušují i o sebe navzájem, což zachraňuje experty, kteří sjou na výše popsané moc pohodlní.

Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 22:28

Zina Nějakou krmnou semínkovou směs dostávají, u té se budu snažit zůstat. Lepšičky se budu snažit vést od chipsů a podobných tím tvým směrem.

Moc děkuju za rady, až se nastěhujou, určitě na tobě budu loudit další, kdyžtak přes SZ, ať tu neplevelím.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 22:35

Sweet Potato Zina plevelte, je to zajimavy

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 22:35

Sweet Potato Zina plevelte, je to zajimavy

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 28. dubna 2019 22:36

andulka01 bílý kočky (i psi) můžou bejt hluchý, ale to asi víš?