Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 13:05

RoSa 

Já tady chodím mezi panelákama každej den, a vidím jak to "venčení" probíhá. Nejsou venku ani tak dlouho jako naše Poppy, obejdou blok a mažou domů. To je teda vyžití pro takovýho malamuta nebo huskyho (ano, máme je tu)

Mimochodem ani takovej Ronýs by se tak radostně neproskočil u mě v ložnici, jak je zvyklej u tebe. Přizabil by se vo zeď při prvním skoku

Offline RoSa
10060 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 14:16

barbucha čokl nemá co lítat po bytě!

a co ty víš, třeba s tim huskym jezděj v zimě na saních... někde...

no necháme toho, neni to vo paneláku, ale vo lidech... jako ostatně dycky...

Offline Samantha
3285 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 15:03

DruI Já bych měla jeden dotaz a prosím, neber to osobně a nějak kontroverzně.

Budu reagovat na to, že "pes strká čumák dítěti do krabičky s piškotama". 

Zajímá mě, co vede rodiče k tomu, aby svému dítěti stále dávali něco k jídlu venku na procházce.

Je docela možné, že to tak neděláš běžně, ale zajímá mě názor druhé strany. Tak nějak mám pořád pocit, že jídlo venku na denní procházce je prostě něco, co by nemuselo probíhat.

Jasně, že celodenní výlety, to je něco jiného, ale takové to občerstvení na hodinu, to je stále víc bráno za standard? 

A připomínám, nechci se do nikoho navážet, jen bych ráda věděla ten důvod.

Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 15:24

Samantha No, jeden důvod je v tom, že mám dva nejedlíky a venku jedí ochotněji. druhý jsou provozní důvody. Když jsem potřebovala udržet dítě v kočárku, zatímco jsme někam šli, nebo jsem něco zařizovala, nebo potřebuju děti od něčeho odlákat. No a třetí, my teda většinou nechodíme ven jenom na hodinu.

Online Potrefenáhusa
38530 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 16:36

Samantha a muzu mít taky dotaz? Proč te zajima, ze ji cizi dite v kočáru? 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 18:40

continuity Karja mě fakt mrzí, že pár těch míň odpovědných majitelů to těm psům tak kazí.

A to i uznávám, že některou věc udělá pes nečekané a poprvé, ale tomu komu to proved to asi nepomůže, že to víckrát neudělá...

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 18:41

barbucha no.. on je hodnej.. to ještě neznamená, že je hodnej i ten ke komu ten pes jde - ať už je to člověk nebo jiný pes. Spíš by se ti majitelé měli o toho psa bát.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 18:45

DruI není to o velikosti psa, spíš o lidech a o plemenu. Mně je víc líto labradora, který je zavřený v kotci na zahradě, zatímco jeho rodina vegetí domě. 

Ale to by člověk musel u toho být 24/7 aby mohl soudit, jak na tom to zvíře je.

Offline Samantha
3285 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:53

Potrefenáhusa tak o kočáru v původním příspěvku Drul nebyla řeč...  mě to prostě zajímalo

to víš, to už je nějakých pár desítek let, co byl syn malý a tolik psů nebylo

Online Potrefenáhusa
38530 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 22:07

Samantha no mne by nenapadlo, ze i do takových věci někdo strka nos, ze je to pro nej zajímavý a registruje, co a kdy jedí venku cizi děti 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 21:05
Reakce na bublifuk:

barbucha no.. on je hodnej.. to ještě neznamená, že je hodnej i ten ke komu ten pes jde - ať už je to člověk nebo jiný pes. Spíš by se ti majitelé měli o toho psa bát.

​Mno... nemají důvod. Aspoň ne v těch případech, o kterých je tady řeč: to jest běží k tobě pes zvíci telete.

Já jako majitelka malýho psa, i jako prostej kolemjdoucí bez psa, celkem (slušně řečeno) kašlu na podobný výkřiky páníčka/paničky dogy, vlčáka, rotvajlera a podobnejch velkejch a nebezpečnejch plemen. Je mi zcela fuk, jestli je hodnej nebo si "chce hrát". Má bejt na vodítku a neotravovat. Jak bych ho mohla asi já nebo můj buldoček ohrozit nebo proč by se měl majitel o to svoje tele bát?! Jako jo, mít v ruce pořádnej klacek nebo ještě líp taser nebo teleskopickej obušek... ale ten s sebou obvykle nikdo běžně nenosí. 

Online Potrefenáhusa
38530 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 21:47

barbucha kamaradka má malinaka a ani majitele malejch smetaku nechápou, ze jim jde o život 

a když je poprosi, ať si daj neprivolatelnyho psa na vodítko, ještě jsou sprostý, ze nemá chodit mezi lidi s takovým psem 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 22:38

barbucha Hele, ale ani jako majitel velkýho psa nechceš, aby k tobě letěl nějakej pětikilovej neovladatelnej pes, u ostrýho se bojíš, aby ho ten tvůj neposvačil, a u hodnýho nechceš, aby tý hodnosti po nějakým blbým zážitku pozbyl.

Já si prostě myslím, že bez předchozí dohody by lidi, ať už mají sami psa, nebo ne, neměl otravovat žádnej pes, ani velkej, ani malej. Tím netvrdím, že se mi to nikdy nestalo, samozřejmě stalo, ale vždycky jsem se za to omluvila a brala to jako svoje selhání, i když šlo třeba o psa, kterej by fakt neublížil ani mouše. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 22:45

Potrefenáhusa Tohle fakt nechápu a děje se to fakt často. Já tu občas potkávám lidi s takovým menším psem, tak do 10 kilo. Mají ho na flexině a několikrát mi udělali to, že když jsem je míjela se Cidem nakrátko u nohy, tak oni tu flexinu popustili až k nám, i když ví, že se jejich Buddy na Cida i ostatní psy dost zle sápe. Když mi to udělali poněkolikátý, tak říkám tomu psovi "hele, Buddy, to je ale blbej nápad, hodně blbej", tak si ho stáhli a od tý doby ho k Cidovi nepouští, ale přestali mi odpovídat na pozdrav.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 22:57

barbucha no měli by se bát právě toho, že ho někdo nakopne, přetáhne něčím po palici, nebo použije ten taser a z hodnýho psa budou mít zlýho. Podle některých pejskařských diskusí usuzuju, že taser nebo pepřák začíná být standardní výbava. Pokud ke mně běží pes na volno, tak já jsem ten kdo si stoupne před psa a snaží se zabránit kontaktu.

Na to kolik trávím času venku, tak s velkýma psama na volno mám minimální zkušenosti a moc nechápu kde to potkáváte v takovým množství, zvlášť pokud by šli za člověkem bez psa. Naopak teda chválím, že buď je pes na vodítku, nebo si ho lidi připnou když nás vidí.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 23:22

bublifuk Tipuju, že v Praze  (a v jiných velkých městech). Na druhu stranu je třeba říct, že je tam zase hodně psů dobře socializovaných, vv menších městech a na vsi mi to přijde o dost horší.

Offline Karja
44201 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 09:56

bublifuk Zina Já ted chodím takovou trasu do lesa a občas tam potkám nějaký lidi s velkým psem (je to taková ta trasa, jakože mimo běžné pochůzky, ale člověka tam můžeš občas potkat)...no a ten pes je uplně vystartovanej, jakože ho musí držet uplně pevně a celou dobu nějak povelovat a držet než přejdu. Vůbec jako nechápu, jaký má umysly nebo tak. Vzhledem k tomu, že tam jezdí autem a až pak venčí, tak i přemejšlim, jestli je ten pes běžně venčitelnej, jestli fakt s ním nejezdí takhle někam, aby tam nebyli lidi, pokud ho všichni zaujmou natolik jako já. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 10:16

Karja Já občas psy popovezu autem do lesa, abysme nechodili pořád dva ty samý okruhy, ale jestli to vypadá, jak popisuješ, tak ho asi fakt venčí mimo z preventivních důvodů. Buďto, aby se vyhnuli osttaním psům, nebo možná i lidem. Jako to je mnohem vzácnější případ, ale nějaká nezvládnutá fila například by mohla chtít startovat i na lidi. 

Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 10:19

Karja No tos mi připomněla mého bratrance, který venčí svého psa tak, že on jezdí autem po polňačkách a pes běhá za autem

Offline Karja
44201 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 10:28

Zina Tak ono taky v tom lese má mín podnetů a proto ho tak můžu zaujmout já až moc, netuším, zda by startoval nebo spíše vítal, ale není to vůbec příjemné.