Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 22. června 2017 09:08

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 22. června 2017 09:18
Reakce na Dadoo:

To mě mrzí, nevím vlastně jestli si tykáme nebo vykáme, ale drž se! Měla krásnej život.

Online 999
19625 příspěvků moje polička 22. června 2017 09:48
Reakce na Dadoo:

Ach jo... To je mi moc líto.

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 22. června 2017 10:34
Reakce na Dadoo:

Jen klidně plevel. Upřímnou soustrast.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. června 2017 10:50

Vedel by mi niekto odporučiť dobré knihy o správaní sa psov, prípadne zvládaní nežiadúceho správania sa a pod.? Na internete je toho kopa, neviem si vybrať, tak prípadne ak máte niekto dobrú skúsenosť s nejakou literatúrou, podeľte sa :)

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 22. června 2017 10:53
Reakce na DrowRanger:

Dobrý výběr i zahraniční produkce nabízí Nakladatelství PLOT

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. června 2017 12:11
Reakce na dzizisketa:

No to je ten problém, ja si neviem vybraŤ  máte niektoré z nich doma? resp. ktorú sa oplatí kúpiť?

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 22. června 2017 12:33
Reakce na DrowRanger:

a nemají je někde u vás v knihovně na okouknutí? Já mám ty barfy, oba Šusty, Jak trénovat nemožného psa a četla jsem Hersenwerk a To je moje, Cestu do psí duše, V životě je sposta věcí zadarmo  ...

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 22. června 2017 13:00
Reakce na DrowRanger:

za mna jednoznacne Frantisek Susta (Trening je rozhovor, Trening je v hlave), mam rada aj jeho komentare k programu Kocka neni pes, k dispozicii tuto, aspon uvidite, ako premysla a pise v knihach a ci je vam to blizke http://www.treninkjerozhovor.cz/t_cz/2196/760/aktuality/komentar-pro-kocka-neni-pes/ Okrem neho Potrefenáhusa odporucala aj knihu Restartujte sveho psa (zmienovane vydavatelstvo Plot) a niektore tipy pomohli aj mne pri odstranovani neziaduceho spravania u Zunky. Tymto este raz dakujem PH za vsetky skvele knizne tipy :-)

k mojim srdcovkam patri Tykame si se psem - stara, ale dobra + siroke spektrum tem; Hodny pes, nemozne chovani - opät starina, ale vyborna - je to vlastne slovnik, v ktorom sa vyhladat vsetko mozne od aresivity az cez vhodne voditko; Mytus psi dominance - to by si mohli precitat vsetci, ktori nezvladnutu vychovu a poslusnost maskuju za dominanciu. a v srdcovkach mam aj knihy od Sustu (tesim sa na pripravovanu tretiu knihu) a Desenskeho.

z PLOTu mam este Jak trenovat nemozneho psa - v zaciatkoch mi prisla super, teraz to beriem skor ako priemer a dost vela veci je zalozenych na pouzivani klikra, ktory nepouzivam... kniha Genius i popleta mi prisla dost zbytocna, pretoze navod podla autorky spociva (nie teda uplne) v tom, ze pes pocuvajuci a sustredeny je pes unaveny a ako navod problemoveho spravania pouziva navody na rozne hry - cakala som nieco ine, moj problem. kniha Shaping  - super; Hersenwerk - parada; Konejsive signaly - klasika, ktora je dostupna online a zadarmo (ale knihu mam, este tu staru); Poslusnost i bez voditka - no, tak bez voditka stale nechodim a tato kniha mi k tomu urcite nepomoze :-), ale je tam kopec zaujimavych a znamych informacii na jednom mieste; Lide a psy: stret kultur - co ja viem... dost filozoficke, malo kynologicke a z tohto typu knih o etologii zvierat mam radsej Zvirata v prekladu od Temple Grandin - je to autisticka vedkyna presvedcena o tom, ze zvieracia mysela pracuje ako mysel autistickeho cloveka, co si nedovolim hodnotit, ale kniha je informacne nabita a zaujala ma, rada sa k nej vraciam - no nie je iba o psoch, TG sa specializovala na hospodarske zvierata (kravy) a na humanne sposoby zabijania hospodarskych zvierat... zaujimave. ked to tak zhodnotim, mne ti zahranicni autori, ktorych preklada Plot, velmi nesedia a nechapem, co za psy to maju v Amerike (vsetky kastrovane a vybehane v psich parkoch...?)

precitaneho mam aj Desenskeho, ale tie knihy treba brat s nadhladom a pochopit, co tym chce autor povedat, lebo niekedy to moze byt zmätocne a vo vysledku priniest viac skody ako uzitku. ale to je riziko asi u kazdej knihy. no Desenskeho mam rada, jeho pristup k psom mi pride esencialno-etericky, kym Susta je vedec-konstruktivista, ktoremu idu popularno-naucne vyklady - oboch ich sledujem a rada citam. a este si zvyknem citat Desenskeho forum, tam je tiez vela potencialnych moznosti a prebranych tem. 

a ospravedlnujem sa za dalsiu vyprodukovanu litaniu.

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 22. června 2017 13:01
Reakce na DrowRanger:

Karen Pryor Nestrilej sveho psa, Frantisek Susta Trenink je rozhovor

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 22. června 2017 13:03
Reakce na ionicera:

Tonik je rozkosny fesak a ma krasne fotky! :-)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 22. června 2017 13:09
Reakce na Zina:

pravidelne suhlasim so vsetkym, co k spravaniu psov napises. a pokojne by som ti zverila sibnutu Zunu, lebo nepochybujem, ze by si ju zvladla. hmm... to znie az ako vyhrazka :-) ale z mojej strany je to vyjadrenie velkej pocty, lebo a) Zunu milujem a nikomu by som ju nikdy na svete nedala a nezverila a ak uz sa tak deje, tak s tazkym srdcom; b) ona vie byt naozaj sibnuta a zla (resp. vedela. dufajme.), takze by som neriskovala nikoho nervy (a psy, domov, nabytok...).

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 22. června 2017 13:12

a drzte nam palce, Zunka so mnou moze v lete chodit do skoly :-))) sice su to viac-menej vybavovacky a porady, ale bude z nej maly psi akademik tak sa tesim, co nove zazijeme. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 22. června 2017 13:18

a este sa teda spytam, ci ma niekto skusenost u starsieho/stareho psa s tym, ze sa zmensuje - je utlejsi ac hudsi, ale zdravy; ci je to ako so starsimi ludmi...

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 22. června 2017 13:43
Reakce na palahniukowa:

Zlaťouch hubnul, ke konci už skoro neměl svalovou hmotu. Bylo to prý stářím. 

A Tonda se mnou chodí do práce od začátku. Co ho v mládí naučím........ Fascinuje mě, že se tam chová jako vzorný pes a doma kolikrát řádí jak černá ruka.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 22. června 2017 13:57
Reakce na palahniukowa:

Jé, tak to děkuju a cením si toho, ale myslím, že je to trochu nezasoužený, ono mudrovat na internetu je jednoduchý... :-).

A tomu s tím svěřováním teda rozumím, já bych svoje psy taky jen tak někomu nesvěřila. Sice nejsou kousaví, ale i tak je jich někdy dost, nejsou úplně malí a jsou dva. Občas, když řešíme hlídání - to je od mamčina odchodu takový naše věčný téma - tak se nabízejí na hlídání kamarádi, kteří psa nikdy neměli, nebo ještě mají k tomu malý děti. Ne že bych si takhle nabídnutý pomoci nevážila, ale využít jí nemůžu, protože bych si neodpustila, kdyby něco vyvedli.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 22. června 2017 14:03
Reakce na Zina:

já si vždycky říkám, jestli jsou tyhle nabídky opravdu myšlený vážně, já mám jednu kamarádku (dobrou a už jsem to sem určitě několikrát psala), která mě neustále zvala k nim domů i se psem, má malý batole, její muž psy nesnáší, bojí se jich a je silnej alergik, jí předloni na nějaký návštěvě pokousal cizí pes docela vážně ruku, ale to je furt přijď i s Rufíkem, na všechny pozvání píše děti a psi vítáni.....já nevim, jestli si ty lidi uvědomujou, o co jde a jak to pak vypadá, když máte cizího psa (nebo víc cizích psů) a třeba 5 batolat?  (vono k zábavě úplně stačí hlídat ty děti :-D)

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 22. června 2017 16:03

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 22. června 2017 16:05

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 22. června 2017 16:07