Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Online continuity
42335 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 22:38

andulka01 kolem Toho hřbitova a věznice chodím, když nemám tak řečeno morál jit se projít lesem potmě. Se mi letos nějak nechce, nevím proč. Byla jsem před týdnem s mužem a nějaké zvíře tam na nás dělalo divné zvuky. On není moc bojavej, do krovi zahulakal zpět, akorát pak brblal, že jdu moc rychle a po zánetu průdušek to není moc pohodlné. 

Teď je pryč, musím se nějak sebrat, protože dnes jsem kvůli tomu už nevylezla (ale zas jsem umyla nějaká okna, takže úplně bez pohybu jsem nebyla). 

Online Potrefenáhusa
38530 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 22:43

continuity buď rada, zes nikam nesla, je tam tak hustá mlha, ze by se dala krájet, jeli jsme autem z Prahy a už dlouho jsem se tak nebala 

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 22:48

continuity věznice mi moc nevadila, byť teda ta cesta za ní (kolem zdi, pod kinem) byla dycinky dost strašidelná. No a v tom lese je zvěře celkem dost, tuhle (už teda dávno) jsem se tam ocitla cestou z nějaké pařby za svítání a na louce v pohodě stádečko strnek. Kde se schovávaj přes den fakt nevím, dyť je tam pěšina co pět metrů.
K nám to bylo nejkratší okolo Manovky a přes starou R., zadem okolo statků, 90' léta :-)

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 23:41

continuity o mne rikal kdysi muj ex, ze nikdy jsem nesla tak rychle jako jednou z plesu pres nuselsky most. Bylo to v dobe, kdy se rikalo, ze tam nekoho shodili, snad opakovane. 

Online continuity
42335 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 23:49

andulka01 jo zvere je tam hodně, jen ty srny většinou rychle utíkají. Pokud se tam bojím zvířat, tak vždy psů. Vrčí to, páníček v čudu, ve tmě nevidíš, jestli je to tele nebo jezevčík. 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 12:10

continuity 

Přesně. U nás v těch lukách za Boromejkama jsou pěkný procházky a zvěře spousta, ale nejhorší jsou ty telata, samozřejmě na volno. To už snad radši potkat divočáka

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 13:15

barbucha mi teda zákeřnější přijdou třeba jezevčíci, takoví vzteklouni mrňaví

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 13:17

continuity jo a lišky jsem tam vídala pravidelně

Online continuity
42335 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 14:01

andulka01

když se ti do lýtka zakousne jezevčík, tak ho zkopnes a je to hotovo. Takový vrcici rotvajler s panem zoufale volajícím někde z dáli je v sericim se lese velká paráda. 

V domě, kdy bydlí tchýně, zila brazilská fila s trochu pomateným důchodcem, který ji absolutně nezvládal. Když tam bydlela tchýně několik krat vyjel po jejím psovi, takže paní s osteoporózou a papirovymi kostmi skončila pod 40kilovym psem na podlaze. Ted mi říkala, že musel dát chudáka pejska utratit. No nám se všem dost ulevilo. 

Že někdo nezvládá velkého psa není tady nijak výjimečné a já to v tom lese těžko poznám, pokud pejsek nereaguje na přivolání. 

Ato jsem velký fanda psů, ale život na okraji Prahy mě z toho dost vyléčil. 

Offline Karja
44202 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 23:45

continuity No tuhle šla proti mně nějaká rodina, máma s deckama a nějakej pes, co se mi nelíbil, já ty větší psy na volno prostě nemusím a tenhle měl ten klasickej stereotypní look bojového psa, tak jsem se  tak pak nejiste zastavila, když se ten pes blížil a ta paní mi říká ,,neee, ona nic nedělá,, tak říkám ,,jo to říkaj všichni,,. A ještě to bylo na docela frekventovaném procházkovým místě, jasně někde na louce, když někoho potkám u nás, co mu mám co říkat, ale na stezce? Kde třeba jezdej děti na kolech, kolikrát tomu co vlaje z toho odrážedla, ruka, noha, řve to, taky to tomu psovi nemusí být dvakrát zrovna sympatické.

Online Tabea
7863 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 07:18

Šla jsem takhle před lety s kočárem po rodném městě a přede mnou od baráku vyběhl rotvajler, rozrazil hlavou na stranu dvě uvolněné plaňky v plotě, že měl hlavu venku, a řval jak blázen. Už nevím, jestli jsem zazvonila, nebo zrovna byla majitelka (odhadem tak 80) na schodech. Říkala jsem jí, ať si spraví plot, než se něco stane. Odpověděla klasikou: "On je hodnej, nic nedělá." Nicméně, když jsem šla později zas kolem, tak (zřejmě) její syn už ten plot opravoval. 

Online continuity
42335 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 09:42

Karjamě pes na volno tolik nevadí, pokud přiběhne na přivolání, to poznáš hned.

Jenže to pozoruji čím dál méně. Páníček, kterého pořádně ani nevidím, protože je za třetím křovím, si jde vyrvat hlasivky, pes zle vrčí, a já pomalu koukám, kde je nějaký klacek. 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 10:08

"Von je hodnej" To mě berou všichni čerti. Dědek/bába sotva leze, půl kiláku za tím teletem - to samozřejmě na jejich zoufalej kvikot nereaguje... Ještě jsem tu nepotkala čokla, kterej by na zavolání ihned přerušil trysk k nám a ještě ve skoku udělal čelem vzad. Pche. Pár jich tu chodí, vychovanejch, na volno - ti se ovšem nehnou od páníčkovy nohy!

Ono i ti na vodítku... kolikrát vidím vysloveně starce jako věchýtek, kterej si na řemenu vede hyenu zvíci slona. Lomcuje to s ním, sám se ledva drží na nohou - už jsem jich viděla pár bezmocně vlát vzduchem.

Vůbec je otázka, proč lidi v paneláku musej mít rotvajlera, berňáka, malamuta, dogu...  

andulka01 

Jezevčík ti neukousne půl nohy

Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 10:21

continuity Mně vadějí i ty co neposlouchají a jsou na vodítku. Syn z nich má strach i když je uvidí deset metrů daleko, co teprve potom, když ho chtějí očuchávat :o(

Ale lidi, co tady pusti psa jako tele navolno uprostřed sídliště bych občas teda tím klackem přetáhla.

Offline RoSa
10060 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 11:06

barbucha a proč by nemohli? i bouda velikosti garsonky je pro něj dostačující, pes toho prostoru doma moc nepotřebuje, velkej už tuplem ne - ten se svalí do pelechu/na gauč a nevotravuje... nebo jakože by měl bejt venku uvázanej u boudy na zahradě, když je velkej?

Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 11:09

RoSa Protože tomu velkému psovi asi k venkovnímu vyžití nebude stačit dvakrát denně způsobně projít u páníčkovo nohy kolem bloku? A každý nemá vedle baráku psí louku, kde by se pes vyřádil.

Online continuity
42335 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 11:15

RoSabývalá švagrová chovala Briardy v paneláku. Jenže se psem šla ráno na hodinu a večer na dvě hodiny na cvicak. Až tohle budou dělat majitele velkých plemen na pražském sídlišti, tak jsem za. 

A všichni její psy, včetně špice, měly spolehlivě přivolání. I když jsem je neměla u nohy, tak stačilo zavolat polohlasem a pes byl u mě. No latku mám vysoko. 

Ona byla veterinářka a na nezvládnuté psy nadávala dost. 

Offline RoSa
10060 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 11:17

DruI ale panelák nerovná se zanedbaný venčení... si někdo myslí, že psovi stačí na venčení a vyžití zahrada? i ten musí na procházku mimo svuj vlastní pozemek - některý se "doma" na svym ani nevykaděj!

PS: nebydlim v paneláku, ale tyhle paušalizace... 

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 11:33

Kolega mival v garsonce 1+1, kde bydlel se zenou a synem, dobrmana. Jak moc byl pes vycepovany,to nevim, ale pry byl velice skladny a nejradsi lezel ve vane. Pak se prestehovali do panelaku a presli na chov buldocku.

Nedavno jsem sla k dceri domu, vlezu do baraku a koukam si z voka do voka (nebo spis z voka do tlamy) s ridgebackem, jak stal na schodech, meli jsme hlavy akorat proti sobe. Jeho clovek klusal ze ctvrtyho patra, bydlej proti nasim. Ten pes je slusnej, cizich si nevsima, ale stejne jsem se lekla.

Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 11:43

RoSa No tak to já ani neříkám, já už se přela i s člověkem, co mi tvrdil, že když má pes velkou zahradu, tak nepotřebuje procházky. Ale tady mezi panelákama narážím spíš na ty lidi, co stojej na chodníku, klofou do mobilu a nechají psa pobíhat podle jeho libosti a nějak je nedojímá, že tu taky žijou další lidi, co se psů bojí.

Jako je tu i spousta dobře vychovaných psů, ale těch si většinou nevšimnu, protože mému dítěti nebudou strkat čumák do krabičky s piškotama.