Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:08
Reakce na Zina:

To s tým značkovaním je presné, najradšej mám, keď urobí 1 kôpku, človek to zoberie, po 500m vyhodí v sáčku, že pes už nebude a on hneď na to urobí novú kôpku...tak zbierame aj do vreckoviek a listov, lebo zákon schválnosti, vtedy človek ďalší sáčok nemá alebo minul tie 2-3 čo mal aj náhradné .

Inak z LIDLU kupujem kuracie chrbty tiež, kedysi som kupovala aj z mäsiarstva celý skelet s trtáčom, ale Riki ho moc nechcel, neviem č LIDL má nejaké lepšie to kuracie mäso alebo čo mu vadilo na skeletoch z mäsiarstva.

Idem pozrieť tú stránku čo ste písali, či náhodou nedovážajú aj na SVK, pretože na barfme mám poslednú dobu problém zohnať iné mäso než hovädzie...

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:08
Reakce na DrowRanger:

kôpka.... 

krásné slovo. miluju slovenštinu 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:10
Reakce na Berta:

a mäsko:-)

ovšem trtáč jsem si musela najít:P

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:15
Reakce na DrowRanger:

Nuž trtáč som si musela aj ja vygooglit.

A co cvičák, ako vám to ide?

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:17

Dadoo uz neni.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:19
Reakce na Dadoo:

Ach jo, to je strašně smutný! Ale je jí líp už

Offline Emerald
2670 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:21
Reakce na Dadoo:

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:25

Drž sa, myslím na teba. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:26
Reakce na Dadoo:

to je mně líto, ale měla se u vás dobře a život je prostě strašná svině...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:29
Reakce na Dadoo:

Ach to mi je ľúto. Držte sa 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:35
Reakce na Dadoo:

To mě moc mrzí.

Offline petra.hk
70 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:36
Reakce na Dadoo:

To je mi líto

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:44
Reakce na DrowRanger:

Na Slovensko vozí myslím 1x za 14 dní a mají leccos, bežně ryby, hovězí, kuřecí, kachní, krůtí, králičí, různý směsi s dršťakama, ty jsou taky dobrý (pro ně :-).Občas mají i zvěřinu, telecí, skopový. Ty dražší beru, hlavně když jsou v akci, naši psi přece jen něco sežerou.

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:48
Reakce na Dadoo:

uzila si krasny psi zivot

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:48
Reakce na Dadoo:

To ma strašne mrzí  ale dali ste jej krásny život a na to treba myslieť, keď Vám bude ťažko...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:53
Reakce na Dadoo:

ach jo. co říct. měla se u vás skvěle. a někde už třeba zas nějaký jiný psí osud jen na vás, kdoví.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:57
Reakce na paktofonika:

Nečakala som, že trtáč bude robiť problém Slovenke  ale teda neviem, je to vôbec spisovné? u nás v rodine to používame odkedy si pamätám (najmä ako vyhrážku pri nedeľnom obede a pečenom kurati/kačke - Drow, ak nebudeš poslúchať, dostaneš trtáč...na to som sa obvykle rozrevala ja, ktorá ho neznášam a aj sestra, ktorá to má rada  )

Na cvičák už nechodíme - zase. Bohužiaľ, cvičiteľka nejak nevie pochopiť, že Riki je teriér, porovnáva ho so psami typu vlčiak, retríver alebo iné pracovné plemená + na poslednom tréningu na seba vrčali s iným (väčším) psom, ktorý si na Rikiho začal dovoľovať prvý, kázala mi Rikiho prevaliť na chrbát, to že sa ma začal báť odbúravam ešte teraz (miesto too, aby nám ukázala, ako máme psi zoznámiť a prípadne skamarátiť, môj má 13 mesiacov, hento bolo 8 mesačné, ale veľké šteňa). + ja mám problém, že on za kus žvanca spraví väčšinou v kľude hocčo, ale žrádlo ho vonku pri psoch nemotivuje. Reakcia cvičiteľky bola - nekŕmte ho v deň, keď idete na cvičák aby bol hladnejší (+odporučenie, že ho prežieram a mám mu ubrať na strave, nepomohlo, keď som jej vravela, že o má len takú srsť, keď je mokrý, vidno mu normálne rebrá, len tá srsť je veľmi, veľmi huňatá).

Takže trénujeme doma len tak na zabavenie mozgu a unavenie, vonku s ním chodím na dlhej stopovačke a trénujeme privolanie (celkom nám to ide, aj keď mám podozrenie, že je to tým, že vie, že je na stopovačke) a v lese chodíme stále navoľno, tam je dobrý ako med, až na tie chvíle, ekdy sa nám váľa v kravincoch (včera - od hlavy po päty, kvapkalo to z neho, museli sme ho oprať v potoku, aby vôbec mohol ísť do auta...).

Ale máme super pani chovateľku, momentálne nám vybavuje ridgebacka na zoznámenie sa (práve RR Rikiho kedysi napadol a spustil ten jeho strac z veľkých psov), aby mi pomohla odbúrať Rikiho strach a moje nevhodné správanie sa o ktorom ja zjavne neviem ale niečo podvedome robím, keď pes skočí alebo vrčí na veľké psi.

Offline Friga
2045 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:59
Reakce na Dadoo:

To je mi moc lito! 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. června 2017 13:01
Reakce na Zina:

áno, páčia sa mi tie zmesi s kravskými nepranými držkami, keď mi dôjde mäso, určite niečo objednám odtiaľto. Ďakujem za novú stránku, už ju mám v obľúbeých :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. června 2017 13:15
Reakce na DrowRanger:

Ach vždy keď čítam tvoje príspevky to je ako keby si písala o Amy. Teriér sa nezaprie. Tiež už na cvičák nechodíme. Za prvé je teraz dosť teplo a Amy nezvládala stáť hodinu na slnku a za druhé nepáčila sa mi metóda výučby. Cvičitelia ma nútili ju tlačiť na zadok ak nechcela sedieť, na chrbát ak nechcela ležať, doporučovali sťahovacie obojky a pod. No cvičák primárne určený pre vlčiakov. Vysvetlila som aj priateľovi že ako to môže Amy baviť keď ju do všetkého mám nútiť, veď nám by sa tiež takto nechcelo fungovať. Tak sme sa dohodli že nájdeme niečo v dojazde 50 km. Cvičíme teraz doma a ide to fajn. K nohe už zvláda ľavou zadnou. Jedna výhoda cvičáku bola, že si zvykla na prítomnosť iných psov, nevyvádzala a bola kľudná aj keď sedel pes hneď vedľa nej. Naposledy sme dostalo veľkú pochvalu za odvolanie. 

A aj nám radili na cvičáku aby som jej ráno pred nedávala jesť, no ale bolo to ešte horšie a ňušala celú hodinu. 

Kľudne mu len daj najesť nech je mu netrčia kosti. Dúfam že socializácia s RR bude úspešná a Rikki to zvládne