dršťkovou já ráda, ale musí to vařit někdo jinej, tuhle jsem vařila dršťky pro psa a větrali jsme to tři dny, v domě museli mít radost...![]()
Chlpáči a iné
![]()
a na Goliáše trochu pomáhá, když se nad něčím ofrňuje (což je ale vážně dost zřídka), do toho strčit prst a zkusit mu ho dát olíznout a když neolízne, tak mu tím velmi decentně omatlat fousky, aby si to musel olíznout sám, pak většinou zjistí, že je to strašně dobrý a sežere to bez problémů. No a nebo ho nechat chvilku vycukat, on dýl jak půl hodiny nevydrží :-D
náš venkovní kocour naštěstí zřejmě kočičí konzumační problémy nemá, to by mě šlak trefil
ale asi i proto, že za plotem nedaleko u jeho misky vždy číhá pes a on to proto honem sežere demonstrativně a v sebeobraně.
nicméně, než jsem vychytala, co bude milostpán jíst, taky to trvalo. po pokusech s prémiovými krmivy (tolik minim pytlíků všeho možného jsem doma nikdy neměla), která jeho veličenstvo neoslnila, jsme nakonec skončili u whiskas
načež se na mě v obchodech pro zvířata koukají divně, asi jako na zlou macechu.
Náš pes docela čuměl, když byl na rekreačním pobytu u mé máti. Ta má fenu labradora, která je pořádně žravá, ne jak náš pán, který se uráčí nasnídat až v brzkém odpoledni, protože zrovna nemá chuť. Tam zjistil, že buď žere okamžitě, nebo vůbec a Bára si dá nášup. Po návratu mi hltal granule už při sypání z odměrky do misky.
whiskas je fakt srajda, ale tyhle bonbonky, kvůli těm Goliáš chodí po zadních a musí bejt fakt hodně dobře schovaný, aby se k nim nedostal. Stačí krabičku vzít do ruky a tryskem přibíhá oranžová šmouha

njn, já vím, ale co dělat, když on jinak prostě žral, jako by ho to bolelo
myslím, že jsme zkusili asi všechno, co tak běžně bývá ve zverimexech.
ale nemusím mít výčitky, protože kdyby nežral u nás whiskas, chodil by k sousedům na granule, které asi ani nemají název, každopádně se určitě neprodávají ve zverimexu, možná jsou z pilin, fakt nevím. ty tam chodil totiž mezitím, co mu realita nakupovala kvalitní stravu, krást ![]()
na to kašlete, určitě se nažere venku i čerstvýho :-D
To si umím představit, oni retrívři jsou docela žraví, aspoň ti velcí, nevím, jak toller. A už jsme i četla, že se to občas používá na nežravce, takový pobyt se žravou smečkou.
Toller by papal, dokud by nepuknul. Sní mnohem větší dávku eukanuby, než je doporučená, ale hodně lítá, tak mu neodpíráme. A je jako lunt.
A je hodně vysírací. 7x za den ![]()
Tak můžu potvrdit, že to funguje. U koček ( rozežraných, ne nemocných) by to podle mě mělo úspěch také. A jak se říká, hlad je nejlepší kuchař.
Ona tomu dost pomáhá ta Eukanuba. Poodbný objemný výstupy jsme měli ještě s Purinou Pro Plan, když jsme ještě krmili granulema. Terkovi chutnala a nehnědnul po ní, ale když jsem viděla ten odpad, tak jsme usoudila, že to asi nebude to pravý pro něj.
Já na eukanubu nedám dopustit. Když si vezmu, že náš golden se při ní dožil opravdu bez jediné nemoci 17 let! Jako štěně měl průjmy, nepapal, a co jsme dali eukanubu, bylo po problémech.
Jó, whiskas. To i ty moje mrchy chlupatý nenažraný (všechny, včetně kocoura s ledvinovou nedostatečností, tudíž na spešl dietě) maj nejradši
Táta toho jednou za čas dotáhne pytel a já si ty "svoje" granule můžu sež... ehm sníst sama.
Nebojte, já vám ji nehodlám rozmlouvat, jen s ní mám tuhle zkušenost s velkým množstvím odpadu. 17 let je super u goldena skoro zázrak, a nebude za tím jen EK, ale i vaše péče a dobré geny.
kdo máte prosím černého psa, kterému rezaví uši, a jak jste to vyřešili? pupíkovi poslední dobou přímo zrznou ![]()
já mám zrzavýho psa, kterýmu černaj záda ![]()
Kocour se fakt asi mohl zkazit divnejma granulema jestli jsou to ovoněný piliny, může mu to aroma chybět. Taky bych to neřešila a sem tam mu dala syrový maso, kuřecí krky, srdíčka, tvaroh, žloutek, případně pár kostiček vařený zeleniny.
Jé, já se nebojím. Já to totiž i blbě pochopila. Pod objemným výstupem jsem si představila, že toho psíci sežrali ohromné množství. Došlo mi to až teď.
Ehm :-D.
My, uši měl jen trochu, ale zas mu zhnědnul komplet celý hřbet. Řešili jsme to zahozením Royal Caninu a Hillsu a zkoušením granulí, po kterých by zase zčernal. Už je to dlouho, ale pamatuju si, že to bylo dost individuální, někomu po RK flat hnědnul, někomu ne. Mrkněte možná na složení krmiva, jestli v něm není uveden karoten, ten by s tím mohl souviset.
Dodatek: sluníčko to dost zhoršuje
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje