RaduzaHlavně že je milujem ![]()
Chlpáči a iné
Marbuša Tak výstava není jen soutěž krásy, posuzuje se tam víc aspektů než jen vzhled. Mě to teda taky nebaví, je to zdlouhavý a i to dost leze do peněz, ale o to víc cením chovatele, kteří jsou ochotní do toho obojí investovat.
Nás pan chovatel taky rešil, jestli nám ji dát. Nejsme úplní myslivci a není tu ta spravná honitba. Ale máme ji a je samozrejmě nejlepší

Samantha proklepnout si někoho je v pořádku, ale zas by se to nemělo přehánět. Potkala jsem lidi, co útulkáče vzdali, právě kvůli tomu neustálýmu prověřování. Bylo to u Šusty na výcviku, takže někdo, kdo se o výcvik a život psa zajímá..
Zina jeslti nevadí, odkud máš flaty? Já jsem teda nějakým speciálním průklepem neprošla, ale hned v úvodním emailu jsem na sebe všechno napráskala, protože mi bylo jasné, že nejsem asi nejlepší kandidát a počítala jsem i s odmítnutím.
A to jsem si říkala, že jak má být flat aktivní plemeno, tak mám lenocha... no pak jsem potkala jiný flaty a mám střevo střelený ![]()
Teď jsem se byla podívat na výcvik na WT, nebo dummy trail a je to úplně boží co umí (
4x ![]()
.
bublifuk No právě, mám kolegu, který po úmrtí pejska (z útulku, byl u nich 8 let) si chtěl vzít dalšího a málem to vzdal. Tolik dotazů neměl prý ani daňový úřad :)
Ale děti ho umluvily a tak napotřetí vyplnil dotazník správně (=tak, jak chtěli) a už mají dva roky novou psí slečnu.
Ale chápu to a ráda bych, aby to bylo tak všude... ale to už je jiná písnička (množky a nechtěné vrhy)
Marbuša Myslím, že právě bullíci jsou hodně populární a má je hromada lidí. A co je populární, to se množí, bo prachy. Ale nemám o tom žádný přehled, je to jen můj osobní názor.
brrr To je krasavice!
Marbuša Tak výstava není jen soutěž krásy, posuzuje se tam víc aspektů než jen vzhled. Mě to teda taky nebaví, je to zdlouhavý a i to dost leze do peněz, ale o to víc cením chovatele, kteří jsou ochotní do toho obojí investovat.
Jo, to máš pravdu. Já to brala podle sebe, že když neplánujeme chov, tak bychom tu případnou medaili měli fakt jen za vzhled. Obdivuju, když se jdeme podívat na výstavu, tu trpělivost psů a chovatelů.
bublifuk Terk byl z Frýdku-Mísatku a pro Cida jsme si jeli do Kostelan, to je kus od Zlína.
Marbuša Já myslím, že hodně chovatelů to bere i jako společenskou událost, někteří se i domlouvají na společný ubytování, když je ta výstava dvoudenní, a těší se, že se uvidí s ostatníma, omrknou ostatní psy a tak. Prostě si na tom najdou, co je baví a těší je to, stejně tak jako hodně lidí skládá se psem další a další zkoušky, protože se v tom našli, u faltů se tyhle dvě skupiny i dost prolínají.
Zina Já mám zkušenost, že jeden chovatel (u sebe doma) = skvělý člověk, osobní zájem o tebe ,tvou rodinu a prostředí, nadšení a práce s pejsky úplně 100%
A více chovatelů najednou (na výstavě) = mafie ![]()
Tak teď na mne zrovna vykouknul zabavenej stredoasiat na insta útulku, ze kteryho byl Rufíček....fakt lituju, ze se tady za to u nás nedavaj flastry natvrdo
Samantha nojo, ale kdyz lidi vyplni dotaznik stylem "tak jak jste chteli", neztraci to trochu smysl?
Kokoska To se neptej mě, ale těch, kdy ty dotazníky vymýšlejí.
Samantha no.. vzpomněla jsem si, že v Brně někdo choval středoasiaty na dvorku za vysokou zdí. Na nástěnce byl dotaz ve smyslu, jeslti by aspoň pro štěnata nemohl zařídit boudu a odpověď byla, že boudy mají zpoždění, ale tenhle pes to nepotřebuje, protože je zvyklý na -XY stupňů, plus nějaký odkaz na článek. Tuším, že to byl kavkazan, ale už jsem to úspěšně vytěsnila.
Tolik asi k odpovědným chovatelům.
Potrefenáhusa tohle je hrozný! Snad tam fakt nebyl celých 8 let. Navíc tenhlel už asi nebude úplně umístitelný.
bublifuk to je cele hrozne ty podminky ale to s tou zimou pravda byt muze. Nas pes ma celorocne vstup do technicke mistnosti, ma dva pristresky (jeden u domu, druhy u sauny). Vsechny pelechy zatim skoncily roztrhane. Zbytky posledniho zrovna moknou po cele zahrade. No a jak zacne prset nebo snezit, chrni na terase kde nejvic fouka
. Nekdy i primrzne k podkladu. Ten predchozi i doma (uplne v dome) spal, tenhle nedava kratkodobe ani zastavku v restauraci, jak se prehriva. Doma to je na rychle oslintani vseho a vsech a zase ven.
To teda neplati pro stenata co pisu! A tenhle je extra chlupaty, pani co tohle plemeno cese nam rikala, ze mame extra chlupatou prerostlou obludu
. Dneska jsme se byli projit po Jizerce, mrzlo a snezilo. My zmrzli a ten posuk funel blahem.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje