Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 11:12
Reakce na jinx:

no v teple, ale to nepohodlí! kde má chudinka nějakou podložku? 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 11:31
Reakce na Jiná Realita:

Ma smulu, podlozka by tam byla jak pest na oko , takze leda by si to brisko trosku vykrmila. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 14:42
Reakce na Solathis:

dzizisketa No priznám sa že Jižní mesto ma príliš neláka vzhľadom k tomu že je to veľké panelákové sídlisko, výhody sú zase tie parky v okolí. No ja sa bojím že si nebudem môcť veľmi vyberať...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 14:48
Reakce na paktofonika:

Jižní město je hrůza, parky jsou po celé Praze, ale to sídliště je ekl, dtto Řepy, Stodůlky,  Velká Ohrada, těm bych se vyhnula.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 15:22
Reakce na paktofonika:

ty sidliste fakt ne, stejne jsou i letnany, tam jsem se kdysi ztratila, dodnes me z toho mrazi. A dost bych zvazila i takove ty pr..le kolem prahy ve stylu na konecnou metrem a pak jeste nejakym primestskym busem. Lidi, co tak ziji jsou vecne v poklusu na posledni vlak nebo konecnou metra a posledni bus. Vsude je to neskutecne daleko, nepohodlne dojizdeni. Ani zadarmo. V sirsim centru je parku a mist pro psa az az.  

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 16:00
Reakce na paktofonika:

Já si zas myslím, že ke dobrý k tomu přistupovat bez předsudků. Sídliště jsou zapsaný jako takovej strašák, betonová poušť, líheň pervitinu a pomalu sociální bydlení, ale leckde to (už) není pravda. Už v pár lokalitách  jsem v Praze bydlela, většinou to byly činžáky v dosahu metra i tramvaje (Smíchov, Libeň, Vršovice, Michle atp.), ale na psa mi přišlo nejlepší to sídliště - dostatek zeleně hned od dveří domu a les za rohem. Třeba na tom Smíchově jsme bydleli kus od Petřína a Petřín jako takový na venčení byl fajn, ale když člověk nešel tam, což třeba na takový ty noční vyběhnutí nešel, tak mohl akorát korzovat s psama po asfaltě.

Na druhou stranu mi přišlo, že v nabídce pronájmů je spíš právě takový to širší centrum, asi že tam si lidi víc pořizují byty na investici nebo pro děti, který mezitím pronajímají, než právě bytů na sídlišti. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 18:25

Amy vypadala strašne srsť. Hrudník ma v podstate holý. Bola som s ňou u vet. aby jej urobili testy či sa jej nezhoršil demodex. Dobrá správa je že demodex nemá, horšia je že majú podozrenie na poruchu štítnej žľazy. Ach jo. Držte palce aby tomu tak nebolo. 

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 19:03
Reakce na Zina:

Ja jsem taky zprvu nebyla uplne nadsena, ze se nastehuju zrovna na Jizak, ale casem, a se psem jeste vic, to tu cim dal vic ocenuju. Docela to tu komunitne zije, je tu nekolik hospod, kavaren, restauraci, kino, kluby, a travnate plochy vetsiho rozsahu hned prede dverma. Mam tu dost kamaradu-muzovych spoluzaku a ti, co se treba na chvili odstehovali, se vraceji. Plus novi lidi, znami z venceni samozrejme. Jsou tu i nove byty, nejen puvodni panelaky, a take rodinne domy.

Offline janička24
267 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 19:52
Reakce na paktofonika:

Amy vypadala strašne srsť. Hrudník ma v podstate holý. Bola som s ňou u vet. aby jej urobili testy či sa jej nezhoršil demodex. Dobrá správa je že demodex nemá, horšia je že majú podozrenie na poruchu štítnej žľazy. Ach jo. Držte palce aby tomu tak nebolo. 

Štítnou žlázu měla málo fungující Bára. Vet ji udělal test - ale byl hotový během 15ti minut. Nasadil stejné léky, co beru já, ale vyšší dávkování. Během pár měsíců se vše upravilo, obrostla a byla v bez problémů. 

Taky se to prvotně projevilo vypadáváním srsti, asi 75 %, byla nervózní, drbala se.V srsti měla boláky a dost se mastila. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 20:05
Reakce na janička24:

No vet mi bude volať ešte večer ale dnes tam bolo veľmi veľa ľudí takže vravel ze skôr ako za 3 hodiny sa k tomu nedostane. V bežný deň by to bolo hneď ale keďže je nedeľa tak je tam len doktor a sestrička co sa stará o pacientov. 

A lieky brala stále alebo jej ich po úprave vysadili? Ja som práve myslela ze na štítnu sa berú lieky už doživotne. Čosi som si o tom čítala, no ale radšej počkám na výsledky nech sa nestresujem.

Offline janička24
267 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 20:06

U nás se taky jezdí k vet. Šéfíkovi celého kočičího gangu, velkému lovci kachen a krotiči medvědů praskla žilka na uchu, zanítilo se mu to a dostal tam infekci. Ucho má již jednou operované pro ten samý problém. Má ho lehlé, tudíž se tam drží ještě víc nečistoty. Vypadá to bohužel tak, že atb si s tím již neporadí a ucho bude muset pryč celé a otvor se zašije. Jako veta vidím ráda, je to moc pěknej chlap a opravdu odborník, ale tohle mě teda extra mrzí. Hlavně to kocoura teda fest bolí. 

Offline janička24
267 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 20:09
Reakce na paktofonika:

Ano doživotně. 200 mg ráno, 100 mg večer. Ale fakt úplně v pohodě se srovnala. Pokud se to dobře nastaví, nemusíš se bát si myslím. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 20:33
Reakce na dzizisketa:

Já už jsem tady myslím někde psala, že se mi ty požadavky na bydlení od liší v rámci různých životních etap a jsem docela schopná to podle toho dynamicky měnit. Aktuálně by mě víc otravovalo muset 4x za den přejít dvě rušný silnice, než dojdu na nějaký jakž takž rozumný místo na venčení, než nutnost popojet metrem o 4 stanice dál (plus ještě teda vzhledem k flatí povaze a nárokům dost rozlišuju mezi parkem  a lesem).

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 20:36
Reakce na janička24:

paktofonika 

Držím palce oběma marodům

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 20:37
Reakce na Zina:

Ja uz jsem to taky psala, ale ja mam v blizkosti 3 lesy/parky, zadny sidliste a za 10 minut jsem na Andelu. Podle me se samozrejme da zit naJizaku, asi se to i lepsi, ale beru to tak, ze se tam da spis zvyknout, doporucovat nekomu jako skvelou lokalitu v Praze Jizak je srandovni.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 20:53
Reakce na janička24:

chudáček :( s mackem velmi soucítíme, protože to momentálně máme podobně, i když ne tak moc.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 20:56
Reakce na paktofonika:

náš předchozí pes měl hypofunkci a bral je do smrti, ale nic na tom nebylo.

dvakrát denně půl tablety hodit do tlamy a zahodit piškotem. 

je to jen trochu diskomfortu a psovi to kvalitu života nijak nesnížilo. 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 21:03
Reakce na janička24:

Chudák kočičák. I kdyby došlo na nejhorší, bez ucha to zvládne, hlavně ať to pomůže.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 21:03

Tak volal vet. a štítna je v poriadku. Odľahlo mi ale problém to nerieši, mám doma plešatého psa. Vymenoval pár chorôb ale tvrdil že je na to Amy ešte mladá. Doporučil biopsiu kože. 

janička24 Držím Šefíkovi palce, chudáčik malinký. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 26. listopadu 2017 21:08
Reakce na paktofonika:

a nevylínala jen prostě pozdě?  pup zůstal po letošním línání taky v podstatě plešatý. předtím ještě celý zrezavěl, a přestalo to, až vylínal poslední rezavý chlup.