Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 21:01

Sweet Potato prijde mi ze ma hodne vysokej hlas, takovej unafanej. Teda ten nas jo.

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 21:02

711990 Jo, vzpomínám, ty sis kdysi stěžovala, že ho má někdo z rodiny a ke štěkání podněcuje. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 21:21

viktorka_od splavu Jo, ale kdyby psa měli jen lidi, který na něj maj (aspoň na vstupu) rozumný podmínky, tak by myslím nebylo na světě hůř, spíš naopak. Přijde mi, že se to dneska bere skoro jako neupiratelný právo mít psa, ale tak to prostě není. Já vím, že to většina psů vydrží, ale živý organismy vydrží i v hodně mizerných podmínkách, člověk z toho není výjimka, to ale neznamená, že je jim v tom dobře a že by je tomu měl člověk vystavovat.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 22:06

Rodiče synovy přítelkyně mají v bytě boloňského psíka, v černé barvě. To je takový zlatíčko, venku se vyřádí, doma pozná, jestli se má někam radši uklidit, nebo má páníček náladu a to si pak přinese míček. Není uštěkanej, poslouchá, a vypadá, jako když se furt směje. Syn ho občas hlídá, tak chodí na návštěvu. Připadá mi do bytu ideální. Ale nevím, jestli takovou milou povahu má celé plemeno, nebo jenom Charlie

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 22:31

Sweet Potato jojo, presne tak. Netopyrka teda neni nejak ustekana? 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 23:16
Reakce na Potrefenáhusa:

ice kamarádka měla buldočka s alergií na trávy, od jara uplně strašně olejzal, kolem očí se mu dělaly takový rozmokvaný brejle a břicho míval strašný, tenkrát mu na to dávali kortikoidy, už je to strašně let 

​První Otík měl alergii na trávu, ne teda takhle strašnou, jen ty bouličky mě zkraje děsily dost. A jak se rád válel v tý trávě a zejména v seně... to bylo furt prostě Veterinář mi tenkrát poradil ať mu šoupnu Zyrtec nebo něco podobnýho, a cajk. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 23:34

Jak jste tady řešily tu dlouhou šňůru na venčení... taky jsem si pořídila, že Poppy jakože někdy výhledově zkusím i na volno... ale asi se neodvážím ji vůbec používat. Ta důra furt loví ty ježky a já bych ji nestihla takhle na dálku zarazit, nemluvě vo tom, že je - ty ježky - nevidim (to jest nemůžu předvídat, že hrozí nebezpečí ulovení). Jak zběsilá je!

Jo, Poppy... milostpán někde v programu zahlíd název turecký telenovely, okamžitě si ho zamiloval a vod tý doby jí neřekne jinak než Krásná Fatmagul. Jsem se málem vyvrátila a už to vypadá, že na to snad bude i slyšet! To bude vostudy venku!

Offline Kokoska
35028 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 23:34

Zina kolega mel 1+1 a dobrmana. Pry to byl velice skladny pes. 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 00:12

Kokoska brácha měl afghana.. Neuvěřitelně skladnej.

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 05:32

Diky vsem. Tu velikost chteli spis kvuli tomu, aby s nimmohli chodit deti samy, ne kvuli bytu. Pudl mi prijde dobry napad. 

Offline clothilde
2062 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 09:21

baltik se ještě připojím s tipem , co kavalír king charles španěl. Takový terénní gaučák  /do přírody, procházky i gauč/

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. dubna 2020 09:40

Kokoska Rodice meho dedy meli za Prvni republiky  v byte vzdy jen dobrmany, pes na gauci a pak na vystavu, pry byli skveli a v te dobe velmi popularni. 

Zina O podminkach se nehadam, ale opravdu malokdo je do 8 hod doma. Ja nekdy skoro po 12, a pes na zahrade netrpel, spis trpi ted kdyz jsem doma a napadne me neco vykonavat  a rusim jeho 16 hodinovy spanek. 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 13:10

Udělala jsem si radost a o víkendu se budeme zaučovat v košíku a já na kole (roky jezdíme jen na koloběžkách, tak to mám vymyšlený, že se budeme poctivě střídat) :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 14:01

baltik No ťažko doporučovať plemeno, keď dotyčného nepoznám. Bostoni sú boží, cvičiteľnosť úplne neposúdim, nemám osobnú skúsenosť s inými plemenami a ja som marná cvičiteľka, sú to prasiatka, väčšinu dňa prespia ale ten čas kedy sú hore potrebujú okrem pohybu i psychické zamestnanie ináč ťa zožerú. Netreba zabudnúť, že je to teriér. V teplom počasí sa prehrievajú, už teraz keď bolo nad 20 sme museli robiť pauzy a musím nosiť vodu, takže v lete s nimi buď do lesa alebo k vode, ktorú úplne radi nemajú, ináč kratšie prechádzky, to ale neznamená, že doma budú čučať do steny, to platí i pre zimu :D Sú to závisláci, ale separačnú úzkosť sme neriešili, doma sa bez nich ale nepohnem. Nepĺznu nijak výrazne, resp Amy bez podsady nepĺzne vôbec, Percy trochu, ale stačí raz za čas vykefovať a je to ok. Majú citlivé zažívanie takže krmivo a pamlsky s horším zložením úplne nezvládajú, čo tak som sa bavila s inými tak je to celkom bežné.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 14:03

Zu Veľa šťastných kilometrov prajem

Mne to chýba, e nie tak moc aby som za bicyklovaním chcela cestovať :D

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 14:24

paktofonika Boží fotka  doufám, že se v košíku naučí být a trochu v klidu

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 14:30

Zu Určite áno, keď to zvládla Amy, ktorá neznáša diskomfort, tak to zvládne každý pes :D Okuliare mala nie kvôli paráde, ale mala z toho vozenia začervenané a podráždene oči. 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 14:56

paktofonika já vím, pamatuju si to a náhodou už jsem pár psů s brýlemi viděla. Týna mívala taky docela problém se zánětem spojivek, ale uvidíme, ten koš máme docela prostorný a bude muset být na zadní nosiči, tak by mohla koukat dozadu a nemuselo by jí do očí foukat.

Dokonce jsem uvažovala o stejném koši, před časem jsem se tě na něj ptala, ale s aktuálními 7,9 kg jsem raději vzala větší s tím, že i vzadu to bude bezpečnější pro všechny zúčastněné

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 15:47

paktofonika diky moc

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 15:56

Zu Ja som to mala v predu kvôli odpruženej vidlici, aby bolo čo najmenej otrasov. Nebolo úplne jednoduché vybrať prepravku, aby šla dať dopredu a mala nosnosť 10 kg.