Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 18:42
Reakce na Potrefenáhusa:

Karjalankarhukoira (haha, doufám, že si to jméno dobře pamatuju a nezprasila ho :D ) je totiž drsňák! Mně na fotce v encyklopedii psích plemen vždycky přišel takovej "prostě pes", ale naživo je fakt úctyhodnej... 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 20:44
Reakce na KoraKora:

Tohohle pinče já si náhodou pamatuju, vypadá na fotkách jako nějakej bojovej drsňák, co má aspoň 35 kilo. To dělaj ty vykreslený svaly. Že drobka zdravím 

Offline Allysa
883 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 21:05
Reakce na Potrefenáhusa:

tak ještě mám kam pokračovat :-) ..... i když karelskýho medvědího psa (nebo možná západosibiřskou lajku) měl kdysi jeden známej, co dělal hajnýho v jižních Čechách a budil respekt, kudy chodil.

Lajku kříženou s kníračem jsme měli my, byla úplně nejvíc nejchytřejší pes na světě,  hrozně mazaná, vždycky nás přechytračila. Nebylo to s ní vůbec jednoduchý, ale byla skvělá, moc rádi vzpomínáme  J

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 21:13
Reakce na Allysa:

Taky krásná příšerka. Na druhé fotce vypadá jak křížená s divočákem 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 22:47

Potřebuju si ulevit... případně poradit...

Otík je po tom výplachu uší. Kterejžto zákrok nám byl doporučenej jako jediná možná cesta k úlevě. OK.  Taky se zdá, že se mu skutečně ulevilo. Plus vřele doporučovaná hypoalergenní dieta, nad kterou jsme strávily s doktorkou dobře půl hodiny, taky asi udělala svý.

Nicméně v pondělí byl na kontrole a všechno je jinak. Dieta byla (stejnou veterinářkou) odmávnutá jako celkem nedůležitá... výplach nezpochybňovala ale přišla ještě s úplně novým: že zaručený prostředek bude celková ablace středního ucha a následný "zaslepení", takže další operace... 

Tak si začínám připadat, že mě kapku tahaj za fusekli. Protože jsem mohli vynechat ten výplach s narkózou a rovnou udělat to odstranění celkový... a taky se naskýtá otázka, s čím dalším přijdou po týhle operaci? No přestává se mi to líbit, celý Vetcentrum.

Nemluvě o neustálým měnění medikamentů - po výplachu jsme vyfásli (a samozřejmě draze zaplatili) nějakou sofistikovanou směsku, kterou zas tohle pondělí (po týdnu) pravili, že můžem vyhodit a naordinovali úplně jinou, lepší ... 

Tak teda fakt nevim.

Naštěstí Otík nevypadá že má potíže a je v pohodě, ale ňák se mi ten přístup přestává líbit.

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 23:12
Reakce na KoraKora:

A víš, že jsem si myslela, že máš šiperku....

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 23:24
Reakce na barbucha:

Řešila bych to nejdřív konzultací jinde. 

Nesměle navrhuji Čučku na Kladně. Z Dědiny to máš kousek. (mám dojem tam někde bydlíš, ne?

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 23:34
Reakce na Dadoo:

No z Řep je to kousek  A nevím jestli ten Čučka konkrétně, ale moje kadeřnice (majitelka dvou buldočků) mi právě vřele doporučovala nějakýho kladenskýho veterináře.  Ještě to s ní proberu, možná to bude ten samej. A konzultovat to budu.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 23:39
Reakce na barbucha:

Souhlasim s konzultaci jinde.

My mame nasledkem zbraslavskyho prusvihu nadstandardni zachazeni: prednostni odbaveni, mam pocit, ze platime jen za to, co nam fakt daj, ale ne za peci. Mladez ma totiz infekci hornich cest dychacich (nijak vaznou, chytila jsem to v zarodku), to abychom se s tim vsim nenudili, zejo. Bala jsem se psincoveho kasle, takze jsem volala, byla jsem objednana na cas, ktery jsem rekla ("jsem schopna tam byt za cca 3/4 hodiny". "Dobre, pisu vas na trictvrte"). Vysetreni obou psu, davka prasku na bolest pro zizi (dostava ho v dobe, kdy jsme tam jeli a mne to doslo az cestou), jitrocelovej sirup a platili jsme 170,- Verejne nerekli nic, ale myslim, ze probehla bourka a mame neco napsany v papirech.

Taky mam podezreni, ktera konkretni sestra za to muze, odvolali ji od nas hned, co jsme prisli, takze jsme tam byli sami s doktorem :-D 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 06. prosince 2017 23:45
Reakce na barbucha:

Kdybys tam chtěla jet, nejdřív si zavolej a objednej se. Pak to jde celkem na čas. Ještě se mi moc líbila dr. Stašková. Mrňavá Slovenka, 40 kg i s postelí. Měla ale k nám, resp. Dadoo, ohromně lidský a rozumný přístup. Myslím, že pro ni udělala maximum.

Parkuje se úplně v pohodě přímo před klinikou.

Držím palce vám oběma 

Offline janička24
267 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 04:24
Reakce na barbucha:

Tak to je hodně hrrrr postup řekla bych. Mamky celkem tři buldočci měli všichni pořád něco s ušima. Řešilo se to výplachem, občas atb a taky kapky proti svrabu, který se v uších vyskytuje dost částo....a pak jsou super hojivý kapky se stříbrem. S podobným problémem bojuje teď náš kocour. Doktor už několikrát tuhle variantu zmínil- operovat a zaslepit, ale stejně se snaží až do totálu léčit, než řezat. Zmínil to až jako poslední možnost a ještě dodal, že tohle dělá strašně nerad, protože ucho je pro zvířata nejdůležitější.

Šla bych jinam, obzvlášť když ablaci prakticky vymysleli "na koleni" během týdne, aniž by k tomu Otik dospěl nějakým zhoršením nebo tak. 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 09:34
Reakce na janička24:

No, mně se právě zdá, že pořád přidávaj a přidávaj... a Otík se mi zdá v pohodě, tak z něj nechci udělat hypochondra  Beztak jsme na tý veterině furt - budu to muset omezit, dyk to neni žádnej život... od kontroly ke kontrole. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 10:19
Reakce na barbucha:

Já bych byla taky za to to probrat ještě s někým jiným. Sice vás to bude stát další peníze i čas, ale to další postupy na vetcentru taky. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 11:14
Reakce na Allysa:

To je bozi pes 

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 11:17
Reakce na barbucha:

já bych teda ze sebe hejla dělat nenechala... a potvrzuje to můj dojem z Vetcentra

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 11:22
Reakce na Allysa:

Víte, jak se pozná jedlý pes? Že má zatočený ocas.