Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Marbuša
1398 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 14:45

barbucha K popisům plemene a skutečnosti: Náš španělský VODNÍ pes jde do vody leda tak za granulku nebo za mnou, když ji lákám. Nemá se zajímat o cizí lidi - zajímá. Nemá mít tendence hrabat - hrabe. Má být pro začátečníky - to bych teda neřekla Co sedí - je chytrá a miluje nás. 

Offline Marbuša
1398 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 14:50

Jos  Píšeš: v ty Gruzii a Armenii jich bylo fakt hodne a vsichni byli naprosto v pohode. Pokud jsi mu nesahala na ovce treba. No ale to dopředu nevíš, že ten pes bude v pohodě! Já bych na to nespolíhala To ani nemám takovej strach z divočáka, že potkáme. 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 14:53

Marbuša 

No jo, občas se ty geny tak nějak zvrhnou i v nejlepších rodinách

Online Potrefenáhusa
38529 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 15:13
Reakce na Marbuša:

Jos  Píšeš: v ty Gruzii a Armenii jich bylo fakt hodne a vsichni byli naprosto v pohode. Pokud jsi mu nesahala na ovce treba. No ale to dopředu nevíš, že ten pes bude v pohodě! Já bych na to nespolíhala To ani nemám takovej strach z divočáka, že potkáme. 

​tam to nevíš, no, jdeš po holých kopcich a na psa u stáda narazit můžeš a vlezt mu nechtene do aury, nám se to jednou stalo na výletě s mistnima a příjemný to nebylo, naštěstí byl ovčák nedaleko a rozbehnutej pes poslechl na první zapiskani, ale myslím v kalhotach jsme měli všichni 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 15:32

Marbuša jasne, ale kdyz uz tam jsi, nic jineho ti nezbyva. Nez chodit po pesinkach a chovat se trochu ostrazite. Treba na Zakarpatske Ukrajine po nas vystartovala spousta psu, ze proste fakt pronasledovali a prijemne to nebylo ani trochu. Tady ne. Kazdopadne na ty svahy patri ty ovce a psi a ne turisti a s tim je potreba se trochu smirit. Navolno tam vsude byly i kravy, kone nebo spousta prasat. Za me raj a doufam, ze to tak jeste dlouho bude. Ted myslim opravdu ty odlehle kavkazke vesnicky, kam se treba kvuli snehu mesice nikdo nedostane. 
Ale tak je to porad zvire a to obrovske. Tady kousek mel chlap taky asiata a uz z dalky kricel, ze je to magor a pere se. Parkrat jsme ho na dalku potkali a mizeli lesem, on by ho urcite neudrzel a ja sveho pak taky ne, pro jeho i svoje dobro...a to fakt mam psa, co by takovy konflikt asi zvladl s nejakym pokousanim. Neco mensiho by nemelo sanci. Jinak jsem znala starou pani s leony, jinou s obrim mastifem a znama ma tri fundlaky. Ale ti asiati, kavkazaci, kangalove nebo moskevaci patri tak nekam na farmu k cloveku, co vi co dela. Ale jak pisu vyse, potkavam spis nenaladene buly. Kor v Praze je to nejak popularni. 

Offline RoSa
10059 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 15:35

Raduza no asi jo... radši nezkoušet teda!

Offline Marbuša
1398 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 15:57

Jos Já nechtěla, aby to vyznělo, že tam ti psi nemají co dělat. Jen že z nich mám obavu a taky na dálku netuším, jestli bude majitel psa poblíž, aby ho odvolal. Taky chodíme i mimo hlavní trasy nebo dost často zabloudíme, ale jsem asi trochu poseroutka, no.

Offline Samantha
3285 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 20:12

Já bych zavedla něco jako řidičák pro budoucí majitele psů.

Každý by musel složit zkoušku, kde by prokázal, jak je seznámen s vlastnostmi konkrétního plemene. 

A natočila bych pár šotů, kde by byla tato vidět plemena přímo "v akci", samozřejmě v těch "horších" situacích (létající páníček za haskounem, ječící čivava, totálně zamatlanej lagoťák v louži, zakousnutej pitbul na krku jinýho pitbula, vořech zavěšenej na vaší kapse s pamlskama, páníček zoufale volající za shibou...) 

A byla by povinná čekací lhůta.

Legrace, jasně... ale třeba do adpoce psa dostanete jen po velice podrobné perlustraci. Kilometrový dotazníky a to vše jen v zájmu psa. Tak proč ten zájem není i při běžném prodeji? 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 04:38
Reakce na Marbuša:

MP Marge Dočítám zpětně, tak uff, hlavně že je dobrej! Jsou to s nima nervy někdy, se zlatíčkama. Teď mi došlo, že Minnie jednou sežrala prášek  na tlak a mě vůbec nenapadlo ověřit si na veterině, že se nic nestane, hrozná panička jsem

​Prosim te, ja jsem co se tyka te zvere tak neuroticka, ze na veterinu volam furt

Ale s praskem jsme to uz jednou taky zazili - Chico jeste v DeKalbu sezral tabletu ex-sambova antipsychotika; myslim, ze to byla Zyprexa. Bylo to vecer, veterinar uz mel zavreno, tak jsem zkontaktovala veterinare pres Just Answer, ten mi poradil, jak vyvolat zvraceni, a bylo. Ani jsme nikam nemuseli. Chico se ochotne vyblil a veterinar prisahal, ze to staci, a ze mu nic nebude. Mel pravdu. Akorat Chico upadl do hypnotickeho spanku a spal dvanact hodin v kuse jako zabitej, takze ja jsem porad kontrolovala, jestli dycha, a nevyspala jsem se vubec

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 04:42
Reakce na Zina:

MP Marge Přečetla jsem si o tom Chicově sebedopingu a držím palce, ať je mu brzy co nejlíp. U Cida bysme nepoznali, že nějakou tabletu sežral, ale u těch malejch pejsků je to fakt nebezpečný.

​Dekuju, no to prave rekl veterinar taky, kdyz jsem se divila, jestli je to opravdu takovej problem, jedna tableta. Pry problem neni ani tak tableta, jako velikost psa! 

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 06:30

Jos To s tím kopovem mě teda překvapuje, manželovi se moc líbí, viděli jsme kdysi chovnou stanici někde na Šumavě a to bylo snad poprvé, kdy se mě ptal, jestli bychom neměli mít psa :-). 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 08:36

Samantha My jsme třeba průklepem procházeli, a to ne proto, ne že by flati byli kousací plemeno, ale jsou hodně aktivní a mají silný lovecký pud a někteří lidé si to soužití neumí úplně správně představit. Když jsme pořizovali druhého, tak už míň, bo jsme se osvědčili, ale stejně chovatelka kontaktovala chovatelskou stanici, odkud jsme měli prvního a ptala se na nás. Takže někteří zodpovědní chovatelé to dělají, ale je pochopitelně dost i těch druhých.

Offline Marbuša
1398 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 08:50

ZinaAle není to (bohužel) výjimka, takhle pečlivý chovatel?

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 09:32

Marbuša nas teda proverovali taky, dokonce meli i takovy test, ze otevreli dvere a nechali na nas vyritit k privitani maminku stenat, aby videli, jak reaguleme, pak jsme museli odpovidat, jake mame se psem plany atd.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 09:41

Myslím, že problém je taky v tom, že hodně lidí si pořizuje psa z množíren a tam se o zodpovědnosti nedá vůbec mluvit.

Offline Marbuša
1398 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 10:48

Bledule Teda snad množky nemají i taková plemena, o kterých je tady řeč, že je lidi nezvládají a jsou nebezpeční? Jako bully, asiaty a pod...? Ta představa mě dost děsí!

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 11:10

Já si myslím, že taková výjimka to není, ale když někdo jede štěňata pro prachy, tak tomu je to samozřejmě jedno.

Bledule A hodně lidí se prostě zamiluje do vzhledu, pak si přečtou 2 oslavný odstavce někde na webu a jdou do toho. Takových, co před nákupem zadají "husky, problém", je pořád hrozně málo.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 12:06

Marbuša my jsme taky prošli lustrací a kdybychom někdy odchovali štěňata, udělám totéž. Považuju to za správné. Co se těch asiatů a podobných týče, doufám, že to tam tak funguje, těch chovek nebude moc. Jako jímá mě hrůza, když si představím, že takového psa dostane do ruky někdo, kdo o tom nemá páru nebo si ho pořídí z frajeřiny. 

Offline Marbuša
1398 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 12:42

Raduza No a my jsme dali fenku kastrovat, nemá úplně pohodovou povahu a rozhodli jsme se, že její geny šířit dál nebudeme. Ačkoli mě trenérka trochu přemlouvala, ať jdeme na výstavu, že je opravdu hezká, reagovala jsem na to, že ji radši vezmu do lesa než na nějakou soutěž. Ale ty soutěže krásy už se jedou v jiném vlákně, že jo?

Offline Raduza
příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 13:40

Marbuša jj

Mě na výstavy taky neuzije.  Žádnou šampionku doma nemáme,  ale pro mě je nejkrásnější.