Nejsem jsem uplne jista, jestli to neni spis do stezovaciho vlakna, ale na Frigu utoci vrany
. Kousek od baraku hnizdi vrany a ted se jejich mladi uci letat. Pokazde, kdyz vencime Frigu, tak ty dospele vrany naletavaji na Frigu a hrozne u toho krakaji. Proletavaji fakt tesne, jednou mi vrana lehce strejchla kridlem o pazi! Uz to bylo i loni, ale to to jakztakz slo. Letos jsou vrany drzejsi a navic jsem to predminulou sobotu "vylepsila"
, mela jsem kocovinu (po naprosto skvelem koncerte
), takze jsem z vran chytla trochu stihu a Friga se pak nekolik dni tech vran vylozene bala a snazila se danemu mistu vyhnout tim, ze tahla opacnym smerem. Ted uz je to lepsi, ale Friga se pokazde nervozne ohlizi a snazi se rychle projit s ocasem mezi nohama. Dneska rano pry na krakajici vranu na strome (na jinem miste) vrcela. Nemate nejake tipy, jak si s vranami poradit a pokud mozno odbourat ten strach, co ted Friga ma? To, ze bych ja mela byt v pohode, je mi jasne, snazim se, ale nejde mi to uplne, to naletavani je mi dost neprijemny.
Chlpáči a iné
Prcíček je nádhernej.
Já bych se bála taky. To je jak z hororu.
ňuňátka
Nám takhle vlaštovky dělaly nálety na kočky. Kočky se semtam pochlapí a vyskočí třeba metr do vzduchu, ale jinak probíhají přikrčený se staženým ocasem. Pro kočky je právě ten přístup shora slabý místo, předpokládám, že psi to mají stejně.
Už asi týždeň hľadám doma psí kong (Riki mal mať kľudový režim, tak som mu ho chela plniť, aby sa zabavil poležiačky), nakoniec som sa teda zmierila s tým, že zrejme ho pustil z balkóna, keď s ním vybehol von pozerať na dianie na ulici.
Dnes na večernej prechádzke, cca 200m od nášho paneláku sa dívam, že pes sa s niečím urputne hrá v tráve...áno, našiel ten svoj kong.
A práve mi došlo, že som už pár dní nevidela jeho medveďa ![]()
My sme raz mali na starosti kamarátkinho psa, trošku prerasteného maltézaka. Už mal svoje roky. Vzali sme ho von podľa pokynov na vodítku. Po pár krokoch pes padol nabok ako podťatý. Mysleli sme že skapal. Teraz čo? Muž ho vzal na ruky a niesol domov. Položil ho opatrne na jeho podložku a pozorovali sme ho. Pes ožil a bol veľmi čulý. Tak sme išli venčiť zas neskôr. Scenar sa presne zopakoval. Tri kroky a pes padol nabok. Fakt sme šaleli. Nechcela som robiť paniku a volať kamoške. Ožil po odnesení domov. No , nejako sme ten večer ustáli a kamarátka mi v noci volá a pýta sa na psa. Tak som vyšla s pravdou von. A ona že "Jáj, zabudla som ti povedať, on nechce chodit vonku snikým, iba so mnou. To robí aj mužovi". No nezabila som ju, dokonca aj kamarátka zostala moja. Len mi to ubralo tak 10 rokov života.
Mě takhle cvičila zlatá rybička v akváriu. Její oblíbenou kratochvíli bylo nehybně plavat u hladiny bříškem vzhůru nebo si naopak zády lehnout na kameny na dně. Několikrát jsem do ní musela šťouchat prstem, abych zjistila, jestli jeste žije. Na to, že je mrtvá, jsme vlastně přišli až když ji začaly kolegyně ochutnávat. Jednou se jí povedlo nasát šutr o něco málo větší než její tlama, nešel ven ani dovnitř a ryba začala docela měnit barvu. Tak ji přítel musel držet a já jsem pinzetou tahala kámen z huby. Nějakou dobu byla ryba celá rudá, ale nakonec to rozplavala a ještě tři roky mě děsila splýváním na hladině. Mrcha jedna, stejně jsem její pohřeb obrečela. Teď už do akvária kupujeme jenom hejna malých ryb o neurčitém počtu, abychom si nevytvořili přílišné citové pouto.
Pardon, ale při představě, jak taháte rybě kámen z tlamy ![]()
.
Tady jeden vždy najde boží fotky a story ![]()
A při dnešku jedna vzpomínka na zimu

Ty jsou krásní ![]()
já mám pocit, že kočky nepálí snad nikdy nic, na topení nejde udržet ruka a na něm úplně grilovaná mic s blaženým výrazem ... ![]()

ano, goliášek už chytá zlatavou kůrčičku ![]()
Je ne, ale panička už se o micáčka párkrát spálila
. Kvůli nim topím na 24 °C, jinak nudlička u nosu a svetříky škubou parchanti. To jen pro představu, jak jsou ty litinový radiátory rozpálený. A na balkoně je musím přimáznout opal. krémem SPF 50 (ještě že je panička atopik a má hypoalergení vysokofaktorový opalovák
). Balkon máme totiž na jihozápad a např. včera tam bylo krásných 40 °C (je tam dost oplechování a je nekrytý - stará zástavba).
a taky je myjete? Kamarád má sphynxe a docela často ho prý musí mýt nějakým speciálním mejdlem, jinak se prej tak zamastěj a ušpiněj. (Je odmala zvyklej a prej neprotestuje)
Ne, nemyju, nekoupu. Mladší vodu nesnáší, starší by si možná dal říct. ALe já mám tu výchovu fakt děsně uvolněnou, takže se pořád válej po mě, mám je za krkem nebo v posteli a tak se tak nějak vytřou. Samo častěji převlíkám postel, sebe atd. A v jejich rodné chov. stanici taky nekoupou, snad jen před výstavou. Pouze jako já v případě maléru otírají vlhčenýma kapesníčkama, takže ani nebyli zvyklí.
Edit: na kuchyňskou linku nesmí, jeden to respektuje (kupodivu i když nejsem doma), druhýho občas sestřeluju bačkorama
jj, to znám
i s tím vyrazem a vocojakode?
Právě jsem naplnila kočičí misku půlkou kapsičky, zalila vodou, tak, jak to má kočička ráda. Kočička se při zvucích nandavání masa ztratila z kuchyně a když jsem ji začala s tou miskou nahánět, vyskočila raději z okna ven na zahradu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje