prďola no, ono zrovna dravci rostou dost rychle, ale holubi, myslím, taky
Chlpáči a iné
moora To je fotka stará 3 dny a od té doby se vyklubalo i to druhý holoubě, ale nechci holubici (teda oni se na hnízdě střídají) moc plašit jen kvůli focení. A jsou oba už docela voprsklí, protože mě nechávají chodit po balkoně a zalívat nebo rosit kytky, aniž by se z toho svýho roští zvedli ![]()
Pan domácí se přijel zrekreovat

moora Chtela bych se zeptat, vraci se ptaci hnizdit na mista, kde uz hnizdili predtim? Vloni nam na stavbe zahnizdilo nekolik ptaku, na vsechny jsme prisli, az kdyz uz sedeli na vajickach, tak jsme je nechali vyvest mlade. A letos se nam do hotoveho domu dobyvaji ptaci, vcera jsem jednoho vyhazovala, vletel dovnitr otevrenou ventilackou. I mame ta okna, kde nechavame otevrenou ventilacku, od nich pekne zasvihana. A da se s tim udelat neco jineho, nez ze na ta okna nalepim obrazek dravce? ![]()
Myrtila nejsem zadnej znalej ornitolog, umím jen ty svoje, ale třeba labutě u nás na Vltavě hnízděj furt v tom samým místě, i jiricky na chalupe
Myrtila záleží, kteří ptáci.
mám pocit, že jsem četla, nebo mi někdo říkal, že lejsek se do starého hnízda nevrátí, že se musí vyhodit, pokud ho chceš zase třeba na dvoře, ale u nás obydlují normálně stará. jiřičky se každý rok vracejí do starých. špačci taky. vrabci podle mě obnovují stará.
drozdi si podle všeho staví většinou pokaždé nové.
hnízdění konipasů jsem ještě nikdy neviděla, takže nemám žádné zprávy :) a už mě moc nenapadá, jaký další pták by mohl hnízdit v domě.
moora Ja mam taky dotaz, a predem se omlouvam, jestli je blbej! Mne fascinujou ty sovy. Predpokladam, ze kdyz mas mlade, tak si je vsechny nenechavas - takze je mozne si u tebe koupit sovu!?
moora Jiná Realita Ja prave ptaky moc nerozeznam, podle obrazku na netu tipuju kominicka (rehek). Vloni jsme meli primo uvnitr domu minimalne 3 hnizda, litali nam tam prave otevrenyma ventilackama. Po vyvedeni mladych jsme hnizda shodili a zacali zavirat okna, kdyz uvnitr nikdo nebyl.
Tak ja nevim, co to s tim mym psem je
Hriste plne psu, ale on, misto aby se socializoval, se uz deset minut o samote vali v trave a tvari se jako dement:

MP Marge Individualista nebo Aspergr? ![]()
Predpokladam, ze kdyz mas mlade, tak si je vsechny nenechavas - takze je mozne si u tebe koupit sovu!?
ano
Jsem dnes nějak zmožena ...

Dalia Ta je natazena - jako nudlicka ![]()
Potrefenáhusa to je pilea vedle Goliho? nechávás ji venku? je krásná, já mám zatím malou
MP Marge koupíš si sovu? ![]()
Magráta já ji teď vystrčila ven, ale nesvítí tam na ni slunce.
Má trochu ozdravnou kůru, jak děláme tu koupelnu, tak tam jezdím max jednou tejdně, a těm kytkám ta aktuální péče (buď moc péče nebo naopak nula péče) moc nesvědčí
jinak až tam budem zpátky natrvalo, tak ten fikus vystrčim ven, ten to uplně miluje, včetně častýho sprchování listů

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.