Karjalankarhukoira (haha, doufám, že si to jméno dobře pamatuju a nezprasila ho :D ) je totiž drsňák! Mně na fotce v encyklopedii psích plemen vždycky přišel takovej "prostě pes", ale naživo je fakt úctyhodnej...
Chlpáči a iné
Tohohle pinče já si náhodou pamatuju, vypadá na fotkách jako nějakej bojovej drsňák, co má aspoň 35 kilo. To dělaj ty vykreslený svaly. Že drobka zdravím ![]()
tak ještě mám kam pokračovat :-) ..... i když karelskýho medvědího psa (nebo možná západosibiřskou lajku) měl kdysi jeden známej, co dělal hajnýho v jižních Čechách a budil respekt, kudy chodil.
Lajku kříženou s kníračem jsme měli my, byla úplně nejvíc nejchytřejší pes na světě, hrozně mazaná, vždycky nás přechytračila. Nebylo to s ní vůbec jednoduchý, ale byla skvělá, moc rádi vzpomínáme
J

Taky krásná příšerka. Na druhé fotce vypadá jak křížená s divočákem ![]()
![]()
Potřebuju si ulevit... případně poradit...
Otík je po tom výplachu uší. Kterejžto zákrok nám byl doporučenej jako jediná možná cesta k úlevě. OK. Taky se zdá, že se mu skutečně ulevilo. Plus vřele doporučovaná hypoalergenní dieta, nad kterou jsme strávily s doktorkou dobře půl hodiny, taky asi udělala svý.
Nicméně v pondělí byl na kontrole a všechno je jinak. Dieta byla (stejnou veterinářkou) odmávnutá jako celkem nedůležitá... výplach nezpochybňovala ale přišla ještě s úplně novým: že zaručený prostředek bude celková ablace středního ucha a následný "zaslepení", takže další operace...
Tak si začínám připadat, že mě kapku tahaj za fusekli. Protože jsem mohli vynechat ten výplach s narkózou a rovnou udělat to odstranění celkový... a taky se naskýtá otázka, s čím dalším přijdou po týhle operaci? No přestává se mi to líbit, celý Vetcentrum.
Nemluvě o neustálým měnění medikamentů - po výplachu jsme vyfásli (a samozřejmě draze zaplatili) nějakou sofistikovanou směsku, kterou zas tohle pondělí (po týdnu) pravili, že můžem vyhodit a naordinovali úplně jinou, lepší ...
Tak teda fakt nevim.
Naštěstí Otík nevypadá že má potíže a je v pohodě, ale ňák se mi ten přístup přestává líbit.
A víš, že jsem si myslela, že máš šiperku...
.
Řešila bych to nejdřív konzultací jinde.
Nesměle navrhuji Čučku na Kladně. Z Dědiny to máš kousek. (mám dojem tam někde bydlíš, ne?
No z Řep je to kousek
A nevím jestli ten Čučka konkrétně, ale moje kadeřnice (majitelka dvou buldočků) mi právě vřele doporučovala nějakýho kladenskýho veterináře. Ještě to s ní proberu, možná to bude ten samej. A konzultovat to budu.
Souhlasim s konzultaci jinde.
My mame nasledkem zbraslavskyho prusvihu nadstandardni zachazeni: prednostni odbaveni, mam pocit, ze platime jen za to, co nam fakt daj, ale ne za peci. Mladez ma totiz infekci hornich cest dychacich (nijak vaznou, chytila jsem to v zarodku), to abychom se s tim vsim nenudili, zejo. Bala jsem se psincoveho kasle, takze jsem volala, byla jsem objednana na cas, ktery jsem rekla ("jsem schopna tam byt za cca 3/4 hodiny". "Dobre, pisu vas na trictvrte"). Vysetreni obou psu, davka prasku na bolest pro zizi (dostava ho v dobe, kdy jsme tam jeli a mne to doslo az cestou), jitrocelovej sirup a platili jsme 170,- Verejne nerekli nic, ale myslim, ze probehla bourka a mame neco napsany v papirech.
Taky mam podezreni, ktera konkretni sestra za to muze, odvolali ji od nas hned, co jsme prisli, takze jsme tam byli sami s doktorem :-D
Kdybys tam chtěla jet, nejdřív si zavolej a objednej se. Pak to jde celkem na čas. Ještě se mi moc líbila dr. Stašková. Mrňavá Slovenka, 40 kg i s postelí. Měla ale k nám, resp. Dadoo, ohromně lidský a rozumný přístup. Myslím, že pro ni udělala maximum.
Parkuje se úplně v pohodě přímo před klinikou.
Držím palce vám oběma ![]()
Tak to je hodně hrrrr postup řekla bych. Mamky celkem tři buldočci měli všichni pořád něco s ušima. Řešilo se to výplachem, občas atb a taky kapky proti svrabu, který se v uších vyskytuje dost částo....a pak jsou super hojivý kapky se stříbrem. S podobným problémem bojuje teď náš kocour. Doktor už několikrát tuhle variantu zmínil- operovat a zaslepit, ale stejně se snaží až do totálu léčit, než řezat. Zmínil to až jako poslední možnost a ještě dodal, že tohle dělá strašně nerad, protože ucho je pro zvířata nejdůležitější.
Šla bych jinam, obzvlášť když ablaci prakticky vymysleli "na koleni" během týdne, aniž by k tomu Otik dospěl nějakým zhoršením nebo tak.
No, mně se právě zdá, že pořád přidávaj a přidávaj... a Otík se mi zdá v pohodě, tak z něj nechci udělat hypochondra
Beztak jsme na tý veterině furt - budu to muset omezit, dyk to neni žádnej život... od kontroly ke kontrole.
Já bych byla taky za to to probrat ještě s někým jiným. Sice vás to bude stát další peníze i čas, ale to další postupy na vetcentru taky.
To je bozi pes ![]()
já bych teda ze sebe hejla dělat nenechala... a potvrzuje to můj dojem z Vetcentra ![]()
Víte, jak se pozná jedlý pes? Že má zatočený ocas.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje