Moje kolegyně, se kterou sdílím kancelář, si mluví u práce pro sebe. Jako třeba Tenhle papír založím, napíšu e-mail Novákovi atd. A pak se mě na něco zeptá a diví se, že ji nevnímám. Začnu poslouchat tak od třetí věty, kdy mi dojde, že to je na mě ![]()
Chlpáči a iné
Já nevim, co těm našim zvířatům hráblo v poslední době
Kočky: Venouš přestala spát na místě co spí poslední rok, jen si tak jako blbě sedla a čuměla tam. Aha, poblila si spací deku. OK, deka vypraná a nainstalovaná jak má být. Znova, poblitá - ok, jasný vzkaz, že mám pořídit jiný granule (těchto mám ještě 5 kg). Dobře, deka znovu vypraná a znovu na místě. Kočka v ní nespí, protože deka je příliš vypraná a smrdí čistotou. Tak začala spát v pilinách v (nepoužitém) pohotovostním záchůdku a v pilinách po řezání dřeva venku, v obojím se pořádně vyválí a pak to oklepe doma. Oba se vyvalujou na slunci v borovicovém prachu a jehličí, když toho maj v kožichu dostatek, jdou to oklepat do bytu. A když se chce Venouš fakt vytáhnout, tak se vyválí v popelu v ohništi a pak chce pochovat. Dnes ráno tomu nasadila korunu, s čerstvým nánosem popela proběhla puštěnou sprchou, odtamtud přes pračku do umyvadla. Asi tušíte jak ta koupelna vypadala...
Pavouci: Nějaká hromadná sebevražda nebo co, včera jsem v bytě vymetla asi dvacet mrtvolek, dnes dalších deset.
Mravenci: Začali si stavět mraveniště v odtoku z okapné plochy dřezu. Ok, dostali jsme je pryč horkou vodou. Včera večer jsem přišla k mravenčí dálnici z obýváku do kuchyně, zkoušeli to znova. Dostali postřik. Dnes ráno jsem před odjezdem na dovolenou zalévala rajčata na oknech, půlka sazenic byla nějaká divná - protože v tom bylo mraveniště! Pod všema kytkama hromada mravenců a kradli hlínu, tu nosili do kuchyně do dřezu a já furt zoufala kde se tam bere ten binčus. Tak všechno dostalo postřik a já se budu do neděle modlit, abych nenašla na koberci metrové mraveniště s kuklínky.
Potrefenáhusa to všechny kočky, ale dneska se to teda sešlo... Ale stejně ja máme rádi a dycinky jim to odpustíme, že ![]()
andulka01 Na mravence přišlo jaro, na pavouky asi podzim
A na mě skleróza, protože mi při čtení došlo, že jsem zapomněla koupit sazeničky rajčat!
Marbuša na rajčata je brzo, ne, aspoň já s tom čekám až po zmrzlých, nemam to doma kde skladovat
Marbuša jestli kupuješ, tak máš ještě čas, ven budu dávat až po Zmrzlých. A evidentně kupovat taky - půlku mi ty mravci asi požrali
a ani ty ostatní nevypadají dobře, máme málo světla.
Potrefenáhusa Já minulé roky čekala po zmrzlejch a už to bylo nějaký probraný, tak jsem to letos chtěla koupit dřív a dát na zasklenou lodžii. Jako o život samozřejmě nejde, jen mi to Andulka připomněla ![]()
andulka01 u nás pavouci naopak vyvíjejí aktivitu, pořád někde ometám pavučiny. Mravenci se taky snaží procpat do domu, taky dostali chemii. Jen nevím, kudy sem lezou, najednou jsou třeba na nějakém drobku uprostřed kuchyně a kolem nic.
Kokoska brzy zjara je mám ve sprše, na to už jsem si zvykla :-) tohle mě taky trochu překvapilo, ale tuším, že prošli oknama
jo a funkčních pavouků je tam stále dost a dost :-) asi generační výměna
Poppy je takovej dobytek!! ![]()
No, lidi vlastně taky: mezi pískovištěm a "kurtem" na basket je trávníček, na kterým už tejden v tý trávě leží... no, hovno. Zřejmě lidský, protože Poppy je jak šílená a každý venčení tam táhne, přesně jen na to místo. Už několikrát to měla v hubě, a donutíme ji to vyplivnout jen pomocí strašlivýho ječení a cukání za vodítko... a pak ten čokl mizernej přijde a chce vám volizovat ruku nebo nohy, fujtajbl!
Nechápu, že dotyčná mamina po svým géniovi nemůže uklidit. Udělat to my s čoklem, tak se ty ženštiny pominou. (a ne, sbírat to ještě po lidech fakt nebudu)
Fronta na krmeni 
Jos i u nás dneska :-)

Tahle krasavice se poslední dobou baví tím, že nalézá v lese kosti sice neznámého původu, zato velkého zápachu a s gustem je žere.

Jos Minulý víkend jsme byli na svodu, byli tam dva kopovové. To je tak krásný pes (po barváři samozřejmě
).
brrr krasna ona je, ale vetsinou mas chut ji prerazit. Bud je pred krbem/na gauci nebo na uteku
. Ale povedeny exterier ma.
Potrefenáhusa leonek ![]()

Tohle zvire me brzo privede do hrobu, muz vzal holky na Apaluchu, myslela jsem si jak debordelizuju dum, no takze kam slapnu, tam pes, prubezne mi odnasi hadry, kostata, vybrakovava vytrizene veci, proste uf uf. Budu ji muset naucit odpocivat, ale je to australak, bozemuj![]()
zajímavej rozhovor s Desenským
RoSa já nevim, ty jeho příběhy s pastevcema jsou silný, protože kdo má s pastevcem problém, tak má fakt velkej problém, ale ty jeho rady, smýkání vodítkem a další jsou mezi lidma hrozně rozšířený a je to podle mě mor...
tuhle mi kamarádka radila, abych svou fenku, která prostě jen nestojí o kontakt s jinýma psama (a řve, když se cizí moc přiblíží), kousla do ucha, protože to ODBORNÍCI na psy dělají ![]()
ale jdu to zkouknout celé...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje