U nás sa hovorí "trtol" ![]()
Chlpáči a iné
to je mi líto... ale ber to tak, že už ji nic netrápí, a že u vás měla fajn psí život...
Trtol je skvelý, to ja poznám maximálne ako expresívne sloveso k určitej činnosti, ehm :D
Kam na to chodíte
Ja poznám len kostrč.
to je úplne presné, navyše rozprávala som sa o tom aj s chovateľkou a tá sa ma ako prvé opýtala, že ako mi radili motiváciu pre Rikiho, keď som vravela, že len žrádlo a že enchceli počúvať, keď som vysvetľovala, že pes je síce hladný, ale v prítomnosti iných psov je tak vo vytržení, že žrádlo nie je motivácia, hneď mi pvoedala, že cvičiteľ by mi mal v tom prípade poradiť ako psa namotivovať iným spôsobom - tým dupľom, že Riki je na BARFe a teda tie veci, ktoré sú pre psov neodolateľné ak sú kŕmený granulami, sú pre neho pomerne normálne (mäso, syr a pod.).
Tiež sa mi nepáčilo to nútené váľanie psa, tiež mi vysvetľovala chovateľka, že pre psa je to niečo ako znamenie, že ho chcem zabiť a teda by som si takýto krajný prostriedok mala nechať na chvíle, kedy pes zaútočí proti mne a nie keď zvrčí voči inému psovi...
Uvidím ako to pôjde, každopádne musím sama na sebe zamakať vo vzťahu k psím samcom, predsa len, nezvládnutý veľý a nezvládnutý malý pes je veľká pohroma ak sa stretnú (a tých nezvládnutých veľkých tu máme hodne...)
Nuž kopaničiari sa nezaprú. ![]()
No ja mam naštudovaného Šustu a potom ešte knihu Jak trénovat nemožného psa no a tam je to v podstate len o pozitívnom podmienovani. Toho by som sa rada držala ale asi je ešte velmi malo cvičákov kde sa takto cvičí. Keď sme boli na dogdays v Ba páčil sa mi tam jeden , ale do Pezinku je to od nás dosť ďaleko. Potom este jeden z BA a to je tiez diaľka. V Pezinku sa cvičí vnútri v hale čo je dobre že psy nemusia sedieť a pražiť sa na slnku. Majú tam aj rôzne kurzy Agility, ojedinelé, canisterapia .... Škoda že to nieje bližšie ![]()
![]()
drz sa.
Hm, teprve ted mi doslo, ze morcaci kosti nebudou morceci, ze jo :-) shodou okolnosti jsem pred dvema dny probirala krmeni masem a ze prej hovezi a morcaci srdce. To jsem koukala, ze se na Slovensku chovaji morcata na krmeni ![]()
No jo kopaničiari.
To je mi líto, držte se.
Vím, jak ti je. Tobě líp nebude, ale Dadoo se aspoň netrápí. Tak se holt drž...
ako ja velmi dobre rozumiem vasmu boju s Rikim... inak k tej motivacii mi este napadlo - ak ho nemotivuje zradlo, skuste ho motivovat na hracku, idealne nejake pretahovadlo (dobre sa to drzi, ale je to, samozrejme jedno, aku hracku zvolite), ale tu hracku pouzivajte iba pri cviceni, ale bola pre Rikiho vzacna.
add zoznamovanie s inymi psami: mne velmi pohla konzultacia s Evou S., ktora u nas mala seminar a poradila mi, ako na Zunu. samozrejme, ze je to velmi individualne, ale po 2 tyzdnoch "bojovania" som videla obrovske zmeny. idealne by bolo, ak by ste mali v blizkosti nejakeho pohodoveho psa (+ jeho majitela) a cvicit si to zoznamovanie na nom. mne Zunina po inych psoch sialene startovala, co je uplne in situacia ako u vas, ale velmi mi pomohlo nastavit ju k tomu psovi zadkom - to uz nebola taka hrdinka. mozno by sa ustrachany Riki mohol takto zoznamovat s psami - aby sa (pokojne) psy nastavili zadkom k nemu, on by si kludne cuchol a takym opakovanim (samozrejme vopred dohodnutym) by pochopil, ze sa mu nic nestane... najtazsie na tom je, ze na to treba dalsich pohodovych ludi a psov...
edit: a vlastne stale rozmyslam nad tym, preco musel byt na chrbat povaleny Riki, ktory konflikt nezacal, to mi hlava neberie. tak snad sa na chrbat prevali agresor, nie? vo vseobecnosti mi toto prevalenie na chrbat nie je sympaticke - ano, uznavam, ze v niektorych situaciach, ak nefunguju ine metody, to inak nejde, ale pride mi, ze majitel v strese a strachu niekedy zareaguje takto, ale pes tu situaciu tym psim videnim este zvlada, stresuje majitel a moze dojst k naruseniu vtahu pes-clovek... nam zatial vsetci treneri hovorili, ze to robit nemame, lebo je to ta posledna moznost. a to nebude tym, ze su u nas same dobre psy - vid sibnuta Zuna. ale uz je to zlaticko moje poslusne ![]()
sranda, ja mam zasa pocit, co tak pocuvam, ze existuju same cvicaky, kde sa robia iba pozitivky :-) tiez preferujem pozitivne podmienovanie a je to pre mna zaklad vychovy a vycviku, ale ak pes robi nejaku blbost, tak mu poviem, ze robi blbost. stretla som takych ludi, ktorym pes skakal po hlave a oni to riesili tym, ze pockaju, kym sa ukludni a potom ho odmenia - ako ano, su situacie (napr. pistanie, ked Zuna nieco chcela), v ktorych psa v ramci vychovy ignorujem aj ja, ale ak pes tym svojim spravanim obtazuje okolie - no tak to by som veru necakala, kym ho to prejde; az mi to pripomina ludi, ktori vychovavaju deti liberalne, pozitivne ich hyperbolizuju a ked mi minule asi 5 rocne cudzie dieta vzalo v restauracii hranolku z taniera, neverila som vlastnym ociam a usiam, ako ho rodicia pochvalili za to, ako je vynaliezave, no chapes???
To povalování na hřbet je evergreen, už jsem něj taky alergická. Jako jo, stalo se mi, že jsem na Belise klečela, ale to k tomu byl důvod a taky to rozhodně nebylo kvůli jinýmu psovi. A trofám si teda říct, že je to s tím trochu podobný jako s elektronickým obojkem - ten, kdo to umí dobře použít /a mezi tyhle lidi se fakt nepočítám/ - tak ten to v podstatě nepotřebuje. Ten zbytek s tím při nejlepší vůli může nesprávným použitím nasekat slušnou paseku.
to mě moc mrzí
klasická fotka z jídelny 
světla velkoměsta :-)
Súhlasím, trba mať hranicu kedy už je toho všetkého dosť a zakročiť. Ja som skôr myslela také to nútenie psa do vecí ktoré sám nechce, rôzne donucovacie prostriedky ako el. obojok a sťahovací obojok, prípadne ostňový obojok(ten keď som videla na cvičáku na psovi nechcela som veriť vlastným očiam že to naozaj niekto používa.)
Na cvičák asi nemám šťastie resp. v našom okolí je ich veľmi málo a z toho málo tre 90% určených prevažne pre vlčiakov a pod.
No a s tými deťmi mi ani nehovor. Ja deti rada nemám a drzé deti dupľom. A úplne ma vytáča do červena keď sa obťažovaniu zo strany detí prizerajú rodičia a len sa usmievajú. Ja sa za Amy ospravedlňujem kade tade keď na niekoho skočí a pod. Fakt niektorí rodičia ![]()
K el. obojku som nedávno pozerala video kde vysvetľovali že vlastne neustálym potláčaním psa to vyústi k tomu, že pes už nemá žiadnu inú šancu na prejav ako je útok. Veľmi smutné a smutné je aj to, že na FB sa v skupinách radí ľuďom el. obojok aj keď sa jedná o šteniatko ako prostriedok na utlmenie nežiadúceho správania. U šteniatka???!!!!
Teda aj u dospelého psa je to hrozné ale u šteniatka????!!!! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje