baltik Veľmi záleží aj na povahe konkrétneho psíka, my sme mali najprv maltézaka a teraz máme psíka z útulku, kríženca a pri oboch sme mali šťastnú ruku. Ten maltézak by bol podľa mňa vhodný.
Chlpáči a iné
baltik Krysarik - Ziza sice venku rve, ale doma ne? Bisonek, ale ti jsou narocnejsi na upravu. Maltezacek, York to same. V konecnem efektu bude stejne nejlepsi, aby si obvolala chovatele a domluvila se na navsteve, vetsina serioznich chovatelu tto uvita (az pomine tahle situace, samozrejme)
baltik Papillon, sice je ujecenej, ale umi i drzet tlamicku:)
Biely kvet Solathis 711990 díky za tipy. Manžel ještě navrhuje corgi nebo bostonka?
baltik Corgi uz je pomerne velky a celkem spatne se shanel (dejme tomu 4 roky dozadu, situace se mohla zmenit). Corgi je sice nizky, ale vazi 10kg a vic. Bostonek by sel, jen se rychle zadycha kvuli kratkemu cumaku, k tomu by nam vic rekla paktofonika
baltik je to teď nemoderní plemeno, a možná to pro puberťáky nebude dost cool, ale co pudl? Nějakýho trpasličího třeba. Přijde mi, že to jsou chytří, nenároční a nekonfliktní psi a navíc pouští minimum chlupů.
baltik Mne přijde, ze ani do paneláku to nemusi byt úplně minipes, proč by nemohl mít třeba 10 kilo? Mnohem víc záleží na aktivitě, jak moc se tomu psu chtějí a můžou věnovat stran pohybu a vyžití, kdo především se bude o psa starat a tak.
baltik Corgi samozrejme je nejlepsi volba:)ale jak pise Potrefenáhusa , dulezity je, jak moc aktivni jsou a planujou byt. Trebs ten papillon se docela prizpusobi, tj. da se utahat, ale umi bejt i gaucak. K tomu by asi vic rekla Sweet Potato. Nevim, jaka je povahove jeji netopyrka:)
Potrefenáhusa Ja treba psa 10+ kilo nechtela. Kdyz jsme porizovali Inka, meli jsme kovove venkvenkovni schody, takze jsem se bala, ze budu psa neustale nosit (naucil se sam, ale predchozi pes mel jednu dobu 35kg a bal sse vysek). Ted sice mame v dome vytah, ale tak 1x za 14 dni nejede, takze psa stejne nosim (mladyho zdravyho asi nemusis, alestene aspon do pul roku jo, psa po urazu, nemocnyho... znas to).
baltik ten pudl je výbornej tip, kamarádka s ním dokonce chodila na cvičák, skvělej pes. hodně se tu probírala údržba srsti, já teda úplně přesně nevím páč jsem s nimi samozřejmě nebydlela, ale nebyla to zrovna rodina, která by se psovi nějak usilovně věnovala - ona sice kamarádka ten cvičák a tak, ale pak se začla věnovat spíš klukům a pořídila si dítě a odstěhovala se, ale pudlík vypadal i nadále spokojeně u rodičů, kteří teda s celkem vysokou pravděpodobností se mu krom venčení nijak zvlášť nevěnovali

Solathis Znám, ale 10 kilo mi přijde úplně v pohode, já bych nechtěla nosit dvacetikilovyho. Ale mne ty minipsi přijdou hrozne neprakticky, stejně jako megapsi. I když jedna majitelka německých dog u nás tvrdila, ze doga je nejlepší pes do paneláku, protože prolezi celou dobu na jednom místě, kdežto malej pes je člověku furt v patách.... což teda muzu potvrdit
Oni si představují právě tak kolem těch 10 kg. Aktivní jsou dost, hlavně děti si představují, že s ním budou blbnout, že to bude partak. Předpokládám, že hlavní vlastník bude 15 lety syn. Hlavní pro ne bude podle mého ta vychovatelnost začátečníky.
Našeho stafforda děti milujou, ale švagrová už ma respekt z jeho váhy a síly, že by ho děti sami pri venceni neudrželi.
baltik Ten boston mi nepřijde úplně blbej tip.
baltik nasi maji westika, ma tak 11-12 kg, trochu prerostl. Je mu 10, tak uz je min aktivni, ale driv s nim byla dost zabava, chodili na vylety, byl hravej, akcni. Jen je teda dost tvrdohlavej, terier, no. Skoro nepousti chlupy, i kdyz je neostrihanej, a moc nesteka, doma vydrzi v pohode par hodin sam. Ale cely den ho snad nikdy nenechali, to jsem si ho brala k nam nebo ho chodila vyvencit, kdyz byli vsichni v praci nebo nekam jeli. Kdyz byl malej, dcera jeste studovala, pak syn pracoval vetsinou z domova a pak byla snacha doma s ditetem, tak to bylo spis vyjimecne.
baltik Fakt záleží, jaký jsou s tím psem plány, velikost není všechno, důležitej je i temperament, do paneláku je tak často mnohem větší vlkodav než jack russel. Takovej univerzální pes a vhodnej pro začátečníka mi přijde pudl, akorát já bych nešla do toho malýho, ale do střeďáka. A zvážila bych tu dýlku pobytu psa o samotě, kdybych věděla, že bude sám 8-9 hodin v bytě, tak bych si nepořídila psa žádnýho.
Potrefenáhusa I velkej může bejt furt v patách! :-) Ale o skladnosti vlkodava jsem tu psala už mockrát, já muset do paneláku, kterej nebude zrovna 1+1 a kde kolem nebude fůra zvěře, tak je ten vlkodav zpátky ve hře.
Potrefenáhusa I velkej může bejt furt v patách! :-) Ale o skladnosti vlkodava jsem tu psala už mockrát, já muset do paneláku, kterej nebude zrovna 1+1 a kde kolem nebude fůra zvěře, tak je ten vlkodav zpátky ve hře.
kdybych věděla, že bude sám 8-9 hodin v bytě, tak bych si nepořídila psa žádnýho.
to by psa neměl skoro nikdo /netvrdím že to je správný/ ale ty větší školní děti obvykle bývají doma dřív než rodiče, tak se to zkrátí. a pak děti vyrostou...
baltik Papillon, sice je ujecenej, ale umi i drzet tlamicku:)
Uječenej?
Teď teda nemluvím jen o netopýrce, ale obecně o plemeni.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí