Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. června 2017 14:32
Reakce na Zina:

no právě myslím není, ani lososový olej, který má údajně stejný účinek :/ asi to bude slunkem, granule má totiž pořád stejné (i když nevím, jak rychle změna stravy ovlivní barvu srsti?) loni byl touhle dobou ještě rozkošné štěňátko, tak asi vyblednout nestihl 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. června 2017 14:36
Reakce na dynda:

to on všechno rád.

včera jsem se opět pokusila udělat si hezkou opalovací chvíli s něčím dobrým venku na schodech. kocour kde se vzal tu se vzal, již se snažil ochutnávat mé jahody se smetanou  z druhé strany pes za plotem žárlil na kocoura.

takže jsem zase skončila sedíc na kanálu, jednu ruku pod plotem, která drbala psa, druhou pod schody, který drbala kocoura (který si musel samozřejmě lehnout hodně daleko, aby byl ve stínu), a u toho jsem se snažila si vytouženě číst  jahody jsem musela samozřejmě schalmstnout za minutu, jinak by mi nezbylo.

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 20. června 2017 15:17

Houby netopýrka. Bobr to je!

Online Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 20. června 2017 15:27
Reakce na Sweet Potato:

Rufíček je taky bobr!!!!!

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 20. června 2017 15:31
Reakce na Potrefenáhusa:

To prej dělá zásoby na zimu, prohlásilo dítě, zatímci já si tu vytahuju třísky z auvajs.

Offline Friga
2045 příspěvků moje polička 20. června 2017 15:34
Reakce na Sweet Potato:

Friga je taky bobr! Ale doma to netolerujeme, jen venku.

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 20. června 2017 15:36
Reakce na Sweet Potato:

hlásím se taky do whiskas kluby, jen kapsičky, ale Viktorie, která žila s dalšíma 20 kočkama na kraji vesnice a dostávala zbytky od (lidskýho) jídla, se ofrňuje snad úplně nad vším :-)

Online Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 20. června 2017 15:36
Reakce na Friga:

já když to vidim, tak mu to taky seberu, ale bohužel leccos najdu, až když už je pozdě, hlavně tužky a kolíčky na prádlo, víčka od propisek apod. (kombo s kočkou, která fakt ráda něco shazuje na zem)

Online Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 20. června 2017 15:39
Reakce na Jiná Realita:

s váma soucítim

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 20. června 2017 15:55
Reakce na Friga:

Stačila chvilka nepozornosti a z gauče bylo lůžko fakírovo. Taky šiškami umí udělat dobrej svinčík. Polena Pod u krbu ji naštěstí zatím nezaujala, jsou na ni moc velká.

Offline Friga
2045 příspěvků moje polička 20. června 2017 17:29
Reakce na Potrefenáhusa:

To kombo s kockou je asi jiny kafe . Friga si veci na okus podavala nastesti jen jako stene, do cca roku a pul ji to preslo uplne. Ale i tak stihla okousat treba cast kuchynskych skrinek a jidelni stul . Ted si jen musime davat pozor, aby se tuzky a pod. nevalely na podlaze

Offline Friga
2045 příspěvků moje polička 20. června 2017 17:35
Reakce na Sweet Potato:

Luzko fakirovo . My doma krb nastesti (i teda bohuzel, libil by se mi) nemame. Staci nam, ze na chate Friga vystehuje vzdycky kus drevniku. Rada ty polinka nosi, hazi s nima a pak je okusuje. Loni se za mnou propasovala do sauny, kdyz jsem sla prilozit a hodila mi poleno na zada. Malem jsem ji prerazila, protoze jsem se malem spalila o kamna 

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 20. června 2017 17:42
Reakce na Friga:

Friga je asi kapku větší.:-)) Mně zatím netopýrka akorát s gustem mrskla golfovým míčkem na bosý palec.

Offline Friga
2045 příspěvků moje polička 20. června 2017 17:46
Reakce na Sweet Potato:

Ma asi 20 kilo, mozna trosku pres. Kazdopadne polinko na zada drepicimu cloveku hodi v pohode .

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 20. června 2017 20:50
Reakce na Sweet Potato:

jááááj, šišky sú super...riki si ich úspešne pašuje domov (borovicové šišky v zavretej tlame, ak si nevšimnem, že sa cestou vo výťahu tvári ako debil, tak ich donesie až domov) a potom sa s nimi snaží zašiť čo najďalej od nás, väčšinou potom nasleduje kompletné vysývanie celého bytu a česanie psa...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 20. června 2017 20:55
Reakce na ionicera:

u nás pes na granuliach tiež kadil cca 6-7x denne, odkedy sme prešli na BARF, tak sa zmenšili jednak kôpky ako aj početnosť vyprázdňovania (2-3x denne max). Možno skúste zmeniť granule na nejaké, ktoré lepšie strávi a odpad by sa mal zmenšiť (náš inak po granuliach aj strašne prdel...ehm, bolo to úplne toxické, preto som primárne prechádzala na BARF, lebo granule som menila 3x ale žiadne mu nesedeli).

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 20. června 2017 21:36
Reakce na DrowRanger:

My jsme po necelem trictvrte roce na barfu na 2x za tri dny, pokud neni mladej ve stresu.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. června 2017 21:55
Reakce na ionicera:

7x za deň je teda fakt dosť. To Amy toľko nikdy nevyprodukovala. Pozrela som zbežne na zloženie Eukanuba, trochu mäsa, kukurica, pšenica, ryža...no nečudujem sa že má toľko odpadu, to by som mala asi aj ja :D U nás aktuálne Orijen a nemôžem si ho vynachváliť. A Amy tiež, chutí jej, má krásnu srsť, minimálny odpad, a takmer vôbec neprdí(u bostona fakt skvelý výsledok). Ďalší stupeň už bude barf.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 20. června 2017 22:28
Reakce na Solathis:

U nás je to také nepravidelné - občas je to 3x za deň, občas 1x - dosť záleží od toho, či mu dávam prílohy (zelenina, cestoviny, zemiaky) alebo len mäso + kosti. Sledujem hlavne konzistenciu a podľa toho pridávam mäso/kosti.

Viem, že Vy ste písali, že pri Inkoustovi ste to riešili myslím aj s vetom a chovateľkou, ja idem dosť pocitovo, čiže možno by sa to dalo vylepšiť (riki dostáva väčšie dávky ako by mal, pretože s ním zvykneme denne behať/chodiť na 8-10km prechádzky a je naozaj aktívy aj doma + stále kŕmim 2x denne, inak zvykol od hladu zvracať).

Napadá ma, mäso kupujete z e-shopu pre psi alebo kupujete mäso v ľudskej kvalite?

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 20. června 2017 23:40
Reakce na DrowRanger:

Resila jsem to jen s chovatelkou, ale hlavne ohledne velikosti porci, kdyz pominu zacatek, kdy jsem tomu vubec nerozumnela a nez jsem neco sama nacetla. Davam maso, vnitrnosti, jemne mlete kosti/vapennou drt (koraly), zeleninu, sem tam lososovy olej a kelpu. Prilohy jen velmi vyjimecne. Tak jako vy krmim dvakrat denne, ale kolikrat si mladej nastavi i sam hladovku, ze si rikam, ze se na to vyprdnu, ale zvraceni z hladu se mi riskovat nechce, tak holt jednou za cas tech 40g z vecere (snidani vetsinou nenecha) vyhodim, no. Maso jsem ze zacatku kupovala lidske, ted uz kupuju na barfshopu, beru toho vic a vazne se to vyplati. I kdyz si troufam tvrdit, ze granule nas furt vysly levneji, na barfu jinak vidim sama pozitiva. Pribral a dokonce nabral chlupy (akorat je ted chlupatejsi, nez v zime, jsem zvedava, co se stane pak).

Edit: jinak nebojte, Riki je mlady, krmte tak, aby nechrastil kostma a nebyl tlusty a bude to ok. Ja mu na zacatku barfu davala jen maso a to cca 110g denne, pak jsme to vytahli stale ciste na mase na 125 a pak jsem pomalu zacala stahovat na aktualnich 70g masa a 10g zeleniny. To mu na vahu vyhovuje, ale je fakt, ze ja jsem desnej povalec (muze za to teda i fakt, ze nemuzu behat, takze nehrozi rychlejsi pohyb nez chuze, mladej ani neaportuje, takze jedina vetsi aktivita je, kdyz potka rozumne velkeho partaka)