Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 22:16

MP Marge a co ta vaše psí psycholožka/trenérka? mně to připadá zvláštní, nevím teda přesně jak to je u psů, ale neměl by kálet tam co spí, nebo jo? jako myslím v ideálním případě a pohodě...

Offline Sweet Potato
40422 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 22:30

MP Marge Jasně, že neměl. Zajímalo mne, jestli by se vyčural jinde, když by neměl přístup ke koberci.

Koberec nejde schovat, dočasně?

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 22:43

Taky mě napadlo vyhodit koberec, jestli to jde. Nebo zkusit omezit ten prostor na spaní, aby tam nemohl pochodovat - tomu vykonání potřeby určitě předchází nějakej pohyb.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 22:51

MP Marge a co ta vaše psí psycholožka/trenérka? mně to připadá zvláštní, nevím teda přesně jak to je u psů, ale neměl by kálet tam co spí, nebo jo? jako myslím v ideálním případě a pohodě...

​No ta tvrdila, ze odmenami za venceni se to casem srovna

On asi ten koberec nebere jako misto na spani, kdyz spi na posteli, ale je to hned vedle, takze souhlasim, ze zvlastni to je. Ted jeste jak mu to vysvetlit

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 22:54

V podstatě identické téma se objevilo na ifauně, tak když tam narazím na rozumnou radu, budu referovat :-). 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 22:54
Reakce na Sweet Potato:

MP Marge Jasně, že neměl. Zajímalo mne, jestli by se vyčural jinde, když by neměl přístup ke koberci.

Koberec nejde schovat, dočasně?

​Ne, to je ten napevno pres celej pokoj. Pekne hnusnej, mimochodem.

Mame vyzkouseno, ze v kuchyni/obyvaku se  nevycura. Parkrat jsme se blbe domluvili, a jako nasledek byl sam doma dyl, nez mel, ale na parketach neudelal nic. Dvakrat s nami byl v hotelu, kde koberec byl, tak jsem mela nahnano, ale taky nic.

Pritahuje ho jen ten nas. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 22:55
Reakce na Zina:

V podstatě identické téma se objevilo na ifauně, tak když tam narazím na rozumnou radu, budu referovat :-). 

​Dekuju

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 22:58
Reakce na Zina:

Taky mě napadlo vyhodit koberec, jestli to jde. Nebo zkusit omezit ten prostor na spaní, aby tam nemohl pochodovat - tomu vykonání potřeby určitě předchází nějakej pohyb.

​To predchazi - potichu se vyplizi z pod prikryvek, skoci na zem a jde cmuchat po pokoji

Ale myslim, ze to nedala kazdou noc, jen nekdy. Jednou mi takhle uprostred noci prestehoval knizky z polic pod postel

Offline Sweet Potato
40422 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 07:35

MP Marge Závidim vám vaše tvrdé spaní.

A má konkrétní místo nebo kdekoli na tom koberci? (Čili vlastně kdekoli v ložnici) On ten koberec už tím bude pro něj navždy cítit, po tom čištění to asi chvilku přerazila chemie, pak to zas vylezlo. Kdyby chodil na jedno konkrétní místo, zkusila bych mu zamezit v přístupu.

Offline baltik
4986 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 07:39

MP Marge je to jako hrabeci rada, uznavam, ale nemohli byste ho vzit ven se vycurat, kdyz se v noci vzbudi a skoci dolu z postele? 

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 07:53

baltik asi je to nevzbudi? (Taky zavidim)

taky bych mu zkusila zamezit v přístupu, ono muže byt problém, jestli byl v předchozím domově  zvyklej chodit doma, třeba na plinu, ze mu to proste přijde normalni. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 13:02

Přišla jsem nečekaně domů...ani nehnul brvou, syčák.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 14:33
Reakce na Sweet Potato:

MP Marge Závidim vám vaše tvrdé spaní.

A má konkrétní místo nebo kdekoli na tom koberci? (Čili vlastně kdekoli v ložnici) On ten koberec už tím bude pro něj navždy cítit, po tom čištění to asi chvilku přerazila chemie, pak to zas vylezlo. Kdyby chodil na jedno konkrétní místo, zkusila bych mu zamezit v přístupu.

​Ma takovej  usek, kam chodi. Od dveri po komodu. Ja jsem doufala, ze to cisteni pripadnej oder naveky znici - to jsem asi byla naivni!? Jeste jsem si priplatila za specialni "stain and odor removal"

Jeste mame sprej, kterej udajne obsahuje enzymy, ktere ten pach nici, doporucuje se to specialne pro stenata, ktera jsou v treninku. Ale bud to nepouzivame spravne, nebo na to Chico proste kasle

Uz vidim, jak jeste nakonec budu v loznici stavet plot

Jinak teda dneska nic!!!

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 14:38

MP Marge tak ten plot neni blbej nápad, jestli mu to má zamezit ve venčení se doma. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 14:38
Reakce na baltik:

MP Marge je to jako hrabeci rada, uznavam, ale nemohli byste ho vzit ven se vycurat, kdyz se v noci vzbudi a skoci dolu z postele? 

​Hele, ja uz jsem tak zoufala, ze bych to i zkusila, ale ja ze vetsinou nevzbudim. Coz je zvlastni, protoze jinak jsem neurotik, kteryho vzbudi vsechno!!! Ale jsem citliva hlavne na zvuky a psisko si pri sve kriminalni cinnosti pocina tise jako duch.

Navic on casto vyskoci z postele jen proto, aby se prosel po loznici a protahl si nozicky! 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 14:40
Reakce na Potrefenáhusa:

MP Marge tak ten plot neni blbej nápad, jestli mu to má zamezit ve venčení se doma. 

​No jo, ale jak!? A jeste, on na ten pruh koberece, kde skodi, skace rovnou z postele

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 14:44

původně jsem myslela mu to obestavět třeba ohradou pro štěňata, ale nedá se mu nějak zamezit lízt z tý postele? 

nebo ho na noc prostě naučit spát třeba v kleci 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 14:44
Reakce na Potrefenáhusa:

baltik asi je to nevzbudi? (Taky zavidim)

taky bych mu zkusila zamezit v přístupu, ono muže byt problém, jestli byl v předchozím domově  zvyklej chodit doma, třeba na plinu, ze mu to proste přijde normalni. 

​Podlozku s plinou jsem zkousela - a on ji rozkousal

Ale jinak myslim, ze jsi uhodila hrebik na hlavicku. Kdyz k nam prisel, tak bylo videt, ze se mu v predchozi bydlisti nikdo moc nevenoval. Rozhodne nebyl zvyklej se vencit. A poslali s nim ty pliny, takze to ask fakt resili tim. Ale jak mu zabranili, aby je nesezral, to nevim. 

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 14:47

MP Marge já osobně bych mu podložku s plínou nedávala, mně se to hrozně ekluje, když ty psi choděj doma - radši bych ho na noc zavřela, do pelíšku si (snad) nenačůrá

a podle mě tohle je fakt asi ten problém, že byl prostě naučenej, že se chodí doma

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 14:48
Reakce na Potrefenáhusa:

původně jsem myslela mu to obestavět třeba ohradou pro štěňata, ale nedá se mu nějak zamezit lízt z tý postele? 

nebo ho na noc prostě naučit spát třeba v kleci 

​To by bylo logicke reseni, ale pro me a pro samba citove neunosne

Bylo by nam bez nej smutno! To radsi vyzkousim nejakou tu poradku, neco tady musi existovat.

Jeste teda jsem zarazila pozdni krmeni. On zasadne zere (a pak pochopitelne pije) doslova v posledni minute, nez se jde spat, hned jak se vratime z posledniho venceni. To ho musime odnaucit, protoze to zvysuje riziko!