Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 11:34

Potrefenáhusa my jsme ten psí zavarili, tak pak uz byl jedine ten na ovce no a pak udržovat průběžně, u nas je pes vetsinu casu doma a zima mírná, tak ten kozuch nepotrebuje mit takovej.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 11:57

ice Alergie to být může může a krom trav můžou vadit i různá drobná travní havěť, včetně nějakých roztočů. Existuje test na protilátky, u nás na vsi na to kamarádi dostali diazepam, ehm.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:01

Potrefenáhusa Z fotky to moc poznat nejde, ale našim psům se občas tvoří dredy, když t někde přehlídnu, tak  už to není jako "šňůrka", ale celej takovej koláč, placka. Beru to pak velkým nůžkama - ustřihnu tak bezpečně u kůže, co to jde, a pak ten zbytek roztahuju od sebe a dostřihávám malýma nůžkama.

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:03

Potrefenáhusa Nas fundlak vypada podobne, musim vystrihavat cele chomace az ke kuzi a stejne to nejde poznat. Cesani je u nej fakt utrpeni, zacny kartac to neda a furminator pry tu srst uplne znici. A nejhordi je, ze je kazdy rok chundelatejsi, dokonce klistata mel jen uplne na konci cumaku, kde je lehce videt kuze, jinak i ty potvory to vzdaly. A samozrejme jak vidi kartac, tak zdrha a perte se s 70 kilovou obludou  Asi ma parchant prilis kvalitni stravu...

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:24

Zina no to na tom zadku je na zlomení nůžek!!!....ona je to navíc taková trochu drátěnka, třeba Čenda měl podsadu jemnou vatu, ale tohle je fakt hrubý rouno, fakt to snad má ty háčky, aby se to dobře zasekávalo do sebe. 

Jos furminátor tu srst trochu řeže, podle mě, musí se s tim opatrně, a taky s tim nejde všude zajet. Tim mu beru hlavně boky, jinak by ho to moc tahalo.

ale on má chlupatý i břicho uplně všude, je fakt jak Ezau :-)) Ocas nečešu, to už jsem vzdala (obšas tak decentně přejedu kartáčem)

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:25

ice kamarádka měla buldočka s alergií na trávy, od jara uplně strašně olejzal, kolem očí se mu dělaly takový rozmokvaný brejle a břicho míval strašný, tenkrát mu na to dávali kortikoidy, už je to strašně let 

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:25

Zina ice nam rekli, ze test na alergie existuje (nas si tlapky kouse), ale ze co pak udelas se psem, kdyz bude alergicky na travu? budete chodit jenom po betonu? ze y leku davaji kortikoidy...

Jeste jsem vypozorovala, ze mu asi vadi to bahynko ze dna stojatych rybniku, takze kdyz takto nekam na vychazce vleze, tak mu doma ty nohy umyju a pomaha to

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:25

Zina presne takhle oddredovavam kocky, ted zas bude sezona, jak si venku zachytej neco do kozichu, tak se to kolem zapece.

kamaradka to zas odrezava ziletkou postupne po kouskach.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:37

Ten můj momentální pacient byl jednou s dredama u speciální kočičí lazebnice  Odstranila mu ty dredíky, vykoupala, naložila ho do nějakých kondicionérů, no vypadal pak úžasně a byl krásně voňavej. 

Teď je má samozřejmě taky, ale nechci ho tím trápit. Jinak se mi osvědčilo ten chuchvalec odříznout/odstřihnout aspoň z části, ono se to částečně naruší a po pár dnech jde ten zbytek kolikrát odstranit celkem jednoduše.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:45

moora Kajícně přiznávám, že u nás by to nebylo tal blbý, kdybysme to dělali pravidelně, ale my v tomhle jedeme trochu punk, takže jednou za čas je hurá akce. Tchýně toho svýho landseera každej týden cca dvě hodiny vyčesává, vezme si ho na terasu a vypráví si s ním a češe a češe. když nám hlídá psy, tak je taky vrací trochu v jiným stavu, něž jak jsme je předali. U Belisky to občas trochu přehnala, ale na úpravu "kluků" si stěžovat teda nemůžu.

Jsem už tady myslím psala, že se vždycky cítím trochu provinile, když tu někdo hodí různý vymazlený postroje a speciální vodítka, Terk má ten svůj obojek od štěňátka a Cid už ten svůj taky čtvrtým rokem  a měla bych ho urychleně vyměnit, i když to na něm není vidět, než se z něj taky stane kouzelnej a nebudu ho moct z pověrčivosti sundat :-).

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:51

Zina no, u nás taky trochu punk, že jo. a další bonus tý pravidelný péče by byl, že by doma nebyly chlupy všude

tuhle jsem, ehm, koukala, že mám kočičí chlupy i na šípech, který jsou trvale na střelnici a vůbec je nenosím domů...

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:55

moora já myslím, že u kočky je ta pravidelnost a hlavně už od miminka hlavně o tom, že si na to zvykne. Toho mýho jsem pravidelně nečesala a pokoušet se o to párkrát za rok byl vždycky děsnej boj akorát. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:13

Ava to jo. copak kocorek, ten trpí tiše, ale kočka bojuje všema povolenejma i nepovolenejma prostředkama

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:20

My máme lagoťačku a byla po zimě jeden velkej dred. I když jsme česali, ale zřejmě špatně. Takže skončila úplně nakrátko. Ještě že psí salóny fungujou i teď. A teď si to maximálně užíváme, taková pohoda. Dřív přišla ze zahrady, oklepala se v obýváku a rázem byla z obýváku zahrada - hlína, tráva, větve. Děs.

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:43

Rufíkovi ten zadek nejde česat, on má tu prdel fakt jak ze skelný vaty.....

leda pořídit takový ty vochle na česání vlny 

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:49

Zina No to bych nedala, je dobra. Me minule priprava na vystavu trvala asi mesic a pul denniho cesani a stejne nebyl perfektni, ale tuhle eru vystav jsme ukoncili, psa ani nas to nebavilo. Jedine co, tak mame profi fukar na vyfoukani bordelu a vody ze srsti, to je bozi vec. Specialni postroje taky nemame, ma dva na delsi prochazku, ale vetsinou jen na to, abych ho mela za co capnout. Jinak bezne nenosi ani obojek (ktery v te hrive stejne skoro nejde najit). 
Vlastne to zvire samo o sobe potrebuje akorat zradlo, boudu a kotec temer ignoruje a z hracek ma nejradsi poradne poleno

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:25

Naše kočka venkovní ja každý jaro taky velkej dred, tak se snažím, když má ovšem madam náladu, občas něco ustřihnout. Vypadá teď docela desně, kus holý kůže, kus dredu.... jak když ji týrám.

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:42

jako mohli by bejt třeba na zahradě, že jo, ale proč, když se uvnitř něco zajímavýho děje....(měněj se trubky od topení...)

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 17:39

Potrefenáhusa tak oni přece pomáhají!!

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 18:27

Prosím řadu - švagrová žijící se 2 pubertaky v paneláku v praze si chce pořídit pejska. Nemá vůbec žádnou zkušenost. Chce něco menšího, ale ne ustekaneho, doma bude přes den pejsek sám. Máte řadu jaké plemeno pro začátečníka? Diky