tak musi delat trochu drahoty... kocuri rvou u prazdnych misek jak zjednani a po naplneni obcas dtto. jak se nedivam tak to ovsem v mziku schlamstnou:-)
Chlpáči a iné
No dneska to fakt přehání - leží u sousedů těsně za plotem tak, abych ji viděla, dělá hluchou a trucuje. Nutit jí tuňákovou kapsičku byl zjevně těžký prohřešek ![]()
nejvíc samozřejmě trucujou když potřebujem někam odejít. jednou je nechám venku a bude:P
Koček nemajíc se zeptám možná blbě, ale nemůže se prostě mistička nechat zmizet objevit zas za nějaký čas? Nám občas takhle dělala drahoty čuba a tenhle systém docela fungoval. Nebo jsou mezi kočkami jedinci, u kterých hrozí, že by nežrali tak dlouho, až by si tím nějak ublížili?
Jeden by si to sám s radostí dal a oni dělají dášu. No co mi to připomíná
.
A ještě vyšší level je:
Micák: tak jo, tohle bych možná mohl žrát.
Panička: nadšena, že tohle by mohl žrát koupí balení 24 ks, aby ji jedna konzervička nevyšla ta 35 káčé, ale jen na 30.
Micák příští večeři: blé, tohle nikdy do huby nevezmu!
jj, na kapačkách u veta jsme jednou takhle skončili. Nějak bylo vedro + možná ode mě chytil trošku rýmičky = přestal chroupat i těch 10 granulí denně, co teda mormálně sní. A u koček to jde rychle. Aspoň že ten druhej žere, ne teda jen tak něco, ale kapsičky docela rád.
no to asi neublížili, ale voni řvou! u té plné misky, když to není to![]()
naši kocuři nepijou, teda aspoň jsem je nikdy neviděla krom občas blbnutí ve vaně s kapajícím kohoutkem. takže kdyby nežrali mokrý, tak možná spíš dehydratace
Ještě teda doplním - jednou jsem tenhle soubor projela. Belisa odešla od misky v pátek ráno, tak jsem jí to schovala navečer, večer si to taky nedala, tak jsem jí to nechala na sobotu na ráno (vždycky po 15 minutách uklízím, ne že jí to tam stálo půl dne). V sobotu večer jsem jí dala už něoc jinýho, to taky nechtěla. V neděli jsme byli u rodičů, mamka psům vařila, takže z toho se vždycky mohli nadšením zbláznit, Belisa nežrala ani vařený, nedala si dopoledne, ani večer. Jinak byla veselá (v rámci vlkodava), aktivní a fit.
V pondělí ráno jsem to pro forma ještě zkusila, když se nic nezměnilo, tak jsme šli rovnou na veterinu. Tam se udělalo vyšetření, vzali jí krev a poslalo se to do laborky na komplet rozbor, že si máme odpoledne zavolat pro výsledky. Zaplatili jsme náležitou částku, přišli jsme z veteriny a Belisa se vrhla k prázdné misce a začala ji demonstrativně vylizovat stíhat mě vyčítavým pohledem. Odpoledne se poměrně nepřekvapivě se ukázalo, že všechny hodnoty jsou ve 100% pořádku.
Ona moc nežere všeobecně, tak se snažím do ní něco dostat, kdykoli to jde. Máme ještě kocoura, který naopak sežere kdeco, takže se kočku snažím krmit, když on není nablízku. Jinak kočky jsou schopné nežrat několik dní, pokud jim třeba nevyhovuje chuť granulí, a ještě u toho dělají takový brajgl, že člověk raději jde a sežene to, co kočička papá ![]()
+ Mohučanka Aha, tak ty vokální projevy mě nenapadly, to si umím představit, že můžou být docela motivující :-).
Jeden by si to sám s radostí dal a oni dělají dášu. No co mi to připomíná
.
A ještě vyšší level je:
Micák: tak jo, tohle bych možná mohl žrát.
Panička: nadšena, že tohle by mohl žrát koupí balení 24 ks, aby ji jedna konzervička nevyšla ta 35 káčé, ale jen na 30.
Micák příští večeři: blé, tohle nikdy do huby nevezmu!
Jo, tak to je přesně ta naše Kočka chlupatá! Kolik žrádýlka už jsem rozdala majitelům méně mlsných zvířátek...![]()
jako ono úplně teoreticky je to u koček zařízený tak, že oni ani to starý jídlo žrát nemaj, narozdíl od psů, který občas nepohrdnou nějakou chcíplotinou, je kočka vždycky schopná si to nalovit čerstvý. Ale Goliáš, když je hlad, žere i trochu oschlý :-D Pro některý lepší starý než žádný
Ale on se teda vůbec moc neofrňuje, ale jinak jsou fakt ty kočky schopný nežrat několik dní, takže vyhazujete oschlý konzervičky za 30,- jednu.
Goliáš naštěstí pije dost, má takovej vtipnej rytmus po třech, narozdíl od psa, kterej má po dvou. A nejradši teda z cizích skleniček a z hrnců s namočenejma luštěninama
U nás jede fontánka, z tý ráda pije ta bestie nežravá. A docela dost, no z těch 10 granulí denně moc tekutin taky nemá žejo. Druhej zase zásadně z paničky hrnku (neslazený čaje) nebo skleničky. Takže doma piju nejčastěji čistou vodu. Vlastně se stará o zdraví a blaho člověka. Si to musím říct, jinak když se nad tím vším vlastně jeden zamyslí...
Opravdu by mě zajímalo, jestli by kočka umřela hlady u plné misky jen proto, že to není její oblíbená příchuť. Vždyť snad není blbá! Asi je to souboj, kdo s koho.
Pro některý lepší starý než žádný ![]()
Kocour tuhle sežral odpoledne myš, kterou kočka ulovila předchozí noc ![]()
já bych si zadělávaný fazolový lusky na smetaně asi teda taky dala jenom na pokraji smrti hladem, jinak ne ![]()
Nevím, jestli vlkodav, ale vlkodavka určitě. Vám to pořád píšu, že je to ideální pejsek pro vás :-D.
Potrefenáhusa Do fazolek jsem ve školní jídleně taky brečela, ale víc by mě asi dostala konzervička s dršťkovou ...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje