Jos haha, asiati z pozemku nepůjdou... kamarád měl kavkazana na mlejně, a jeho teritorium bylo celý velký údolí - prostě všechno to bylo JEHO!
zvyšovali plot, zakopali elektrickej drát podél plotu pozemku, a stejně skákal a chodil si to zkontrolovat... přestal až na stáří, když ho začaly bolet klouby... ale je fakt, že oni obecně hlídaj vleže, nechaj tě lstivě vstoupit na pozemek a pak až vystartujou - to pak nezvaný návštěvníci předváděj lehkoatletický rekordy! ![]()
Chlpáči a iné
RoSa tihle psi fakt útočí dost zákeřně, viděla jsem s nima i nějaký obrany, je to úplně jiný než s ovcakem, pockaj si fakt nablizko a pak te zkusej dat pod sebe
v Gruzii a verim, ze i jinde, se tady s tema velkejma psama delaj psi zápasy, to musí bejt něco strašlive strasnyho
stredoasiatovi by vlezl na pozemek asi jen sebevrah, mít kavkazaka, co utíká, to si radši nepredstavuju
Potrefenáhusa můj veterinář mi vyprávěl, jak kdysi byli s kolegou na nějakym statku očkovat užnevimco, kolega odběhnul pro něco do dodávky a vrhli se na něj dva kavkazani... zakopnul a skoulel se pod auto - to mu zachránilo život, i tak měl hrozně moc stehů na celym těle... fakt s nima neni prdel!
RoSa Jos No jako možná nepůjdou, ale otázka je, co považujou za svůj pozemek :D. Někde jsem četla, že se s nima nemá dělat procházka ve stylu pravidelného okruhu kolem vesnice, protože pak považujou za svoje teritoriium tu obkrouženou oblast, ale možná je to jenom UL.
Lidi na ifauně, co je měli, to teda taky psali, že by klidně mohli nechat otevřený vrata a SA by z nich nevyšel, ale běda tomu, kdo by vyšel dovnitř. Plus že o procházky v dospělosti moc nestojí, protože chtějí dělat svoji práci, což je hlídání pozemku, který nemůžou dělat, když na něm nejsou.
Jako některý z nich jsou fakt krásní psi, ale taky jim kolem plotu zbytečně nechodím, když nemusím.
barbucha No dobře, to chápu, ale jestl isi dobře pamatuju, tak ty máš Poppy na vodítku, takže to můžeš regulovat, a ne že ti lítá někde 200 metrů od tebe a skáče cizím lidem po nohách, zatímco ty si pročítáš nový příspevky na parfu.
MP Marge Přečetla jsem si o tom Chicově sebedopingu a držím palce, ať je mu brzy co nejlíp. U Cida bysme nepoznali, že nějakou tabletu sežral, ale u těch malejch pejsků je to fakt nebezpečný.
Zina jo, na tom něco bude, s těma procházkama... oni to pak považujou za svoje...
teď má ten kamarád novýho, hned jsem se s nim radši začala kamarádit, ve 4 měsících byl velkej jak Roník! no, máme v tom údolí chatu, tak je lepší bejt zadobře ![]()
Potrefenáhusa no bodejď, úplnýho chudáka, nažrat mu nedaj, pupík úplně vpadlej...
ječí jak hysterka, protože Venouš dostává kapsičku jako první a tohle zrzavý až asi za minutu!

Potrefenáhusa v ty Gruzii a Armenii jich bylo fakt hodne a vsichni byli naprosto v pohode. Pokud jsi mu nesahala na ovce treba. Jako ja bych si ho neporidila, protoze to je pes pro velmi velmi zkuseneho chovatele. Nechapu, co je na nich ted tak popularniho. Jeden chatar kousek mi pred lety vypravel, ze si poridili k rodinnemu domlu kangala a uz v pul roce byl prekvapeny, ze se ho boji cela rodina. Ty lidi nemaji rozum.
RoSa to delaji i jini. Nas minuly fundlak treba znal jednoho chlapika, co nam rekonstruoval. Nebyl nikdy problem. Ale on jednou prijel kdyz jsme nebyli doma, vlezl na zahradu, pro nejake naradi. Pes nic, pustil ho, ale pak kdyz se priblizil tak zuby a vrceni. No pockal na nas na strese.
Jj Lancelot mel na pulrocnim vazeni 50kg. Od te doby nevime, ma neco mezi 65-75 odhadem. Zas se doma nebojim, ani nezamykame. On natesti malokdo vi, ze tihle psi v podstate nic nedelaji. I kdyz zlodeje by asi resil a vyrazne durazneji nez toho znameho. Aspon doufam, ze by se nenechal jen podrbat
. Nastesti k nemu mame kopova, a to je naopak uplny magor. Mrnava, ale zakerna mrcha, a to je na to plemeno fakt mirna, ma rada lidi a cast psu (ne feny). V popisu plemene je, ze nemaji radi lidi, deti ani ostatni zvirata. A pritom vypada tak v pohode na prvni pohled.
Jos to je dobry popis, doufam, ze panicci se mezi lidi nepocitaj ![]()
Jos Máme podobnou historku, kdy chlapi u mámy na vesnici vlezli bez předchozí konzultace na zahradu a dělali tam něco na sloupu v drátech, pak přiběhl ridgeback, tak pak čekali na tom sloupu. Přitom kdyby šli předem a máma je uvedla, tak by si jich pes nevšímal, ale takhle to vzal trochu jinak.
I naši vítači se dívají na neuvedený cizí osoby jinak. Terk teda ne, tam by hrozilo maximálně umordování míčkem, ale vlkodavka si proti nim stoupla, štěkala a nepustila dál, a Cid mi naposledy málem proletěl oknem, když zbystřil na předzahradě chlápka na odečet, co si tam sám bez dovolení vlezl. Přitom když otevřu a pozdravím, tak horzí maximálně oslintání.
Zina Trnka tohle vůbec neumí, ani hlídat za plotem, ona to v sobě fakt nemá, miluje všechny
leonek u dědy má přes 80 kilo, ale taky se jeví, ze by mouše neublížil, jejich sousedi maj stredoasiata, naštěstí s nim nechodej ven, venku aby se potkali fakt nikdo nechce
Čenda blahy paměti při pobytu na chatě taky moc nechtel chodit ven, protože mu tam stala práce za plotem
SunEclipsenas ma fakt rada a dokonce i cizi, ale za plotem se za ni az stydim. To je opravdu hysterie! Kazdopadne nedoporucuju porizovat, je to vztekly jezevcik na dlouhych nohach. Zina presne, kdyz je uvitas ty nebo nekdo z rodiny, jsou hodni. Nasi takhle rekonstruuji spodni patro a klidne tam jsou vsichni psi venku a remeslnici si chodi ven a dovnitr volne. Ale musel je psum nekdo ukazat. Jeden retrivr je nouma, ale ten druhy taky neni az takove nevinatko.
Jos na tom pomyslným no go žebříčku mám na prvním místě jagteriera, kopova teda zařazuju hned za nej ![]()
no já řikám svýmu veterinářovi, jakýho mám joudu, štěknout jsem ho za těch 13 let slyšela snad jen dvakrát, ke každýmu letí aby ho pohladil... a prej mi tu situaci teda nepřeje, ale že bych se divila, co v něm je, kdyby šlo do tuhýho, nějaký přepadení např. ... já ti nevim, si Ronýse nějak nedovedu představit ![]()
RoSa myslím, že bys byla hodně překvapená!
barbucha No dobře, to chápu, ale jestl isi dobře pamatuju, tak ty máš Poppy na vodítku, takže to můžeš regulovat, a ne že ti lítá někde 200 metrů od tebe a skáče cizím lidem po nohách, zatímco ty si pročítáš nový příspevky na parfu.
Z vodítka ji nepouštíme nikdy a nic si nepročítám, koukám jen na Poppy - kam leze, co zas volizuje... ![]()
Fakt mě nenapadá, proč vůbec si někdo něco takovýho pořizuje:
"nemaji radi lidi, deti ani ostatni zvirata"
Jste ho zdědili?
Já to o těch ridgebackách četla taky... ale figuranta ti na vyzkoušení dělat teda nebudu! ![]()
barbucha to byl popis plemene. Zrochu jsem to samozrejme zjednodusila. Vybral si ji muz, je to ted asi nejpopularnejsi lovecky pes. Je to pracovni plemeno, honic. Muz ji ma jako myslivec na nahanky na divoka prasata, kde ten pes funguje jako hlasic a vystekavac. Ona je jinak mazel, je vazne hodna, ma skvelou srst a je to nesmirne nenarocne plemeno na urdzbu. Zadne zdravotni neduhy. Ale je proste hlucna, temperamentni, tvrdohlava, nema rada stejne velke a mensi feny, ma sklony k utikani. Proste je to jezevcik, mozna jen min protivny
A ta nase byla nejmensi a nejmirnejsi z vrhu.
No, vždyť popis plemene je v pořádku, mělo by to odpovídat... jako jestli má i jiný využití tak to chápu, jen mě napadlo, že s touhle charakteristikou musí hledat páníčka dost dlouho ![]()
Hele buldoček, to je jiný kafe. Líná, avšak společenská veš ![]()
Má veselou, stabilní, nekomplikovanou povahu, k hraní ho není třeba dlouho pobízet a velmi rád se mazlí. Je velmi družný a společenský. Je vhodný i do rodiny s dětmi, se kterými si rozumí. I k důchodcům a méně aktivním lidem se hodí, pokud jsou však ochotní se o něj po zdravotní stránce postarat. Prakticky neštěká a je velmi klidný
RoSa já myslím, že by zasáhl. Máme fenku rotvajlera, nejhodnější moula na světě. Lidi za plotem ignoruje, poslouchá vzorně, podrbat by se nechala úplně od každého, jiný psy miluje, koček se bojí. ![]()
A jednou přijel kamarád muže, nakládali nějaké věci do auta a přitom začali blbnout, fakt jak dva malí kluci, pošťuchovat, nacvičovat nějaký hmaty a chvaty
a psici zapomněli říct, že je to sranda. No skočila po kamarádovi. Nic moc se nestalo, muž jí zastavil, bylo to v zimě, odnesla to akorát bunda. Těžko to tomu psu vyčítat, vyhodnotila to prostě jako útok na páníčka. Bylo to nepříjemny, nicméně mě to přesvědčilo o tom, že se by svoje lidi bránila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje