Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Online mirajo
2672 příspěvků moje polička 20. července 2021 13:15

Fiction Gratuluju! Máme dvě čistě domácí ragdollky a praxe vypadá podobně té tvé v dětství. Miska s granulemi trvale, jen nově schováváme na noc, aby nám tu po nocích tolik nezvracely. Muže to budí, mě ne, ale když to zůstane na podlaze do rána, není to výhra. Bezoáry a jak se jich zbavit ale nebude u sphynxů problém:) Do druhé misky trochu z kapsičky ráno, trochu večer, zbytky nebývají, už víme, že ani ve dvou nesní celou /misky mají společné, jsou to ségry, neperou se/. Třetí miska s vodou. Všechno je v kuchyni, důvod jen prostorový, snad nám byt nesmrdí. Ale s granulemi s rybou teda zkušenost nemám, pak bych možná vzala zavděk difusérem. Já moc trvalé bytové vůně nesnesu, občas svíčka nebo spíš tyčinky, aromalampa. Kočkolit se nám po několika jiných pokusech osvědčil silikátový.

Na foto jsem taky moc zvědavá, hlavně ať je vám spolu fajn!

CatherinneJsem ráda za dobré zprávy!

Offline Fiction
1646 příspěvků moje polička 20. července 2021 13:42

mirajo Díky za info, ragdollky jsou moc krásný. Jj, bezoáry sfinxy trápit nebudou, ale stejně přemýšlím, zda jim nepořídit květináč s trávou - musím se podívat, zda se to doporučuje jen kvůli těm bezoárům ..  a třeba by to mohlo uchránit kytky, které je taky moc zajímají...

Ad ty domácí vůně, teď jsem takový obyč. automatický difuzér koupila alespoň na WC, protože když jsem tam vyhazovala ty kočičí exkrementy, tak to tam smrdělo fakt festovně. Ale ten difuzér sliboval vůni vypraného prádla.... no a je to typická voňka - záchodovka .  Jinak běžně jsme dřív používali v místnosti arolampu se svíčkou, ale otevřeného ohně se teď s těmi pometly bojím ... 

Offline Fiction
1646 příspěvků moje polička 20. července 2021 14:17

Fotka s jídlem je z 1. dne, zachycuje okamžik, kdy nás díky plným miskám vzaly kočky na milost. Ale foto jen zezadu, jinak prchaly .

Online mirajo
2672 příspěvků moje polička 20. července 2021 15:14

Fiction Ty jsou dobrý! Holky nebo kočičáci? Vlevo v dece je vyjukanec a ta vpravo, ta je vostráU nás v domě má sphynxe paní, co nám kočky hlídá, když jsme pryč. Ještě nebyla příležitost pohladit, on pořád zdrhá nebo spí!

My měli trávu jednou, blily pak úplně pořád. Jedny z granulí, co jim dáváme, mají být proti bezoárům, pasta taky, ale jestli to má efekt, těžko říct. S kytkama jsou naše nevyzpytatelný, některý nechávaj být úplně, některý maj okousaný listy a třeba malý spathyphillum mi ostříhaly na ježka. Řasokoule, když nepřikryju, udělaj si tam pítko. Ale obecně jsou ragolly klidný, žádný lezci po záclonách to nejsou. 

Přestože byt, tak máme naštěstí dva záchody, tak jeden je takovej víc kočičí a koupelna taky

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 20. července 2021 15:21

Catherinne no tak hura! 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 20. července 2021 15:22

mirajo ty jsou

Offline Fiction
1646 příspěvků moje polička 20. července 2021 17:51

mirajo Ty máš teda kočičí voko, vpravo je kocour, průzkumník, ten s námi kooperoval jako první, vlevo je kočka, zprvu fakt ustrašená a když ji brácha opustil, tak na něj úpěnlivě mňoukala. A všechno dělala, až teprve když to udělal on.

Záchody máme taky 2, ale ten, který bych chtěla víc kočičí, je bohužel bez okna. Třeba to ještě nějak vymyslíme. Teď jsem přišla z nákupu a nic mě do nosu neudeřilo, tak snad ten dojem smrádku byl z čerstvě otevřeného sáčku granulí.

No, na kytky jsem zvědavá, ty by mě mrzely. Ad pití, zdá se mi, že moc nepijou, to je nápad s pítkem z řasokoule .

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. července 2021 17:56

FictionU koťat máme doporučení vůbec neomezovat stravu a granule neustále. Ono to má i výhodu v tom, že třeba ráno nevyžadují, aby jsme vstali a dali jim jíst. Zvracení moc neznám, ta první kočka zvracela tak jednou za půl roku, kotě ještě za rok ani jednou, takže víceméně nemám důvod. Máme kotěcí Royal, což tvoje požadavky nesplňuje, ale zase jsou to jediní, kteří mají velké granule pro mainy. Potom krmím kotěcími i dospěláckými Applaws a Purizon, různé i rybí.  Kapsičky jí dávám jen dopoledne a potom to odebírám, hlavně v teple. Prostě dost to kombinujeme, ale necítím žádné a to mám čich výborný.Toaletu máme zavřenou s filtrem, takže taky nic. Úplně vše máme vlastně ve středu bytu v předsíni, bez oken, takže člověk by to cítil hned po otevření dveří.

Trávu májí k dispozici pořád a nechávájí moje kytky být....a že jich doma mám. Uvidím, co teď kocour, jestli bude jak holky. Myslím, že tráva je potřeba právě naopak pravidelně (nevím jak u Sfynx). U nás kočka většinou zvracela, když trávu dlouho neměla a potom ji dostala. Když ji později měla pořád, třeba teď tahle, tak to vůbec neznám. Má tři, různě po bytě.

Offline Fiction
1646 příspěvků moje polička 20. července 2021 19:32

Renusatko Děkuji za odpověď. Ta tvá mainská je taky krásná, vůbec se nedivím, že chceš další. Jak tu máme dvě, tak je legrace pozorovat, jak jsou každá jiná, ale zároveň jak spolupracují a jak si hrají.

Záchod máme s poklopem a dvířky (a s filtrem), ale zatím musíme dvířka nechat trvale otevřená (a tím se bohužel i vyřadí filtr), protože koťata byla zvyklá u chovatelky pouze na otevřený záchod a dvířka jim vadí. Tak teď upřednostňuji bezproblémové vyprazdňování.Snad je ještě na dvířka vychovám.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 20. července 2021 20:09

Fiction ty jsou boží

na podporu pití zkuste fontánku

Online mirajo
2672 příspěvků moje polička 20. července 2021 20:40

Renusatko Mainky jsou krasny. A obrovsky, to ma taky svy kouzlo treba 10kg kocka! Trave dam druhou sanci, to vecny daveni je dost neprijemny pro vsechny.

Tulipe Fontanku mi doporucovala kolegyne, v koupi byla rychlejsi a jeji kocka si ji oblibila hlavne jako hracku. Takze kocicka byla lip hydratovana, ale mistnost kolem fontany taky. To musi clovek vyzkouset. Nadobu s rasokoulema prikryvam, asi to neni dobrej napad, ale vim, ze kdyz zapomenu, najdu ji za chvili poloprazdnou a nezahyne kocka ani rostlina. 

Fiction Nas zachod uz zustal bez dvirek navzdyAle ten silikat moc vlastne vstreba a to druhe, pokud kocici otroci nejsou zrovna doma, tak vysusi. Takze se vratis z prace a zadny zivocisno v predsini taky neni. Cerstve otevreny granule a kapsicka vzdycky smrdi, mne nevoni cela ta pet-sekce v obchodech s jidlem. 

Online mirajo
2672 příspěvků moje polička 20. července 2021 20:49

Fiction Takze vpravo je velkej sef! Je skvely, ze mate rovnou dve, toho jsem nikdy nelitovala. Puvodni plan byl jedna, ale zbyly dve holky a nikdo si neumel vybrat. Taky jsou povahou kazda trochu jina. 

Offline Fiction
1646 příspěvků moje polička 20. července 2021 20:58

mirajo u chlupatých je ta tráva potřeba, aby mohly bezproblémově vyzvracet ty bezoáry. Teď jsem našla, že se doporučuje i u sphynxů, ale bez vysvětlení proč.

Kočkolit máme dřevitý, na doporučení chovatelky, hrudkuje dobře, ale dost ho vynášejí na tlapkách, tak uvidím, díky za každý tip. Hehe, kočičí otroci, já se zatím označuju jako hajzlbába. Teď to jednou obsoužil i manžel, tak se tváří jako hrdina.

Tulipe tak to víš, že už jsem i na fontánku koukala .

Offline Fiction
1646 příspěvků moje polička 20. července 2021 21:02

mirajo U nás taky původně v plánu jen jedna, potom jsme vzhledem k povaze  sphynxů uvažovali rovnou o dvou, nakonec jsme se rozhodli držet při zemi a vybrali si jen jednu. No a den před odběrem mne muž a syn začali přesvědčovat, že 2 je lepší počet  .... a odvezli jsme si 2. Abych řekla pravdu, kocoura jsem moc nechtěla (značkování a tak, vždycky jsme meli jen kočku,..), no a zatím je kocour super.

A už jsi dala fotku, že bych mrkla? Jak je rozeznáš?

Online mirajo
2672 příspěvků moje polička 20. července 2021 21:06

Fiction Hajzpana dela u nas casto muz. On uz totiz toxoplasmozu mel Chystate kastrovat nebo mit sfynxu plnej dum?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. července 2021 21:23

Fiction Tak pokud neplánujte koťata, tak kocoura vykastrovat před pohlavní dospělostí, potom neznačkují. To je třeba u našeho plemene kolem roku. Tentokrát máme chovatelku, která nefandí brzkým kastracím koťat, takže nás to též čeká. 

A na ty dvířka se ještě naučit můžou. Naše první kočka to taky neuměla, ale zvládla to až po čase. Teď naštěstí 2x máme už naučené na dvířka.

A na dvě se moc těším...už v sobotu

Offline Fiction
1646 příspěvků moje polička 20. července 2021 21:58

mirajo Renusatko Že bych sekla s prací a měli bychom množírničku...  ne, budou kastrace, sphynxové prý mají brzkou pohlavní zralost, chovatelka říká, že kocoura kastrovat v 5 měsících a kočku po prvním mrouskání (to je děsný slovo), chci se poradit s veterinářem.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 20. července 2021 22:11

Renusatko granule pro mainy ma jeste treba brit

nase mainy teda zerou normalni velikost, nijak jim to neprekazi

Online mirajo
2672 příspěvků moje polička 20. července 2021 22:46

Fiction Kamaradka ma kocku a kocourka a o fous to promeskali, stihli se narodit jedny kotatka. Obycejny mourovaty, ale velky prekvapeni to bylo. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. července 2021 22:47

mooraOni ty normální velikosti nekoušou, ale polykají a potom trpí na zuby, takže já preferuju ty velké spíš kvůli tomu. Brit jsem pro mainy ještě neviděla, ale nemáme ho mezi doporučenými ani od jedné chovatelky (které se vzácně shodly) a zatím nebudu expermentovat. Zase myslím, že kombinace i s těmi Royal jim nijak neubližuje. Teď jsem našla nějaké další výrobce velkých granulí, tak uvidím později. A na Brit kouku. 

EDIT...tak teď koukám, že je mám mezi těmi vybranými velkými, co mi doporučila kamarádka, ale jsou až pro dospělé, tak to ještě chvíli bude trvat.