Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 16:04

Ava ono hodně záleží na veterináři, jak je to schopnej vysvětlit a podat a jestli vzbudí důvěru, pak myslim člověk zvládne všechno - s přesvědčením, že dělá pro zvíře to nejlepší. 

mně tu kdysi dost otevřela oči Zina s tím, že i těch 8-9 měsíců může bejt pro psa/kočku vzhledem k celkový dýlce života dost.

Ale záleží na celkový diagnoze a možnostech řešení, já jsem pro je moc netrápit. Takže bych do toho šla, jen pokud by byla naděje, že mu to prodlouží život v řádech hodně měsíců.

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. dubna 2020 16:12

Potrefenáhusa My doho sli taky jen proto, ze pes byl jeste mlady, ve vyborne kondici, mamka navic uz v duchodu, takze cely den s nim doma...Ale porad na to nemam jednoznacne pozitivni nazor, ta jeho diagnoza se neda vylecit nikdy, ani u lidi. Navic nevim jestli kocky reaguji stejne jako psi, jake jsou u nich vysledky atd.

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 16:24

Jos je to těžký rozhodování, taky jsem to zažila. On to má každej postavený trochu jinak, já byla nakonec ráda, že do toho můžu nějak vstoupit a že nemusím čekat, co se bude dít a jestli už má moc bolesti a je ten život k nesnesení (zkusili jsme na radu veterináře operaci a když se ukázalo, že má metastáze rozlezlý všude, už jsme ho z narkozy nebudili.....ale tam fakt bez operace byla prognoza maximálně tři měsíce a z toho by minimálně půlku strávil s kdovíjak se hojící bolavou ránou na břiše po operaci, takže to bylo jasný )

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 17:30

Ava a má teď nějaké problémy, zažívací, bolesti atp? To je fakt hrozně těžký rozhodování... Minnie měl v 11 letech cukrovku, tak sem mu rok poctivě pichala inzulin, a ten rok byl zas jako předtím, veselej, hrál si, přinesla sem Matýska, tak tu řádili  dva... 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 18:47

Jos já to měla s Dadoo podobné. Po těžké operaci zánětu dělohy se vzápětí objevil nádor na mléčné liště. Dvě těžké operace po sobě by určitě nezvládla, tak jsme se rozhodli ji už netrápí. Bohužel to postupovalo rychleji, než jsme si mysleli. Ale dopravali jsme ji co šlo. Ve finále jsem zavolala vetku a ta přijela k nám a uspala ji.

Hladila jsem ji až do konce.

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 18:49

Dadoo k nam taky veterinářka nakonec přijela a taky sem Minnieho hladila až do konce

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 20:31

Už máme kocoura doma. Pro svůj klid jsem ho po vyzvednutí na klinice vzala ještě k jedné známé veterinářce, ta ho prohlídla, udělala sono a ztotožnila se zcela s nálezem z kliniky. S tím, že by do chemo nešla. 

Ta situace je složitější, já jsem kocoura musela nechat ve svém původní bytě, kam se nastěhovala známá s tím, že kočky jsou "věcné břemeno" nájmu. Takže já jsem ho nějakou dobu neviděla (samozřejmě, že si to teď vyčítám)... hrozně jsem se pro něj dnes bála jet, že mi dají nějakou polomrtvolku, ale on je úplně v pohodě. Až na to, že má mít cca 5 kg a má 2!!! To je strašné. 

Ale jinak i podle mínění doktorů se nijak netrápí.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 23:08

Možná to tak nevypadá na fotce, v reálu ale působí spokojeně

Jsem ráda,že ho mám doma. A děkuju všem za názory a podporu. 

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 23:16

Ava to je myšánek!!!

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 23:46

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 23:49

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 23:54

Potrefenáhusa Takovýho zrzka máme taky! Dneska teda na protest strávil večer venku, ale už je v posteli, kam byl vzhledem k situaci výjimečně vpuštěn

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 07:52

Ava

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 08:55
Reakce na Ava:

Možná to tak nevypadá na fotce, v reálu ale působí spokojeně

Jsem ráda,že ho mám doma. A děkuju všem za názory a podporu. 

​Držte se oba

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 11:13

Prosím vás, strihate někdo doma psy strojkem? Rufik má něco tak strasnyho, ze asi budu muset, na zadku má rouno jak ovce, i mu to strašně plstnatí, často ho kartacuju, plus furminator, ale přijde mi, ze ten jeho kožich na to reaguje ještě bujnejsim růstem....

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 11:17

Vyfotit to nejde, ale ty kejty jsou uplnej zfilcovatelej brutus, teď jsem z toho tahala klíště a skoro se nejde dostat ke kůži 

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 11:24
Reakce na Potrefenáhusa:

Prosím vás, strihate někdo doma psy strojkem? Rufik má něco tak strasnyho, ze asi budu muset, na zadku má rouno jak ovce, i mu to strašně plstnatí, často ho kartacuju, plus furminator, ale přijde mi, ze ten jeho kožich na to reaguje ještě bujnejsim růstem....

​Vlastni zkusenost,slo to jedine půjčenym strojkem na ovce a pak uz prubezne udrzovat normalnim strojkem na psy,zastrihy nůžkama a furminator, aby to nedorostlo do te silene deky. Ale ten prvni strih normalnim psim strojkem nesel. Jinak u nas byl hlavni problem v tom,ze pes je vodomil a strasne se v te plstnate dece zaparovala a mela vyrazky a kde co, vlastne nikdy nestihla uschnout.

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 11:24
Reakce na Potrefenáhusa:

​Vlastni zkusenost,slo to jedine půjčenym strojkem na ovce a pak uz prubezne udrzovat normalnim strojkem na psy,zastrihy nůžkama a furminator, aby to nedorostlo do te silene deky. Ale ten prvni strih normalnim psim strojkem nesel. Jinak u nas byl hlavni problem v tom,ze pes je vodomil a strasne se v te plstnate dece zaparovala a mela vyrazky a kde co, vlastne nikdy nestihla uschnout.

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 11:27

Allysa No já si prave rikala, jestli to není rovnou na ten strojek na ovce

my kdysi mivali doma kovovej mechanickej na psy (babička měla v 60. letech pudla), jenže my s kamoskama jsme si s nim pak v pubertě strihaly vlasy a někam ho zasantrocily, ten byl takovej pevnej

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 11:33

Loni i letos se pes touhle dobou desne drbe. Hlavne na prednich nohou po cely dylce. Nezda se mi,  ze by nejak vic linal. Blechy nema, kliste momentalne taky ne. Muze to byt nejaka alergie? Kvete nejaka trava,  na kterou jsou psi citlivejsi?