Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Samart
148 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 10:51

kocourek v Praze

Omlouvám se za nevyžádaný příspěvek, ale je vás tu hodně z Prahy, tak se třeba někdo najde. 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 16:58

Samart Chudak

Snad se nekdo najde!

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 17:04

Jak to tady ctu, tak musim rict, ze jsem dost vdecna, ze ziju v takovem docela policejnim state - tady se totiz psi na volno vencit vubec nesmi a jsou za to vysoke pokuty. Na volno muzou byt jen na psim hristi, anebo kdyz je nekde treba v lesoparku vyhrazena cast, ale to nevidam moc casto. Takze jsem pri venceni usetrena podobnych nervu. A ono i bez venceni - ja se velkych psu bojim, kdyz je neznam. Takze predstava, ze se ke mne zene treba takovej pitbul z panickem v nedohlednu se mi vubec nezamlouva!  

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 20:33

Zina pohybuju se spíš po městech, ale v těch diskusích to vypadá, že člověk nemůže vyjít z domu, aniž by po něm neskákal pes na volno... tak snad to bude jenom lepší.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 20:39

Karja no jak to popisuješ, to bude spíš ten jinde špatně venčitelný pes, kterýho musí nejdřív naučit fungovat mimo větší ruch. Úplně tě chápu, šla jsem kolem pozemku, kde byli dva středoasiati a dost vyváděli. Trochu jsem se opotila při představě, že ten plot dostatečně nedrží...

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 20:40

MP Marge no to je tu v podstatě taky, akorát ty pokuty nikdo nedává...

Doufám, že je Chico v pořádku.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 22:59

bublifuk No víš co, když se bojíš psů, nebo k nim nemáš vztah, tak ti jeden volně pobíhající ovčák, byť mírumilovnej, vyrobí zážitek, kterej ti vydrží v hlavě hodně dlouho. Mně to jakoby za mně osobně nevadí, když jdu bez psa, někdy pomáhám i volně pobíhající psí pometlo odlovit, když je to třeba, ale vadí mi to jakoby obecně, když se to děje, a že to hodně pejskařů považuje za normál, že jejich pes, byť třeba malej, otravuje cizí lidi.

Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 23:10

bublifuk Tak já nevím, kolik času trávíš venku. Když jsem chodila do práce, tak jsem jich taky tolik nepotkávala, ale s dětma se ta šance zvyšuje už jenom proto, že trávím víc času venku. No a navíc, vzhledem k tomu, že ve městě je omezené množství zelených ploch, na kterých se nejlépe venčí jak pes, tak dítě, tak holt mám víc kolizních bodů :o)

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 23:16
Reakce na bublifuk:

Na to kolik trávím času venku, tak s velkýma psama na volno mám minimální zkušenosti a moc nechápu kde to potkáváte v takovým množství, zvlášť pokud by šli za člověkem bez psa. Naopak teda chválím, že buď je pes na vodítku, nebo si ho lidi připnou když nás vidí.

​Potkávám je v Praze - ne teda v centru, tam se lidi asi bojej že se jim pes ztratí nebo vběhne pod auto - na sídlišti. To asi mnozí berou jako že jsou na venkově a že dopřejou miláčkovi tu volnost... nebo jsou prostě jen líný a psovi nestačej. To je jedno, prostě velký psi jsou tady zásadně na volno, protože je nikdo už z podstaty věci "nemůže ohrozit", majitel na to spolíhá a ještě mu to kolikrát zjevně dělá dobře, že děsí kolemjdoucí Takovejch zakomplexovanejch hovad tady je - typicky nevybouřenej puberťák posetej akné nebo zapšklej, zneuznanej dědek... 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 23:22

MP Marge 

Tady by teoreticky taky neměli lítat na volno, ale to by policajti nesměli trávit šichtu v teple na služebně nebo nanejvejš sázením pokut za špatný parkování. Přitom by na pokutách vydělali spoustu peněz, kontrolovat ty pobíhající čokly... protože páníček nemá šanci předvést, že psa bez vodítka ovládá - ječí na něj vždycky sice zoufale, leč marně

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 23:34
Reakce na Zina:

a že to hodně pejskařů považuje za normál, že jejich pes, byť třeba malej, otravuje cizí lidi.

​Naše Poppy je otravná strašně... psů si prakticky nevšímá, ale lidem nedá pokoj. Ovšem to ji naučili sami! Celý okolí ji nezřízeně miluje, prodavači z našich obchůdků vybíhají a lákají ji dovnitř i za pult všude pro ni mají připravený pamlsky... chodí se společensky vyžít i do kadeřnictví (tam už nosíme piškoty vlastní, aby nepřišli na buben ) a je vítaná i v místní nálevně Přitom když k nám přišla, byl to takovej celkem nerudnej pejsek... ale lidi ji děsně rozmazlili! Některý jsou schopný se i vrátit pár kroků, aby se s ní mohli pozdravit... výsledek je ten, že bude nadšeně vítat i vraha, trdlo jedno.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 23:43

barbucha To je hezky nahodou 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 23:45

Jinak Chico zdravi a dekuje za prani k brzkemu uzdraveni! Uz mi pripada takovej veselejsi: 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 23:58

MP Marge 

Chico je roztomilej - ty ušiska!

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 00:20

barbucha Vid!? Mne se ty jeho usi strasne libej

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 07:00

Esme se pokouší odjet se mnou na konferenci a je prostě nejkrásnější!

Offline Marbuša
1398 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 07:31

MP Marge Dočítám zpětně, tak uff, hlavně že je dobrej! Jsou to s nima nervy někdy, se zlatíčkama. Teď mi došlo, že Minnie jednou sežrala prášek  na tlak a mě vůbec nenapadlo ověřit si na veterině, že se nic nestane, hrozná panička jsem

Online andulka01
12759 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 07:34

Online Potrefenáhusa
38530 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 07:58

andulka01 jednu takovou vyhublou na kost, co nedostane nažrat, jak je den dlouhej, bysme tu měli!

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 08:03

bublifuk asiati jsou teritorialni, oni takhle funguji a z pozemku nepujdou. Nasi psi tohle hystericke stekani taky obcas delaji, rozsteka je nase mala fena a kluci se pridaji. Treba dvakrat denne si takhle steknou, kdyz se pekne najedli a vyspali. A fundlak zase vyje, ze i me nekdy tuhle krev v zilach

ale venku s velkymi psy problem nemam, nejhorsi jsou ti bullove. Ted se pmlouvam jejich milovnikum, ale oni obecne nemusi jine psy a jsou hned pripraveni se poprat. Treba ty opravdu velke potkavam malo. Jinak nas spis otravuji lidi nez opacne . Porad nas nekdo zastavuje a chce hladit. jinak doma kolem baraku mimo turistickou spicku taky vencim navolno. Mame kus za domem zatopeny lom, kde se pes rad koupe a ja sbiram houby. On se tak mota mezi nami a pk jdeme domu.