Renusatko držím moc palce, navstevy veteriny, kdy kočku prohlidnou horem spodem, udelaj všechny možný rozbory a člověk zaplatí tři tácy a nic se nezjistí, už máme taky za sebou, ale vlastne je to ta nejlepší varianta
Chlpáči a iné
Potrefenáhusa Hlavně si vybrala fakt dobu. V sobotu máme jet pro kotě a pokud by byla nemocná, tak bych to musela odložit. Chovatelka už by asi nebyla nadšená, ale já bych je doma nijak neoddělila.
Díky za postřehy, pěkně si to poskládávám.
Catherinne ta je krásná, ty chlupáči jsou kouzelní, my zvolili naháče kvůli hrozbě alergie (i když vím, že i sphynx může alergizovat). K té stravě, rybu právě milovala naše kočka z dětství, tak jsem i proto koupila granule dvoje, jedny kuřecí a druhé krůta/losos - a ty právě smrdí, a ani jim tak nejedou.
Potrefenáhusa nojo, čerstvé maso, to je lákadlo. Tvůj kocour je takový maskot zdejší diskuze, viď! Opravdu Garfield !!
Ad dvířka záchodu, dnes byl nácvik a jsou to (zatím) troubové ![]()
Renusatko doufám, že to bude jen banalita a kočička bude brzy v pořádku a připravena na nového kámoše
Fiction No vidíš. Pro našeho alergika na kočky je sfynx alergen a jediná maina nebyla
. Ale přeju, ať je to u vás v pohodě a žádné alergie.
Fiction moje alergie a astma jsou na kočky největší ![]()
Renusatko jó, vám někdo dělal takhle podrobné testy, na jednotlivé druhy koček? Nebo jste to zjistili po setkání syna s kočkou?
Catherinne tak to z tebe má tvůj plicař určitě radost ....
Já to tedy taky rozvedu, na předchozí kočku - chlupatici, jsem časem měla alergii, až astma. Ale alergické projevy mám i na psy, stačí mi být v místnosti, kde se ten pes vyskytoval a už to začne. Na alergologii testy potvrdily alergii na kočičí a psí srst, dále na prach, pyl, roztoče. No tak pylová sezona, to je něco, plus vadí mi některé potraviny, ořechy, jablka,... Beru antihistaminika. Sphynxi zatím dobrý, ale není to ode mne moc chytrý, pořídit si kočky.
Fiction Zeptám se - a přes antihistaminika dobrý? Mám totiž tytéž alergie, dost často jsem se setkala s nepochopením, že mi dělá problém i prostor, kde zvíře pobývalo. Beru denně aerius, kočky strašně miluju, ale neodvážím se....
Hanka H Zatím jo. Ale fakt vím, že je to risk a nerozum. Sice jsem byla se sphynxy v kontaktu, má je jedna známá a potom v té chovné stanici, ale nemusí to do budoucna nic znamenat. Pro sebe si svoje alergie vysvětluji tak, že mi vadí ta srst, jako nosič alergenů, jak zůstáva v bytě a pluje vzduchem. Jinak alergie bývá (zjednodušeně) i na kůži a sekrety (sliny, moč, slzy,..) a to vše sphynx má. Ale budeme koupat, hodně uklízet, prát a tak.. Alergizující může být i nevhodné stelivo.
FictionMám alergii na vše, co se zvířetem souvisí - tedy nejen na srst, ale i na sliny, moč, šupinky kůže. Strašně bych po kočce toužila, ale neodvážím se. Návštěvy v bytě u koček absolvuji nadopovaná dvěma prášky. Představa, jak jsem ji potom nucena dávat pryč...
Fiction a fakt na srst? Většinou to bejva třeba na sliny a ty kočky se furt mejou
kamaradka je taky alergicka na kde co, ale chtěla psa, nechala si ty alergie zmerit, na kočky to bylo 10/10, tam prý je to fakt zdravi velmi neprospesny, ale na psa vyšla alergie jen mírná a tam prej benefity ze společnosti psa prevazej
Potrefenáhusa Jo, já jsem to výše rozvedla. (Já o tom vlastně vůbec nechci mluvit, protože se bojím a doufám, že to bude dobrý. Máme záložní plán, pokud by to bylo nesnesitelný).
Fiction Držím palce, ať to vyjde - jsou nádherné!
(chtěla jsem napsat chlupáči
).
Hanka H Moc děkuji
Fiction Syn chodil do nějakého přírodovědného kroužku, tam se mu vyvinula alergie asi úplně na všechna zvířata, co mu vyšlo v testech, tak to nikdo nechápal. Když ho testovali na alergologii poprvé, tak mu vyšla i kočka. Náše doktorka byla strašně hodná a on strašně chtěl zvíře a Bonnie jsme měli doma sotva měsíc. Zmínila jsem se o rase a ona říkala, že prý mainy nemají klasické kočičí alergeny a že ho necháme otestovat na víc plemen, náhodou jsme byli u lékaře, který mainy sám choval
. Takže testy speciálně na vybraná plemena a je skoro na všechny. Jestli se to normálně dělá a nebo to bylo nějak protekčně, to netuším. Normální kočku nemůže vidět ani z několika metrů. Občas k nám někdo dorazí, kdo má alergii na kočky a u nás nic. Můj brách zase naopak na kočku klasickou není a na naší hodně.
Fiction nó, radost má spíš z toho mýho běhání, když jsem ji po sezóně přinesla ukázat všechny medaile, tak mě chtěla ukazovat na kongresech,! (protože ono to na tom krku vypadá fakt skvěle)

Jinak jsem taky alergická na kdeco, akorát na ty kočky nejvíc, no.
Renusatko tuhle informaci jsem nevěděla
Renusatko teda, to je zajímavý! Moje známá alergoložka mi prostě jen vysvětlila, že mít kočku je v mém případě blbost, no..
Catherinne no jsi neuvěřitelná s tím běháním. Je vidět, že máš (kromě vlastní vůle a disciplíny) i dobře nastavenou medikaci. A taky, že běháš bez koček :-)
Včera na veterine vyfasla Poppy kapky do očí a umělý slzy.. už nafurt . A to jsme tam šli s častým blitim...
Zmínila jsem se o rase a ona říkala, že prý mainy nemají klasické kočičí alergeny
jak ktery, jak ktery, nase maina malem zabila synovu pritelkyni, kdyz u nas byla prvne na navsteve. Kocourek, co normalne pri prichodu cizich zajizdi pod postel jako kuna, ke slecne napochodoval, otrel se kde mohl a oblizal ji oblicej. Za chvili zacala bejt bila, jak stena, jeste, ze si syn vsimnul a rychle se pakovali. Slecna nechtela nic rict...
Catherinne to je krásná duha ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.